2024. április 19. péntek, Emma

Facebook fotóalbum - XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep (2. nap - 20231021)

Facebook fotóalbum - XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep (1. nap - 20231020)

A XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár beszámolója

Az idén október 20 - 23. között rendezte meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepet és Aranyhomok Portéka Vásárt Kecskemét főterén. Idei év újdonságaként szombaton mutatkozott be a 16. Nemzeti Vágta bajnoka, Kecskemét város győztes lovasa és csapata. A rendezvényre kilátogató közönség találkozhatott 2023 év leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, felkészítőjével, Molnár Gyöngyivel és a tulajdonossal Balogh Leventével a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosával. A résztvevők között köszönthettük a Kishuszár Vágta szentkirályi lovasát Rozs Anna Júliát, a helvéciai lovas Nagy Gábort, valamint a szentkirályi lovast Csíki Árpádot.

Minden korosztály számára szórakoztató, közösségi programokkal készültek a szervezők. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagították a kínálatot. Bemutatásra kerültek a Kecskemét térségi szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai. A rendezvényen együtt jelentek meg és kóstoltattak a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek. A gyerekeket többek között Hagyományőrző Játékbirodalom, népi és ügyességi játékok, a Magyarkert kézműves foglalkozásai, bábelőadás, állatsimogató, mini óriáskerék, kisvonat várta, a felnőtteknek pedig borkóstolóval, jótékonysági látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskedtek a szervezők.

Tovább >>

Ajándékozzon Aranyhomok Portéka karácsonyi ajándékcsomagot!

Az előző évek sikerére való tekintettel az Aranyhomok Egyesület az idén is szeretné megkönnyíteni a karácsonyi ajándékválasztást, ezért készített 11 féle Aranyhomok Portéka ajándékcsomagot.

Tovább >>

Beszámoló a Fülöpházi Értékjáró Sétáról

2023. november 11-én szombaton szervezte meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Fülöpházi Értékjáró Sétát, amelyre ismét rekordszámú résztvevő, több, mint 80 fő jelentkezett. A térség 13. településére látogattunk el ezúttal. Az eső sem riasztotta vissza lelkes túrázóinkat, akik végig kitartottak a programon a folyamatos esőzés ellenére. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a séták iránt, a szomszédos települések természeti, kulturális és épített örökségei, valamint a települések hagyományai nagy vonzerővel rendelkeznek és különleges értéket képviselnek.

Hálásan köszönjük a túra szervezésében és a lebonyolításban nyújtott segítséget Nagyné Balogh Csillának, Fülöpháza polgármesterének, Baksa Henriettának, a Fülöpházi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely vezetőjének, Juhász Istvánnak, a Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola igazgatójának, Morvai Edinának, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelőjének, Molnár Lászlónénak és mindenkinek, aki hozzájárult valamilyen módon a program sikeres megvalósulásához.

Tovább >>

Hírös Hét Fesztivál - XXVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás (2023.)

Sétáljön velünk! Fülöpházán folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

 Az idei év ötödik, utolsó kirándulása alkalmával Fülöpházára, a szél formálta mozgó homokbuckák hazájába invitáljuk Önöket november 11-én! Tartson velünk! 

Tovább >>

Nemzeti Vágta győzteseinek bemutatkozása a kecskeméti XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Az idén október 20 - 23. között rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepet és Aranyhomok Portéka Vásárt Kecskemét főterén. Idei év újdonságaként szombat, vasárnap bemutatkozik a 16. Nemzeti Vágta bajnoka, Kecskemét város győztes lovasa és csapata. A rendezvényre kilátogató közönség találkozhat 2023 leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, felkészítőjével, Molnár Gyöngyivel és a tulajdonossal Balogh Leventével a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosával. A résztvevők között köszönthetjük a Kishuszár Vágta szentkirályi lovasát Rozs Anna Júliát, a helvéciai lovas Nagy Gábort, valamint a szentkirályi lovast Csíki Árpádot.

Minden korosztály számára szórakoztató, közösségi programokkal készülnek a szervezők. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagítják a kínálatot. Bemutatásra kerülnek a Kecskemét térségi szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai. A rendezvényen együtt jelennek meg és kóstoltatnak a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek. A gyerekeket többek között Hagyományőrző Játékbirodalom, népi és ügyességi játékok, a Magyarkert és a Bohém Liget kézműves foglalkozásai, bábelőadás, állatsimogató, mini óriáskerék, kisvonat várják, a felnőtteknek pedig borkóstolóval, jótékonysági látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskednek a szervezők.

Október 20-án, pénteken 16:30 órakor kerül sor a megnyitóra a főtéren, amely Szabó Sándor tárogatóművész előadásával kezdődik. A rendezvényt Frittmann János a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának és a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke nyitja meg. Köszöntőt mond Szamler László Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselő.

 

Tovább >>

Helvéciai Örömtekerés hálából a Kiskőrösi útért

Október 21-én szombaton helvéciai lakosok sokasága kerékpározik be Helvécia Nagyközség Önkormányzatának szervezésében Kecskemét főterére a 0 km kőhöz.

Helvéciáról tekernek közösen a frissen elkészült szilárd burkolatú Kiskőrösi úton keresztül a kecskeméti főtérre, ahol a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep keretein belül fogadják a résztvevőket.

Ezzel az úttal Helvécia és térsége már három Kecskemétre vezető útkapcsolattal rendelkezik, amely nagy örömre ad okot.

Gyülekező: 7:30, Helvéciai Petőfi Sándor Művelődési Ház (Petőfi S. u.),  indulás: 8:00 óra.

A résztvevőket frissítővel várják Helvécia pavilonjánál.

A tervezett útvonal: Helvécia, Petőfi Sándor utca-Kiskőrösi út-Kecskemét, Kiskőrösi út-Küküllő utca-Árpád krt.-Batthyány utca-Kossuth tér.

A felvonuláson mindenki saját felelősségére vehet részt a közlekedési szabályok betartásával.

A programmal kapcsolatban tájékoztatás a 76/579-082 telefonszámon kérhető.

Szeretettel várják a kerékpározókat!

Köszöntsük őket minél többen a főtéren, legyen közös az örömünk!

Tovább >>

Kecskemét és térsége Nemzeti Vágta győzteseinek bemutatkozása az Őszi Helyi Termék Ünnepen

A XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep – Aranyhomok Portéka Vásár október 20-23. között kerül megrendezésre Kecskemét főterén.

Október 21-én, szombaton 15:30-kor  a Nemzeti Vágta győzteseinek hintós bevonulását tekintheti meg a közönség a Címerdombnál.

 A helyszínen találkozási lehetőséget biztosítanak a szervezők az idei év helyezettjeivel.

Kecskemét lovasa, Tóth Tamara  nyerte a 2023-as Nemzeti Vágtát Galaxy nevű lovával, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok. Galaxy és Tamara trénere, Molnár Gyöngyi és a csapat tulajdonosa, Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. elnöke is jelen lesz az eseményen.

A megmérettetésen a térségi településekről indulók is szép eredményekkel szerepeltek.

 4. helyezett lett Szentkirály lovasa, Csíki Árpád Lord Black nevű lovával, és Helvéciáról 2. helyen végzett Nagy Gábor Köncsögi Ménes fogatával.

A kishuszárok vágtáját Szentkirály versenyzője, Rozs Anna Júlia nyerte Nárcisz nevű lovával.

17 órától pódiumbeszélgetés keretében osztják meg élményeiket a nagyérdeművel, amelyet Ladányi-Kovács Zoltán, a Nemzeti Vágta ügyvezetője fog vezetni.

A Nemzeti Vágta sátrában szombaton lehet majd megtekinteni a lovasok által elnyert díjakat és felidézni a győztes futamokat.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!