2024. március 29. péntek, Auguszta

Ajándékozzon Húsvétra Kecskeméti Húsvéti Ízek Ajándékcsomagot!

Programbőséget kínál az Egyesület 2022-ben is a rendezvényein

Igazi szabadtéri programbőséggel kényezteti vendégeit 2022-ben az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Kecskemét Főterén. A hagyományos programok mellett újdonságokkal is találkozhattunk a rendezvények palettáján.

Tovább >>

Ajándékozzon karácsonyra Aranyhomok Portéka ajándékcsomagokat a térségi termelőktől, kézművesektől!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az elmúlt évben sikerrel értékesítette a Kecskemét és térségében élő gazdák egészséges élelmiszereiből és kézműveseinek egyedi termékeiből álló karácsonyi ajándékcsomagjait a vásárlók és az ajándékozottak nagy örömére. A környezettudatos gondolkodással a vállalkozások és a családok is egyre inkább arra törekednek, hogy az ajándékcsomagok helyi, egészséges és mégis ízletes élelmiszereket, kulináris ínyencségeket, finomságokat és a tömegcikkek helyett egyedi kézműves termékeket tartalmazzanak.

Támogassa Ön is Kecskemét és térsége kistermelőit, kézműveseit azzal, hogy tőlük vásárol a karácsonyfa alá valót munkatársainak, üzletfeleinek, szeretteinek!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az elmúlt év sikerein fellelkesülve, ismét szeretné megkönnyíteni a karácsonyi ajándékválasztást, ezért készített hétféle Aranyhomok Portéka ajándékcsomagot. Az idén is a minőséget, egyediséget szem előtt tartva, Kecskemét és környéki kézműves kincsekkel, finomságokkal tölti meg a kosarait, fadobozait. Többféle ajánlatuk lehetővé teszi, hogy figyelembe vegyék annak ízlését, akinek az ajándékot szánják.

Tovább >>

Legyen vendégünk 2021. november 20-án, szombaton a Lajosmizsei Értékjáró Sétán!

Térségi Értékjáró Séta sorozatot indított az Aranyhomok Egyesület, melyben tagtelepüléseinkre teszünk kirándulást és ott a település értékeit felfűzve egy sétaútvonalra, töltünk el egy kellemes szombati napot a sétára jelentkező vendégekkel.

A sorozat negyedik állomása a grillázs csodáiról is híres Lajosmizsén lesz, a szamóca fővárosában, ide invitáljuk Önöket!

A túrában helyet kap:
- a Városház tér - Városháza,
- az Iskola-tó,
- a Földeáki Csárda – Régi Városháza - Helytörténeti Gyűjteménye,
- a Lajosmizsei Szent Lajos Római Katolikus templom,
- a Központi Park – emlékművek, szobrok megtekintése,
- a KissCuki – fakultatív programként sütizés,
- a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon, ahol kézműveskedünk is,
- a Tanyamúzeum és az Öreg Tanyacsárda, ahol az ebéd fakultatív program.

Utazás egyénileg.
A programokon a részvétel ingyenes, a KissCuki és az Öreg Tanyacsárda kivételével, ez fakultatív program. A Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalonban ismerkedés a grillázskészítés fortélyaival programunk, a Tanyamúzeum belépőjegye, illetve a Helytörténeti Gyűjtemény belépőjegye az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ajándéka a sétán résztvevőknek.

Előzetes jelentkezését várjuk az info@aranyhomok.hu e-mail címen
november 18-ig, kérjük jelentkezésében írja meg, hogy az Öreg
Tanyacsárdában elköltött ebéden (mizsei raguleves és tejes pite) részt kíván-e venni (Az ebéd ára: 2.000,- Ft/fő).
Bővebb információ: 06-30/931-1064.

Találkozunk:
2021. november 20-án, szombaton 10 órakor a lajosmizsei Városháza előtt a
Városháztéren.

A programról részletesen tájékozódhat az Aranyhomok Egyesület Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/akegyesulet

vagy az egyesület honlapján www.aranyhomok.hu

A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével, mely letölthető innen:

http://aranyhomok.hu/hireink/elindult-a-kecskemet-es-tersege-turisztikai-applikacio

Tovább >>

KÉPEK - 1. nap (Életképek, Megnyitó, II. Térségi Nagy Koccintás) XIV. Őszi Helyi Termék Ünnep

Stúdióbeszélgetés a Kecskeméti Televízióban - XIV. Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár

Stúdióbeszélgetés Hamzáné Lakó Judittal az Aranyhomok Egyesület titkárával és Kocsis Pállal a Mathiász János Borrend elnök-nagymesterével a fesztiválról és a Térségi Nagy Koccintásról.

 

Tovább >>

Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár a XIV. Helyi Termék Ünnepen

Kecskemét Főterén a rendezvény mindhárom napján, 2021. október 22. és 24. között az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei várják a Kedves Vásárlókat!
A kilátogató közönség különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhat megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal, ínyencségekkel, újdonságokkal várják vevőiket.
Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár egyedi ajándékokat kínál, bőr- és nemezáruk, ezüst- és rézékszerek, honfoglalás kori hagyományőrző övek, tarsolyok, textilbábok, ásványékszerek, kerámiák, kézműves ruhák, fa termékek, horgolások, kések, parajdi só, szappanok széles választékából válogathatnak az érdeklődők elérhető áron. De azokat is szívesen látják, akik még csak ajándékozási ötleteket gyűjtenek, vagy pusztán csak élvezni szeretnék a vásár egyedülálló hangulatát az ünnepi hétvégén.
A tudatos vásárlók és a reform konyha kedvelői kistermelői élelmiszerek közül választhatnak kedvükre közvetlenül a termelőktől. Pékáruk, sajtok, fürjtojás, chili készítmények, mézek, mézes puszedlik, marcipán, lekvárok, teafüvek, reform édességek és a magas C-vitamin tartalmú homoktövis termékek várják az odaérkezőket.
Akik vásári finomságokra vágynak, azokat lepényekkel, kürtőskaláccsal, fánkkal, szendvicsekkel és finom tájjellegű borokkal, pálinkával és kézműves sörrel várják.
Látogasson ki Ön is rendezvényünkre!
Fedezzük fel újra hagyományainkat!
Éltessük a helyit, éltessük az igazit!
Tovább >>

A XIV. Helyi Termék Ünnep díszvendége a kecskeméti NPK Charolais Farm

2021. október 22. és 24. között díszvendégként, ízletes kóstolóval mutatkozik be az országos népszerűségnek örvendő, az egészséges táplálkozásra hangsúlyt fektető NPK Charolais Farm Kecskemét-Kisfáiból.
 
Az organikus körülmények között felnevelt marhák húsát - figyelembe véve a gasztronómiai, élvezeti szempontokat is - érlelt marhahús formájában teszik elérhetővé a fogyasztók számára.
Termékeiket a saját ökotenyészetükből, kisüzemi körülmények között, kézműves módon készítik el. Nagyon fontos számukra, hogy a gasztronómiai élvezeti érték mellett, állandó magas minőségben, egészséges ételeket állítsanak elő.
Kínálatukban 100%-ban Magyarországon nevelt hús marhák húsából készült termékek, kézműves hamburgerek szerepelnek, melyek Paleo változatban is elérhetőek lesznek a rendezvényen.
Farmjukon rendszeresen tartanak, kisebb steak sütő workshopot, burger sütést, farmlátogatással egybekötött rendezvényeket, cégek és baráti társaságok számára egyaránt.
Tovább >>

Az ünnepélyes megnyitót követően újból Térségi Nagy Koccintásra hív a XIV. Őszi Helyi Termék Ünnep

2021. október 22-24. között tizennegyedik alkalommal rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet – Aranyhomok Portéka Vásárt, Kecskemét főterén.
Minden korosztály számára szórakoztató, közösségi programokkal készül az Egyesület. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagítják a kínálatot. Prezentálásra kerülnek a Kecskemét térségi szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai. A rendezvényen együtt lesznek jelen és kóstoltatnak a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek.
A gyerekeket népi és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, bábelőadás, állatsimogató, gokartozás várják, a felnőtteknek pedig bor- és szőlőkóstolóval, látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskednek.
Október 22-én pénteken 16:30-kor kerül sor a megnyitóra a főtéren. Gaál József Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitja meg a rendezvényt.
Ezen alkalommal ünnepli 8. évfordulóját a Kecskeméti Tanyai Termék Piac is. A piac 8. évfordulóját köszönti és „Az év kecskeméti helyi termék piac gazdája” díjat, valamint a vándorserleget Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke adja át.
16:45 órától a szervezők immáron második alkalommal Térségi Nagy Koccintásra invitálják a fesztivál résztvevőit, melynek keretében 150 pohárból koccintanak 9 városi és térségi boros gazda, borászat által felajánlott borával, megismertetve, megszerettetve ezáltal Kecskemét és környéke borait. Először mutatkozik be a nagyközönség előtt a 2021. évi Kecskemét Város Bora címet viselő bor is, a Gedeon Birtok rajnai rizling bora. A térségi koccintás a Mathiász János Borrend közreműködésével valósul meg. Kocsis Pál a borrend elnök - nagymester köszönti és bemutatja a jelenlévő pincészeteket és rövid ismertetőt nyújt a „Város Bora” versenyről is. A borkóstoláshoz a Kecskeméti Városi Fúvószenekar TérZenéje biztosít kellemes hangulatot.
Tovább >>

Hangulatos térzene, látványfőzés, gyerekprogramok gazdag kínálata a XIV. Helyi Termék Ünnepen

Október 23-án szombat déltől a szervezők a Kecskeméti Csárda közreműködésével kóstolóval egybekötött látványfőzésre invitálják a résztvevőket.
 
15 órától a Furfangos paraván „Őszi séta” című bábműsorával csalogatják a főtérre a legkisebbeket.
 
16 órától pedig a Piros Sapkások és a Bor’laBor együttes TérZenéje szórakoztatja a közönséget.
 
Nemcsak a gyerekeket, a kreatív felnőtteket is várja a Bábika Játszóház. Animátorok segítségével természetes anyagokból, termésekből állíthatnak össze olyan figurákat, melyek nemcsak jó játékok, de lakásunk díszei is lehetnek. A tobozból, mákgubóból, babszemekből, dióból készült bábok egyedi tervezésűek.
 
A Virgonckodó Játszópark szombatra és vasárnapra az ország legnagyobb fajáték készletéből válogat a rendezvényre, melyek természetes fából készült egyedi tervezésű, saját készítésű óriás játékok az ősz témakörében. Minden bizonnyal a gyerekek kedvencei lesznek majd különleges élményt nyújtva a város szívében.
 
Október 24-én vasárnap 11 órától Tengeri Attila „Érik a szőlő” című interaktív gyerekműsora várja az érdeklődőket.
14 órától a Szecsődi Udvarház Alkotók és előadók Klubja vidám gyerekdalokkal és versekkel várja a legkisebbeket, melyet 15 órától a Vasvarjú Zenekar akusztikus műsora követ.
Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!