2024. április 18. csütörtök, Andrea

Beszámoló - XXVI. Helvéciai Szüreti Mulatság

„XXVI. Szüreti Mulatság” VP6-19.2.1.-52-7-17. kódszámú, „Helyi közösségi összefogást erősítő rendezvények támogatása” című pályázati felhívás alapján


A rendezvény helyszíne, időpontja: A Helvécia, 122/2 hrsz-ú Milleniumi emlékpark, az 1. hrsz-ú Polgármesteri Hivatal és a 026/156 hrsz-ú Sportcsarnok szolgált helyszínéül a 2019. szeptember 6-7-8. napján megrendezésre került XXVI. Helvéciai Szüreti Mulatságnak.

Pályázati támogatás: 1.116.938 Ft

Célcsoport megjelölése: A helvéciai, valamint a környékbeli települések lakosai, határon túli testvértelepülések delegációi.

Tovább >>

Rendezvényeink 2020.

Sikerrel zárult az Aranyhomok Egyesület adománygyűjtő akciója

Ezúton szeretnénk megköszönni azon jószándékú emberek segítségét, akik adományaikkal támogatták karácsonyi jótékonysági akciónkat! Kecskemét és térsége kistelepülésein élő nehézsorsú családokat szerettünk volna meglepni az ünnepek alkalmával, ezúttal tartós élelmiszerrel, édességgel.
Kecskeméten a Városháza előtti adventi vásárral kiegészült Tanyai Termék Piacon gyűjtöttük a lakosság adományait december 5-én, 12-én és 19-én, melyhez támogatóként csatlakozott az Univer Coop Zrt. és Molnár László tiszakécskei savanyúság készítő kistermelő.
Az adományokat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a térség polgármestereinek segítségével juttatja el a rászoruló családok részére még Karácsony előtt. Sok-sok segíteni akaró ember jóvoltából Nyárlőrinc, Helvécia, Fülöpháza és Kunbaracs családjainak élete válik némiképp könnyebbé az ünnepek alatt.
Az Önök segítségével hittük és próbáltuk megvalósítani, hogy minél több család számára felhőtlen ünnep lehessen a Karácsony, ezért köszönetünket fejezzük ki mind a magánembereknek, mind a csatlakozó cégeknek!

Képgaléria

Tovább >>

Elindult a Kecskemét és térsége turisztikai applikáció

 

 

INNEN

INNEN

Bács-Kiskun megye dinamikusan fejlődő székhelye Kecskemét. Az Alföld szívében a Duna-Tisza közi Homokhátságon fekvő megyeszékhely sajátságosan magyar mezőváros, amelynek gazdasági jelentősége és munkaerő felszívó ereje meghatározó a térsége szempontjából. Olyan nagy magyaroknak volt szülővárosa, mint a Bánk bán írójának, Katona Józsefnek, a világhírű zeneszerző-, zenepedagógusnak, Kodály Zoltánnak. Neves képzőművészeket ihletett meg településünk, híres építészek tervezték épületeit, sajátságos hangulatúvá varázsolva a várost.

Ismerje meg izgalmas, magával ragadó tájainkat, a kiskunsági puszták, a buckák világát, és a rónák fővárosát, Kecskemétet!

Az alkalmazásban megtalálható:
- a térség 21 településének bemutatása
- látnivalók, szálláshelyek valamit szórakozási lehetőségek a térségben
- eseménynaptár
- helyi értékek bemutatása

Ezt az ikont keresse:

 

 

Tovább >>

Adventi adománygyűjtés a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2019. adventi időszakában Kecskeméten a Városháza előtt, csütörtökönként 13 és 17 óra között az Adventi Vásárral kibővített Kecskeméti Tanyai Termék Piacon adománygyűjtést szervez Kecskemét és térsége kistelepülésein élő nehézsorsú családok számára. Az adományokat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Kecskemét és térsége polgármesterei segítségével juttatja el a rászoruló családok részére még Karácsony előtt. Arra kérjük a jószándékú, segíteni tudó embereket, hogy 2019. december 5-én, 12-én és 19-én, csütörtökönként 13-17 óráig a Kecskeméti Városháza előtti gyűjtőpontra hozzák el adományaikat, ezúttal tartós élelmiszert és édességet (csokit, cukrot, kekszet) gyűjtünk. Az Önök segítségével hisszük és próbáljuk megvalósítani, hogy minél több család számára felhőtlen ünnep lehessen a Karácsony!

infovonal: 76/504-780

Tovább >>

Flashmob a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon a Városháza előtt

2019. szeptember 12-én csütörtökön 16:30-kor az immár 6. éve a kecskeméti Városháza előtt minden csütörtökön megrendezésre kerülő Kecskeméti Tanyai Termék Piacon flashmob-bal kedveskedik a Mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvószenekar a piaci vásárlóknak. Mikóújfalu község Ballószög testvértelepülése Erdélyben Sepsiszentgyörgy és Tusnádfürdő között félúton helyezkedik el, több mint 800 km-ről érkeznek a zenészek. Érkezésük napján, Kecskeméten és 13-án pénteken a XV. Ballószögi Szüreti Napokon lépnek fel Ballószög Önkormányzata meghívására.



Kecskeméti Tanyai Termék Piac - Kecskemét főtér (csütörtökönként délután)

 

Tovább >>

Nagy figyelem fogadta a térség településeinek kiállítását a Hírös Hét Fesztiválon

redményesen zárult a 2019. augusztus 17-25. között az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által megrendezett XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.
A kistérségi települések összefogása révén, új helyszínen, de a megszokott magas színvonalon, immáron 22. alkalommal állított ki 14 település mintegy 100 termelője, kézműves mestere a Hírös7 Fesztiválon.


Idén a Kossuth-szobor környéke adott helyet a kiállításnak, ahol Kecskemét környékének települései mutatkoztak be az év legnagyobb térségi seregszemléjén,
kiállítással, kulturális műsorokkal, és gazdag termékkóstolóval megismertetve és megszerettetve a kézműves mesterségek műhelytitkait, a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket. A kiállítás egyik különlegessége a Tiszaalpár nagyközség 900 éves múltra visszavezethető ősmagyar kultúráját bemutató jurta pavilon volt, de először a Hírös Héten kerültek bemutatásra a közelmúltban elkészült települési turisztikai kisfilmek is. A kiállítás megrendezésének legfőbb célja az volt, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.


Idén sem maradt el a zenés térségi felvonulás és gálaműsor, mely augusztus 18-án került megrendezésre. A látványos felvonulás a Kossuth-szobortól indult és  egészen a nagyszínpadig tartott. A kulturális csoportok saját városuk zászlaja alatt vonultak a 0 km kőig, ahol sorba rendeződve megköszönték a figyelmet, majd kezdetét vette a három órás gálaműsor, mely a leglátványosabb térségi produkciókat foglalta magába, 6 fellépő csoport táncos, könnyűzenei előadásával. 


 Az elmúlt évek hagyományát folytatva a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum idén 20. alkalommal, 2019. augusztus 23-án pénteken 10:00 órától várta a kedves érdeklődőket a Hírös Város Turisztikai Központban. A fórum fővédnöke és egyben egyik előadója is Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, levezető elnöke pedig Szabó György Jakabszállás község polgármestere volt. A fórumon bemutatásra került többek között a 2014-2020 Vidékfejlesztési Program végrehajtása, valamint a vidékfejlesztés aktuális kérdései, de szó volt a magyar mezőgazdasági termékek piacra jutásának lehetőségeiről is. Államtitkár úrtól megtudhattuk, hogy 2019. augusztusáig összesen 247 000 kérelem került elbírálásra, melyből országos szinten 187 000 kérelmet támogattak. 1.317 milliárd forintra már megszülettek a támogatói döntések. Új pályázati kiírások pedig idén ősszel és jövőre várhatóak még.


Immáron hagyomány, hogy egy szakmai zsűri díjazta a térségi kiállítók bemutatkozását. Idén Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját
Jakabszállás község önkormányzata érdemelte ki, míg a közönségdíjat (672 darab facebookon leadott szavazat alapján) Felsőlajos község önkormányzata nyerte el. 

 A kiállítást megelőzően meghirdetésre került az V. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny három - hagyományos ízű, vegyes gyümölcslekvárok, illetve különleges, kreatív lekvárok - kategóriában, melyre szép számmal érkeztek nevezések. A mintegy 84 beérkező lekvárok szakmai zsűrizése megtörtént, 3 kategóriában 3 nyertes került kiválasztásra. Az abszolút győztes a lajosmizsei Kozma Márta lekvárja lett, mely elnyerte a „Térség lekvárja” címet. A díjra nevezett termék csillagánizs fűszerezésű sárgabarack lekvár a különleges, kreatív gyümölcslekvár kategóriában indult. Az abszolút nyertes nyereményként egy Weninger befőzőautomatát vehetett át.


A 9 napos seregszemle alatt a térségi kézművesek műhelytitkai is feltárultak foglalkozásaik által. Az érdeklődők betekintést nyerhettek többek között a vesszőfonás, a papír merítés, a falusi mosás, mézeskalács díszítés és a csipkeverés rejtelmeibe. Ezúttal is érdemes volt kilátogatni a fesztiválra, megkóstolni a helyi termékek hamisítatlan ízét, gyönyörködni a kézműves termékek és a térség értékeibe, felszabadultan élvezni a kulturális programok hangulatát!


www.aranyhomok.hu
www.facebook.com/akegyesulet

Tovább >>

Felsőlajosé a Közönségdíj a XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

 

XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás közönségdíjáért idított facebook szavazást az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület augusztus 17-én.

A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás fő célja immár 22 éve, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.  

2019-ben 14 település képviseltetette magát a legnagyobb térségi seregszemlén Kecskemét város Főterén a Kossuth - szobor környékén a Hírös Héten.

Szavazni egy like-kal lehetett a legjobban tetsző települési kiállítás fényképére.  A legtöbb szavazatot, like-kot kapó település 672 szavazattal Felsőjajos Község Önkormányzata lett. A kiállítás közönségdíját Juhász Gyula,  Felsőlajos polgármestere vette át.

Ezúton is gratulálunk !

Tovább >>

Térségi települések zenés felvonulása és gálaműsora a XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár program füzet

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!