2020. január 27. hétfő, Angelika

Hungarikum kvíz nyereményjáték a X. Helyi Termék Ünnep -Hungarikum fesztiválon

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a tavalyi nagy sikernek köszönhetően, Kecskemét főterén (a Nagytemplom mögött) és a Deák Ferenc téren ismét hungarikumok gazdag tárházával várja a kedves érdeklődőket 2019. május 10-12. között a X. Helyi Termék Ünnepen.

A rendezvényen nem csak a gyerekekre, hanem a játékos kedvű felnőttekre is gondoltunk, Hungarikum kvíz Nyereményjátékot hirdetünk részükre:
A Hungarikum Kvíz helyes kitöltői között naponta 1 db Univer ajándékcsomagot sorsolunk ki, továbbá a főnyeremény egy családi hétvége 4 főre, a jakabszállási Gedeon Tanyán.

Gedeon Tanya-Panzió bemutatkozója:

A historikus bugaci Puszta közepén van egy kis panzió, ahol a vendéglátás olyan, mintha az utazó a saját nagymamájánál vendégeskedne. Itt, Kecskeméttől délre 25 km-re megérinti a vándort a múlt század homokkal befútt történelemének hangulata.
A tanyát őshonos állatok teszik igazán nyugalmassá, a békésen legelésző szürke marhák, a legnagyobb melegben is összebújó rackabirkák , a boldogan játszadozó, tényleges szabadságban élő lovak látványa elfeledteti a mindennapi léleknyomorító gondokat. Csak itt nyílik a csikósok büszke kalapdísze, az árvalányhaj és Európában csak itt lehet a napfelkeltét és a napnyugtát ugyanarról a helyről látni. A nyári égbolt legnagyobb kupolájából fürkészhetik a nagyszerű jövőjüket a látogatóink.
25 éve kezdtünk hozzá megőrizni egy igaz darabot a pusztából, melyet még sokáig őrzünk kíváncsi vándoroknak 10 szobával, 20 ággyal , egy közel 30 hektáros birtokon.

Örömteli programokat szervezünk vendégeinknek a születés- és névnapoktól a legény és leánybúcsúkig, a céges és családi kedvezményes hétvégéken át a disznóvágásokig.

A ház kézműves termékeinek minőségét a „Kiskunsági Nemzeti Parki Termék” védjegy is szavatolja.

Ha ki akarsz kapcsolódni igazán, látogass meg minket!   „Természetesen a Pusztán!”

 

A rendezvényen való részvétel INGYENES! Töltse velünk ezt a hétvégét! Ismerje meg velünk a hungarikumokat! Fedezzük fel újra hagyományainkat! Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Tovább >>

Térségi rendezvény naptár 2019

Hírös Hét Fesztivál - Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

1997 óta minden évben a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre a legnagyobb térségi szemle a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. A rendezvényen bemutatkoznak a kecskeméti térséghez tartozó települések, megmutatják a nagyközönségnek mezőgazdasági, élelmiszeripari, kertészeti és kulturális értékeiket. A rendezvény néhány éve Kecskemét főterét színesíti.

Tovább >>

IV. Helyi Termék Ünnep - Kecskemét

A Helyi Termék Ünnepek történetének legsikeresebb rendezvényét zárta az eseményt szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2016. május 8-án. A IV. Helyi Termék Ünnep néven regisztrált gasztronómiai esemény méltán érdemelte ki a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását.

Az első fesztivál-hangulatú, napsütéses májusi hétvége a hagyományőrzés és a tanyai termékek, kézműves portékák bemutatása-vására jegyében telt Kecskemét főterén. Sokszínű hagyományőrző programok színesítették a két napos rendezvényt. Mintegy 10 település 25 kulturális csoportja mutatkozott be folyamatosan, a Nagytemplom mellé felállított színpadon, köztük 11 táncos csoport, a többi énekes-hangszeres fellépő volt. Mi sem jelzi jobban a látogatók jó hangulatát, mint hogy szívesen vettek részt a játékos műsorokban, de a szombati táncház is fergeteges hangulatúra sikeredett. Nagy sikere volt a Madzag Bábegyüttes Lúdas Matyi című műsorának, akik a közel 40 perces interaktív - szicíliai marionett - bábjátékukkal, vonták be a műsorukba a közönség apraja-nagyját. Az esti főműsorok szintén elnyerték a program résztvevőinek tetszését, szombaton a népszerű Tárkány Művek koncertjét hallhatták, vasárnap a sepsiszentgyörgyi Minestrone Band zöldségekből készített hangszerekkel adott interaktív koncertet, mely igazi kuriózum volt a rendezvény palettáján. Mindkét napon Varga Mihály bugaci kecskedudás mesemondó volt a házigazda, aki maga is megszólaltatta hangszerét.

Tovább >>

Háztájit az Asztalra! III. Helyi Termék Ünnep - Kecskemét

Várakozáson felüli érdeklődést váltott ki a Háztájit az Asztalra! III. Helyi Termék Ünnep. A 2015. május 9-10 én megtartott, közkívánatra kétnaposra bővült rendezvény alatt Kecskemét Főterére látogatók megismerhették a helyi értékeket, melyről több mint 40 termelő, kézműves és közel 20 kulturális csoport gondoskodott. Részt vettek a rendezvényen a Hagyományőrző Civil Kerekasztal tagjai is. A rendezvény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony volt.


Az eseményt Bogasov István KMJV önkormányzati képviselő nyitotta meg szombaton, majd a nap házigazdája, Szőke András humorista, filmrendező, operatőr, színész és forgatókönyvíró köszöntötte az egybegyűlteket. A két nap népművészeti, kulturális előadások sorozatát Fejős Jenő Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett nótaénekes kezdte. A zene és táncbemutatók között érdekes előadásokat is meghallgathattak a rendezvényre látogatók, úgymint a "Gasztronómiai hagyományok a magyar irodalomban", valamint a "Helyi termék, étel, ital, vendégség a régi Kecskeméten" című előadások. Szombaton a zenéről a Mátyás Király Citerazenekar, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület, valamint nagy érdeklődést, és igazi gyermek és felnőtt közös táncot kiváltó Csörömpölők együttes gondoskodtak. A bátrak részt vehettek Tengeri Attila interaktív dob és gyermekműsorában is. A Grapevine Show Dance Club és a TST tánciskola tánc előadásai színesítették a rendezvényt.

Tovább >>

Háztájit az Asztalra! II. Helyi Termék Ünnep - Kecskemét

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2014. április 27-én immáron 2. alkalommal szervezte meg a Háztájit az asztalra! - Helyi Termék Ünnepet ezúttal Kecskeméten.
 
Számos gyerek- és népi programok mellett idén is Szőke András népszerűsítette a háztáji termékeket. Vasárnap a humorista-színész-rendező kívánt „Pálinkás Jó reggelt” a kecskeméti piacon vásározóknak, valamint kampányolt a háztáji termékek mellett, amiben a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely és a Szentkirályi Tánccsoport táncosai is segítették. A piacon lévők megkóstolhatták a helyi termelők helyi termékeiből készült Kecskemét szendvicsét, mely osztatlan sikert aratott a piacra járók körében.
 
A Kecskeméti Piaccsarnokból 9:30-kor vonultak át a résztvevők Kecskemét Főterére, ahol Szőke András közreműködésével a piacon beszerzett zöldségekből kezdetét vette a sütés-főzés. Nem mindennapi ételek és ízek várták a rendezvényre látogatókat, melyet népzene, néptánc, termelői- népművészeti és kézműves vásár színesített. A vásáron zsűrizett kézműves termékeket, saját készítésű használati tárgyakat, valamint a Kecskeméti kistérség gazdáinak egészséges élelmiszer választékából vásárolhattak a főtérre látogatók.

Tovább >>

Háztájit az Asztalra! I. Helyi Termék Ünnep - Fülöpháza

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Háztájit az asztalra!” programján belül került sor 2013. április 28-án Fülöpházán az első Helyi Termék Ünnepepre.

Hangulatos családi ünnepként zajlott le az egész napos Helyi Termék Ünnep a fülöpházi Kemence-parkban. A Kecskemétet és a kistérséget képviselő 18 csapat már délelőtt időben a bográcsok alá gyújtott, hogy a településeikre jellemző ételekkel mérjék össze egy vidám versenyben tudásukat és ízlésüket.

A szép – az eső után felfrissült ragyogó tavaszias időben a szabadtéri színpadon a népszerű tévés műsorvezető: Till Attila vezetésével zajlottak a kulturális programok és a koncertek, köztük a Fülöpházi hastánc csoport, a Kereki Nótások és a Kerekegyházi Ring Dance és Stúdió Társastánc csoportok produkciói; és végül a nap zárásaként Kocsis Tibi fellépése. Eközben a gyermekek aszfalt-rajzversenyen mérkőztek, a jó levegőn ugráló-várban élték ki mozgásigényüket, és közben kipróbálták az arcfestést, és a lufibohóccal játszottak.

 

Tovább >>

Országos Tojás Sokadalom-Tojásfesztivál

A rendezvény honlapja: www.tojasfeszt.hu

Az ország legnagyobb tojásfesztiválja Kecskemétre költözik

Az Egyesületet Szemereyné Pataki Klaudia elnök asszony tanácsára kereste meg 2015-ben Kollár Csaba, a Mizsetáp Kft., illetve a Hírös Farm Kft. ügyvezető igazgatója a Tojásfesztivál Kecskemétre költöztetése ügyében, aki egyben a Magyar Tojóhibrid -tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének és a Baromfi Termék Tanács és Szakmaközi Szervezetnek is tagja. A fesztivál már 10 éves múlttal rendelkezik, eddig Siófokon került megrendezésre Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál néven, de szervezési nehézségek miatt a településen nem folytatták a rendezvénysorozatot.

Tovább >>

Adventi Vásár

II. Aranykapu Térségi Hagyományőrző Adventi Vásár

Helyszín: Kecskemét, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörterme
Időpont: 2015. december 18-20.

 

 

A vásáron köszöntőt mondott Bogasov István, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselője, térségi ügyekért felelős tanácsnok. A megnyitót követően a Kecskeméti Református Általános Iskola 4/a osztály Kántáló című előadása varázsolt ünnepélyes hangulatot.

Tovább >>

Kecskeméti Tanyai Termék Piac 1 éves évfordulója és a Kecskeméti Értékek Napja

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac 1 éves évfordulója

Kecskemét és térségének őstermelői, kistermelői kínálják portékáikat minden csütörtök délután a városházi előtti területen.  Eme jeles esemény alkalmából 2014. október 9-én, csütörtökön ünnepséget szervezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájával és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával karöltve a Kecskeméti Tanyai Termék Piac 1 éves évfordulójára, valamint a Kecskeméti Értékek Napjára.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac megnyitását két tényező indokolta. Egyik, hogy a budapesti Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt „Vidék Mustra” néven már hosszabb ideje sikeresen működött a tanyai termékek piaca. A másik pedig, hogy a 79. Hírös Hét Fesztivál XVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításán nagy kereslet mutatkozott a környékbeli termelők egészséges élelmiszerei iránt. Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei elnöke elhatározták, a helyi lakosság számára lehetőséget biztosítanak a káros adalékanyagoktól mentes termékekhez való folyamatos hozzáférésére. Ennek következtében első ízben 2013. október 3-án megnyitotta kapuit a Kecskeméti Tanyai Termék Piaca. A tanyai termékek árusításának megszervezését az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Kamra-túra Egyesület, mint együttműködő partnerek segítetik.

Az Aranyhomok Egyesület által működtetett „Háztájit az asztalra!” című programjának egyik gyakorlati eleme a Kecskeméti Tanyai Termék Piac. Létrehozásának célja, hogy ráirányítsa a fogyasztók figyelmét a térségben előállított biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból megfelelő és sok esetben egyedi termékekre, továbbá, hogy megfelelő segítséget kapjanak a mindennapi vásárláshoz, a tudatos választáshoz és kialakuljon egy személyes, bizalmi kapcsolat a termelő és vásárló között.

A térség gazdái versenyképes árakon kínálnak a térség gazdái garantáltan hazai, kiváló minőségű, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, lekvárokat, szörpöket, olajos magvakat, homoktövis készítményeket, szárított gyógynövényeket, fajtamézeket, házi készítésű péksüteményeket, sajtokat és túrót, valamint füstölt húskészítményeket. 

Az 1 éves évfordulóra való tekintettel a szervezők bővítették a városházi piac kínálatát a Kecskeméti Helyi Értéktárba emelt gazdák és kézművesek portékáival.

Tovább >>

Rovatok listája

RENDEZVÉNYEK, AMIKEN RÉSZT VETTÜNK

Tovább

RENDEZVÉNYEK, AMIKET SZERVEZTÜNK

Tovább

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!