2019. november 17. vasárnap, Hortenzia, Gergő

Adventi Vásár

II. Aranykapu Térségi Hagyományőrző Adventi Vásár

Helyszín: Kecskemét, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörterme
Időpont: 2015. december 18-20.

 

 

A vásáron köszöntőt mondott Bogasov István, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselője, térségi ügyekért felelős tanácsnok. A megnyitót követően a Kecskeméti Református Általános Iskola 4/a osztály Kántáló című előadása varázsolt ünnepélyes hangulatot.

A rendezvény 2015. december 18-20. között került megrendezésre, melyen 19 térségi kézműves és termelő kínálta portékáit mindhárom napon 10 órától 19 óráig, valamint a Homoki Varázskert Szociális Szövetkezetnek is lehetőséget biztosítottunk termékeik árusítására.

A látogatók a helyi és térségi minőségi termékek széles palettájából válogathattak: lekvárok, mézek, puszedlik, medvehagyma és gyógygomba készítmények, kerámiák, cserépedények, fából készült konyhai eszközök, dísztárgyak, foltvarrott, horgolt és hímzett termékek, ékszerek, kecsketejes szappanok, fajátékok, neszeszerek, fürjtojás, olajok, lisztek és gyógynövényes párnák szerepeltek vásárunk kínálatában.

A bejárat előtt forralt borral, zenével csalogattuk a vendégeket, akik betérve megcsodálhatták Zrínyi Istvánné ballószögi mézeskalács készítő „Mézeskalács falu” című alkotását. Az egyedi, minőségi, kézzel készített portékák közül mindenki megtalálhatta a meglepetésnek szánt ajándékot, sőt még a karácsonyi ételek előkészületeihez is be tudtak vásárolni. Több stand előtt kiemelt érdeklődéssel és ámulattal álltak meg a nézelődők.

A szombati napon délelőtt Bedő Istvánné kecskeméti vert csipke készítő, valamint Ádám Kálmánné kerekegyházi szalmafonó tartott foglalkozást a gyermekeknek. Árvainé Bánfi Mónika iránymutatásával gyurmaékszereket készítettek.

Horváth Lászlóné, a kecskeméti Gomba- és Gyógynövény Klub vezetője gyógytea és biogombaporos szendvics kóstolóval várta a vendégeket. Az érdeklődők választ kaphattak a gyógynövényekkel, hatásukkal és felhasználásukkal kapcsolatos kérdéseikre is.

Nemcsak testi táplálékkal, tárgyakkal vártuk a vásárunkat felkeresőket, de a kulturális csoportok meghitt, karácsonyra hangoló műsorai által gondoskodtunk a lelki táplálékról is.

A pénteki nap folyamán felléptek az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei, valamint ünnepélyes műsort adott a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Betlehemezés népi játékával, a Mátyás Király Citerazenekar, a Kecskeméti Végh Mihály Református Énekkar és a Hírös Néptánc Tanoda Csuporka csoportja Bajai betlehemes című előadásával.

Az általános iskolák körében lehetőséget hirdettünk kézműves foglalkozás keretében a karácsonyi díszek elkészítésére, melyre hat osztály jelentkezett. Ők előre egyeztetett időpontban, szakképzett animátorok segítségével készítettek karácsonyi díszeket, ajándékokat. A kézműveskedés után Egyesületünk vendégül látta őket puszedlivel és teával.

12.19-én, szombaton a kulturális műsorok 16 órától kezdődtek. A Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének Művészeti Csoportja „Ünnepváró” programja gondoskodott a meghitt hangulatról. A Damjanich János Általános Iskola diákjainak „Koldusének” című színdarabja hangolta Karácsony ünnepére a vásár résztvevőit.

A Kossuth téren a negyedik Adventi gyertyagyújtás ünnepélyes műsora után az Egyesület  szeretetvendégséget szervezett. Az ünneplőket forró teával és zsíros kenyérrel láttuk vendégül, majd forralt borral vártuk őket az Ifjúsági Otthon Tükörtermében. A forralt bor  elfogyasztása közben Pető Edina Fadette énekes előadóművész adott szívmelengető műsort.

12.20-án, vasárnap ismét a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre Művészeti Csoportjának tagjai léptek fel versekkel, dalokkal, valamint a Kecskeméti Zenészegylettől Somogyi Károly adott kellemes hangulatú karácsony könnyűzenei műsort.

Mindhárom napon a kulturális csoportok, iskolák ingyenesen vállalták a fellépést. Számukra ajándék csomaggal, emléklappal kedveskedtünk, valamint puszedlivel és teával láttuk őket vendégül.

A vásárra látogatók kellemes hangulatban, kulturált körülmények között tudtak nézelődni, vásárolni és az árusítók is többnyire elégedetten zárták a rendezvényt. A következő évi vásárt Egyesületünk Kecskemét Főterére tervezi, hogy termelőink és kézműveseink még nagyobb érdeklődésre tartsanak számot és nagyobb forgalmat tudjanak bonyolítani.

Képgaléria

Rovatok listája

RENDEZVÉNYEK, AMIKEN RÉSZT VETTÜNK

Tovább

RENDEZVÉNYEK, AMIKET SZERVEZTÜNK

Tovább

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!