2019. április 19. péntek, Emma

Tervezett tevékenységek bemutatása a projektben

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület tervezett tevékenységének bemutatása a projektben:

11 programelemből áll, amelyek a „Védőháló a családokért” (EFOP-1.2.1-15) felhívás 4 témaköréhez kapcsolódnak. A tervezett tevékenységeink változatosak, széles szakmai spektrummal rendelkeznek és több korosztályt, célcsoportot lefednek. A programok összeállításánál arra törekedett az Egyesület, hogy a kistérség 22 településén működő, élő tevékenységeket, közösségeket erősítsük, továbbá a meglévő programokat úgy egészítsük ki új programelemekkel, hogy a felhívásban megfogalmazott célok maximálisan teljesüljenek.

 

A tervezett tevékenységek együttesen magukba foglalják a családi, szülői, életvezetési és egészségfejlesztési, valamint mentális egészséggel összefüggő támogató szolgáltatásokat, és a foglalkoztatást, elhelyezkedést segítő személyre szabott tréningeket. Családbarát jellegű kezdeményezések, programok szervezésével, támogató és tanácsadó szolgáltatások, valamint (formális és informális) képzések, csoportfoglalkozások útján erősítik a települések helyi közösségei tagjai közötti összefogást, a családok közötti szolidaritást, a harmonikus családi élet, a gyermekvállalás és a gyermeknevelés fontosságának tudatosítását. A programok eredményeképpen a helyi társadalomban újra megerősödhet, általánossá válhat a családbarát értékrend. A célok közvetítésének, a programok megvalósításának fontos eleme az önkormányzatok, civil- és egyházi szervezetek, iskolák együttműködése, valamint az önkéntes munka. A pályázati tevékenység általános célja a család társadalmi szerepének megerősítése, a családi kohézió növelése a krízishelyzetek kezelése, illetve kialakulásuk megelőzése, olyan komplex szolgáltatások nyújtásával, amelyek – a kötelező önkormányzati alapellátási feladatokat kiegészítik – egyszerre több oldalról és egymás hatását erősítve kezelik a problémákat. A tervezett tevékenységek struktúrája és illeszkedése a pályázati felhívásban megjelölt témakörökhöz a következő:

 

(I.) A fiatalok családi életre való felkészítése, krízishelyzetbe kerülésük esélyét csökkentő tanácsadás, csoportfoglalkozások, workshopok, tréningek lebonyolítása


Fiatalok iskolán kívüli képzési projektje
Aranyhomok nyári életmódtábor gyerekek részére
Életvezetési és családi életre felkészítő programsorozat
 

(II.) Gyermekneveléssel, gondozással kapcsolatos tanácsadás, képzések, csoportfoglalkozások lebonyolítása

Baba-Mama klub
Szülőakadémia
Szülők és nevelők képzése tréningsorozat
 

(V.) Család és munka összeegyeztetését segítő tanácsadás, képzések és programok lebonyolítása

Család és munka összeegyeztetése programsorozat
 

(VII.) Családi közösségépítő programok szervezése

Esélyegyenlőségi közösségépítő és információs napok
Családépítő, tematikus napok
Mintakert program
Aranyhomok egészségnapok

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!