2022. december 08. csütörtök, Mária

Augusztus 24-én nyílik a XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Augusztus 24-én, kedden 16 órakor nyílik a XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten. Vasárnapig 16-20 óráig
várják a települések kiállítással, bemutatkozóval és kulturális műsorral a kedves látogatókat!
Az elmúlt évben a pandémia miatt egy közös faházban mutatkoztak be az Aranyhomok Egyesület tagtelepülései, az idén azonban már a régről megszokott formában, saját faházakban várja a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás az érdeklődőket a Hírös Hét Fesztiválon. A kiállítás augusztus 24-én, kedden 16 órakor nyílik Kecskemét főterén.

A kiállítás célja, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben
termelt kiváló minőségű élelmiszereket és kézműves termékeket a környezet tudatos vásárlókkal, akiknek fontos, hogy nyomon követhető, egészséges élelmiszer kerüljön az asztalukra.
Ezúttal a térség 14 települése – Ballószög, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpjakab, Fülöpháza, Helvécia, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Tiszakécske és Tiszaalpár mutatkozik be az év legnagyobb térségi
seregszemléjén több, mint 100 kiállítóval, gazdag termékkóstolóval. A települések bemutatására, polgármesteri köszöntők megtartására minden nap 17 órától kerül sor, melyet a településeken termelt és feldolgozott élelmiszerek kóstolója követ.
Ebben az évben is lesz térségi települések gálaműsora 25-én, szerdán 17.00 órától a Tér a térben lévő színpadon, ahová a résztvevő kulturális csoportok zenés felvonulással érkeznek. A 16.45-kor a 0 km kőtől induló látványos felvonulást követően Kecskemét és térsége településeinek gálaműsorát láthatják, ahol fellép többek között a Ballószögi Kincsecskék, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus, a Tavaszi Szél Népdalkör Kerekegyházáról, a Szentkirályi Tánccsoport, valamint a Mayfly Zenekar Tiszakécskéről.
Természetesen a térségi kiállítók bemutatkozását az idén is szakmai zsűri értékeli. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2021. augusztus 27-én, pénteken 17:00 órától kerül sor.
Szeretettel várjuk mindazokat, akik már évek óta vendégeink a kiállításon és azokat is, akik még csak most ismerkednének a térség termelőivel, kiállítóival és kulturális csoportjaival! Számukra nyújt ízelítőt az elmúlt évek kiállításaiból a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció a Hírös Hét menüpont alatt.
Az érdeklődők további információkat találnak a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításról a www.hiros7.hu illetve a www.facebook.com/akegyesulet internetes felületeken.

Kapcsolódó galéria

Kapcsolódó dokumentumok

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!