2023. szeptember 26. kedd, Jusztina

Virtuális barangolás a Hírös Hét - Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

Az idei térségi kiállítás fő attrakciója az Aranyhomok Egyesület Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációjában az elmúlt évek legjobb pillanataiból ízelítőt nyújtó virtuális barangolás. A nagymúltú térségi bemutatkozó XXIII. alkalommal kerül az idén megrendezésre. Bízunk benne, hogy még több fiatalt szólíthatunk meg a modern technikai eszköz segítségével, felkeltve a hagyományaink iránti érdeklődést.
Az alkalmazásban megtalálhatják a kistérség 19 tagtelepülését, polgármestereik bemutatkozójukban ízelítőt adnak “szűkebb hazájuk” életéből, vonzerejéből, értékeiből, megismerheti a nagyközönség a települések legfontosabb mezőgazdasági, élelmiszeripari termelőit, termékeit.
Külön címszavakba szedve találhatják a kulturális bemutatkozókat. Ezek a csoportok minőségi munkájuk jutalmaként képviselhették saját szűkebb lakókörnyezetüket, változatos programot kínálva ezzel a kiállítást kiegészítő településnapokon. Itt mutatkoznak be, azok a nívós produkciók résztvevői is a néptánctól a népzenéig, a modern akrobatikus táncon át a funky zenekarig, akik a kulturális seregszemlén a nagyszínpadon léptek fel.

A településnapok alkalmával számos kézműves bemutatóval kápráztatták el a látogatókat a sajnos lassan feledésbe merülő szakmák képviselői. Az ő bemutatkozóikat is olvashatják külön címszó alatt, a paletta itt is széles.
A Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációt az Androidos operációs rendszerű készülékekkel a Play Áruházból, az IOS operációs rendszerű készülékekkel pedig az AppStore-ból lehet letölteni, amely Aranyhomok néven jelenik meg és Kecskemét és Térsége néven nyitható meg, továbbá elérhető az aranyhomok.hu honlapon keresztül is.
Az applikációval környezettudatos magatartásra is szeretnénk nevelni, mert csökkentjük a rendezvények hulladék kibocsátását. Kísérjék figyelemmel az év további részében is az applikációnkat, mert a rendezvényekről és a turisztikai kínálatról folyamatos tájékoztatást nyújtunk.
Jöjjenek el és tekintsék meg a települések bemutatkozóját a Főtér Cifrapalota felőli odalán! Nosztalgiázzunk közösen a virtuális barangolás segítségével, elevenítsük fel a kiállításhoz fűződő emlékeinket!

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!