2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért

"Háztájit az asztalra" Egyedi Ízek a Kecskeméti kistérség termelőitől

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, és a kistérségi települések közel 15 éve kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket - legyen szó tejtermékről, húsáruról, zöldségről, gyümölcsről - megismertessék és megszerettessék a nagyközönséggel.

Ennek fő színtere a Hírös Hét Fesztiválon, augusztusban Kecskeméten megrendezésre kerülő egyhetes Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, amely egy nagyszabású térségi seregszemle több mint 150 kiállítóval. Sokan érezhetik úgy, hogy a városi életmód a termőföldtől és a mezőgazdasági termékek ismeretétől való elszakadás veszélyét rejti magában. Mindenki jót és egészségeset szeretne a család asztalára tenni, és ha már nem áll módjában megtermelni azt, jogosan merül fel benne az igény, hogy legalább szeretné a hatalmas kínálatból a megbízható minőséget, ismert eredetű terméket kiválasztani. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által a LEADER pályázaton elnyert támogatásból megvalósított "Háztájit az asztalra" című kiadvány elkészítésével célunk, hogy ráirányítsuk a fogyasztók figyelmét a Kecskeméti kistérségben előállított biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból megfelelő és sok esetben egyedi termékekre, valamint megfelelő segítséget kapjanak a mindennapi vásárláshoz, a tudatos választáshoz és kialakuljon egy személyes, bizalmi kapcsolat a termelő és a vásárló között.

A cikk a következő oldalon folytatódik.


A kiadvány 11.000 példányszámban jelent meg és 38 kistérségi termelő elérhetőségét és termékpalettáját tartalmazza. Sokéves, nem ritkán többgenerációs tapasztalattal rendelkező gazdák, termelők kínálják benne helyben előállított kiváló minőségű terményeiket, termékeiket az igényes vásárlók számára. Pontos elérhetőséggel a kiadvány segítséget nyújt abban, hogy a lakosság a helyi termékeket felfedezze és előnyben részesítse vásárlásai során. Ez a kis füzet egy hiánypótló katalógus, melyet az elkövetkező hónapokban a térség minden településén bemutatnak az Egyesület munkatársai. Az egyéb települési programokkal egybekötött rendezvényeken lehetőség nyílik termékkóstolóra, valamint a termékek értékesítésére. 
Ezzel a kiadvánnyal kívánjuk felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét a kiváló minőségre, fellendíteni a helyi gazdaságok termékei iránti keresletet, hozzájárulva ezzel az egész kistérség gazdasági növekedéséhez.                 
 

Hamzáné Lakó Judit 
az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára 

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!