2021. január 17. vasárnap, Antal, Antónia

XVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

A Kecskeméti kistérség települései idén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 16. alkalommal jelennek meg a nagyközönség előtt a 79. Hírös Hét Fesztivál egyik fő attrakciójaként. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mint a leglátványosabb térségi seregszemle, az idei évben is, a kecskeméti Kossuth téren fogadja az érdeklődőket.

A térségi kiállítást megelőző hétvégétől az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2013. augusztus 17-25.-ig „Háztájit az asztalra” címmel vásárt is szervez. A „Háztájit az asztalra” - a helyben termelt élelmiszer fogyasztását támogató program - keretprogrammal célunk a hiteles termelői háttéren alapuló városi ellátás fejlesztése. A „Háztájit az asztalra” vásár a hagyományos „Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás” rendezvényeinek folytatása, amely garantálja, hogy a termék és termelője megismerése révén hosszú távú vásárló-termelő kapcsolatok alapozódjanak meg. Az ezévi vásár különleges abban, hogy széles vertikumot felvonultatva, lehetőséget ad a családoknak arra, hogy megismerjék, és költségeket tervezhetően, kiválasszák azokat a kiváló minőségű terményeket, amiből évközben is fogyasztani kívánnak.
A kiállítást 2013. augusztus 21-én 16:00-kor Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezet elnöke nyitja meg a Kossuth téri színpadon. A kiállításon a térség 15 településéről több mint 150 kiállító terményeit ismerhetik meg, 27 kézműves munkájába tehetnek betekintést, 15 kulturális csoport produkcióját láthatják és számos különböző terméket kóstolhatnak meg az érdeklődők. A kiállításon minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait.
A lakosság jó minőségű friss élelmiszerrel való ellátása, a helyi gazdaság élénkítése, nemcsak a gazdák, hanem mindannyiunk érdeke. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk abban, hogy a helyi termékeket egyre többen felfedezzék és egész évben előnyben részesítsék vásárlásaik során. Ennek tükrében kiemelt szerepet szánunk kiállításunkon is a különleges és helyben termelt élelmiszerek értékesítésének, melyhez segítséget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kamra-Túra Programjának résztvevőitől kapunk. A kiállítás ideje alatt ízletes zöldségeket, gyümölcsöket, friss tejet és húsárut, valamint különleges ínyencségeket vásárolhatnak a látogatók közvetlenül a termelőktől.
Újdonsággal is készülünk a látogatóknak, ugyanis augusztus 23-án kisüsti pálinkafőzés bemutatót, augusztus 24-én térségi gyümölcsökből hagyományos lekvár főzést, augusztus 25-én pedig „Háztájit az asztalra!” – Ökörsütést szervezünk.
Bízunk benne, hogy kiállításunk eléri célját, és minél több emberrel ismertethetjük meg térségünk páratlan értékeit.

Rendezvényeinkre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
Részletek a www.aranyhomok.hu és a www.haztajitazasztalra.hu honlapon.

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!