2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

A kifizetési kérelem benyújtásának feltételei

Módosult az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program kifizetési kérelmeinek benyújtásának feltételeit is szabályozó alaprendelet,a 23/2007. (IV.17) FVM rendelet szabályozza.

Továbbra is azon ügyfél nyújthat be Kifizetési kérelmet, aki az adott jogcím vonatkozásában rendelkezik az MVH által kibocsátott támogatási kérelemnek helyt adó vagy részben helyt adó jogerős támogatási határozattal.
A kérelem alapján tervezett elszámolható kiadásokra vonatkozó igény meghatározása az MVH által a támogatás alapjára rendszeresített, a tervezett tételeket részletező formanyomtatvány adatai alapján történik.
2012-től évente február 1.-május 31., valamint augusztus 1. - december 31., 2011-ben július 1. -  december 31. között lehet benyújtani kifizetési kérelmeket.
Egy kifizetési kérelem benyújtási időszakban egy ügyfél egy jogcímre egy kifizetési kérelmet nyújthat be, kivéve, ha a két kifizetési kérelem benyújtása között legalább három hónap eltelt, vagy, a kifizetési kérelmére hozott döntést az MVH közölte az ügyféllel, vagy az ugyanazon időszakban benyújtott kérelmét legkésőbb az újonnan benyújtott kérelme előterjesztésével egyidejűleg visszavonja.
A kifizetési kérelemben szereplő adatokra, a kifizetési kérelemhez csatolt dokumentumokra nézve módosítási kérelem kizárólag az eredeti kérelem benyújtásának hónapjában nyújtható be.
Az ügyfél a helyt adó vagy részben helyt adó támogatási határozat közlésétől számított 9 hónapon belül köteles kifizetési kérelmet benyújtani, amellyel olyan kiadás is elszámolásra kerül, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak.
Az ügyfél köteles a támogatási határozat közlésétől számított 24 hónapon belül legalább a támogatási döntéssel jóváhagyott támogatási összeg 50%-ával elszámolni, kivéve, ha a megvalósítási idő 24 hónap, vagy annál kevesebb, mert abban az esetben az irányadó megvalósítási határidőn belül a 80%-ban meghatározott elszámolási kötelezettséget teljesíteni.

 

Vén Gabriella
Homokhátság Fejlődéséért Nonprofit Kft.
munkaszervezet-vezető

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!