2021. január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Advisor Net - Üzemlátogatással egybekötött workshop volt Kecskeméten

Üzemlátogatással egybekötött workshopot tartottak november 28-án Kecskeméten a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Advisor Net elnevezésű projektben, ahol magyar és szerb klaszterek képviselői tanácskoztak.

A projekt összköltségvetése 185 ezer euro volt, amelyből az Európai Unió 157 ezer eurót finanszírozott. Az egyéves együttműködés első szakaszában Bács-Kiskun és Csongrád megyében, valamint a Vajdaságban felmérés zajlott a munkáltatók körében. Azt vizsgálták, milyen elvárásaik, igényeik vannak a leendő munkavállalóikkal szemben, és mely területeken szeretnének fejlődni. Az elkészült tanulmányok legfontosabb tapasztalatait ingyenes gyakorlati képzések keretében adták át Szabadkán, Szegeden és Kecskeméten az érintett célcsoportok, középiskolás diákok, tanáraik és vállalkozók számára, valamint workshopokat szerveztek a munkaerő-piaci szereplők részére.

Kecskeméten 2012. november 28-án rendeztek workshopot „Szerb-magyar együttműködési lehetőségek a műanyag és csomagolóipar területén” címmel. A rendezvény célja a vállalkozások és azokat tömörítő klaszterek kapcsolatfelvétele, jövőbeni együttműködésük előkészítése, valamint a jó gyakorlatok, tapasztalatok átadása volt. A műanyag és csomagolóipar mellett a résztvevők értékes információkat kaptak az AIPA Klaszterről is, amely működése jó példával szolgált a többi klaszter számára.
A tanácskozást követően két műanyagipari üzemet (Unitron Kft., Kunplast-Karsai Zrt.) is meglátogattak az érdeklődők, hogy gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a gyártás, fejlesztés és menedzsment területén.

A projekt széleskörű partnerségben valósult meg, a kecskeméti projekt partner az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége volt.


Ez a sajtóanyag az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A sajtóanyag tartalmáért teljes mértékben az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!