2021. január 20. szerda, Sebestyén

Előadások a gazdáknak

Szombaton délelőtt a „Háztájit az asztalra” konferencián a gazdákat, termelőket, tanyasi embereket, a mezőgazdaságból élőket várták szakirányú előadásokkal a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központba. Milyen kitörési lehetőségeik lehetnek a helyi mezőgazdaságból élőknek – ez volt a szombati konferencia vezérgondolata – melyen neves előadók gondolatait hallgathatták és vitathatták meg az érdeklődők, közöttük a helyi agráriumot képviselő politikusok, polgármesterek és a mezőgazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői is.

Pályázati mintaprogramokat és termékfejlesztési ötleteket mutattak be a gyakorlati alkalmazás tapasztalatain keresztül, majd sor került a „Háztájit az asztalra” kampányának bemutatására, melynek révén a magyar gazdálkodókat ingyenes oktatással képezik, és webáruházban is elérhetővé teszik termékeiket. A résztvevők örömmel fogadták a „Háztájit az asztalra” programot, melynek célkitűzése a magyar gazdálkodók helyzetbe hozása a helybeli piacokon – megsokszorozva a lehetőségét annak, hogy a termelő és a fogyasztó lehetőleg a kereskedelmi láncok és más közvetítők kihagyásával találhasson egymásra. Ezzel a termelők versenyképesebb árat, kiszámíthatóbb értékesítést érhetnek el – míg a fogyasztók jobb áron juthatnak a friss, egészséges, helyben megtermelt magyar élelmiszerekhez.


A konferencia idején kóstolót is tartottak a helyi termelők – az általuk a helyben termelt, adalékmentes, természetes élelmiszerekből. A régi, hagyományos receptek alapján elkészített kenyerek, füstölt húsáruk, sajtok, lekvárok, gyümölcslevek, befőttek és savanyúságok kicsiket és nagyokat egyaránt meggyőztek.

Az elkövetkező időszak gazdaképzéseinek időpontja és helyszíne: április 22-én Kerekegyháza, Lajosmizse, április 25-én Tiszakécske, Kecskemét.

"Kecskemét és térsége jövőépítő játékai" című gyermek és ifjúsági rendezvény időpontja április 26. 14h Helyszín: Kecskeméti Főiskola Tudósháza

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!