2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért

Homokhátság hírei - LEADER kérelmek feldolgozása

A Homokhátság Nonprofit Kft. Munkaszervezetéhez benyújtott pályázatok elbírálása a végső szakaszába érkezett. A LEADER második pályázati fordulójában 40 db pályázatot fogadott be a Helyi Akciócsoport munkaszervezeti irodája, melyből 4 db került átadásra összeférhetetlenség miatt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részére, így 36 pályázat ügyintézésre került sor az elmúlt hónapokban.

Két típusú pályázati lehetőség állt rendelkezésre: a kis értékű és egyéb pályázatok. A Homokhátság Nonprofit Kft. tervezési területének tekintetében legnépszerűbbnek a kis-értékű pályázatok bizonyultak, hiszen ezen elbírálási szempontok alapján meghirdetett három célterületre összesen 26 kérelem érkezett, 13 304 960 Ft igényelt támogatási összeggel.

Egyéb beruházások és fejlesztések támogatására meghirdetett négy célterület vonatkozásában 14 pályázat érkezett a Helyi Akciócsoport munkaszervezeti irodájához, összesen 136 440 568 Ft igényelt támogatási összeggel.
Az egyes célterületekre beérkezett támogatási kérelmek:

Kis értékű
A térség hagyományainak ápolása: 15 db
Civil szervezetek a biztonságért: 5 db
Sportrendezvények támogatása: 6 db

Egyéb beruházások és fejlesztések
Helyi termékek piacra jutásának fejlesztése: 8 db
Külterületi földutak karbantartása, javítása: 4 db
Egészségérték fejlesztése eszközbeszerzéssel: 1 db
Egészségügyi rendezvény: 1 db

A pályázatok ügyintézése, hiánypótlása megtörtént. Az egyes célterületek vonatkozásában a rangsor állítás is lezárult, jelenleg a határozatok generálása van folyamatban.
Kis-értékű pályázatok esetén a beérkezési sorrend alapján, egyéb pályázatoknál az előre meghatározott pontozási szempontrendszer alapján történt meg az értékelés. A határozatok jóváhagyását követően a postázására is rövidesen sor kerül.

Kecskemét, 2012. április 11.

Vén Gabriella
munkaszervezet vezető
 

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!