2021. január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Sikeres volt a Háztájit az asztalra!- Helyi Termék Ünnep

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2014. április 27-én immáron 2. alkalommal szervezte meg a Háztájit az asztalra! - Helyi Termék Ünnepet. Számos gyerek- és népi programok mellett idén is Szőke András népszerűsítette a háztáji termékeket.

Vasárnap a humorista-színész-rendező kívánt "Pálinkás jó reggelt" a kecskeméti piacon vásározóknak, valamint kampányolt a háztáji termékek mellett, amiben a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely, és a Szentkirályi Tánccsoport táncosai is segítették. A piacon lévők megkóstolhatták a helyi termelők helyi termékeiből készült Kecskemét szendvicsét, mely osztatlan sikert aratott a piacra járók körében.

A Kecskeméti Piaccsarnokból 9:30-kor vonultak át a résztvevők Kecskemét Főterére, ahol Szőke András közreműködésével a piacon beszerzett zöldségekből kezdetét vette a sütés-főzés. Nem mindennapi ételek és ízek várták a rendezvényre látogatókat, melyet népzene, néptánc, termelői- népművészeti és kézműves vásár színesített. A vásáron zsűrizett kézműves termékeket, saját készítésű használati tárgyakat, valamint a Kecskeméti kistérség gazdáinak egészséges élelmiszer választékából vásárolhattak a főtérre látogatók.

A népi kultúra hagyományokhoz hű őrzését, táncban, zenében és viseletekben való megjelenítését a Hegedűs Együttes, a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely, a Szentkirályi Tánccsoport és a Kereki Nótások biztosították.

Az egész napos rendezvényen a szervezők a gyerekekre is gondoltak, akik lovas kocsin utazhattak, valamint népi játékokkal is játszhattak. A nap folyamán az Ifjúsági Otthon Szivárvány játéktár ügyességi, sport, készségfejlesztő, és logikai játékai várták a gyerekeket. Emellett volt állatsimogató, ahol a vállalkozó szelleműek a délelőtt folyamán elsajátíthatták a kecskefejés fortélyait is.

A színvonalas és sokrétű rendezvény idén is jó hangulatban zárult, s a szervezők remélik, hogy jövőre még több partner bevonásával tárhatják a látogatók elé a térség értékeit.

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!