2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért

Sikeresen lezárult a Hírös Hét Fesztivál keretein belül megrendezett Turisztikai Fórum

2012. augusztus 23-án az Aranyhomok Szállodában megrendezett Turisztikai Fórumon idén is színvonalas előadásokat hallhattak az érdeklődők. A Fórumot Hamzáné Lakó Judit, a Kecskeméti Kistérségi Iroda vezetője nyitotta meg, majd a továbbiakban Basky András, Lajosmizse Város polgármestere vette át a levezető elnöki szerepet.

Elsőként Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony előadásában hallhattak az érdeklődők Kecskemét aktuális turisztikai fejlesztéseiről és az idén megalakult Turisztikai Klaszterről. Majd Gulyás Péter, a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója beszélt a Dél-alföldi régiót érintő fejlesztésekről, mutatószámokról.
Következőként Polyák Albert a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézet főtanácsosa a Hungarikum törvényről és annak fontosságáról beszélt.
Kisebb szünet után körünkben köszönthettük Cseke Pétert a Kecskeméti Katona József Színház igazgatóját, akit idén a FATOSZ Bács-Kiskun megye arcának választott. Igazgató Úr beszélt az elmúlt és a következő évadról, ezen kívül kiemelte a kultúra és ezen belül természetesen a színház fontosságát Kecskemét turizmusát tekintve.
Következő előadó Pancza-Kovács Eszter, a Móra-Tourist Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója előadásában összefoglalta a mórahalmi TDM sikeres működését és fejlesztéseit, majd ehhez kapcsolódva Dene Orsolya, a Bács Agrárház Nonprofit Kft. ügyvezetője kihangsúlyozta a helyi termelők és termékeik fontosságát és bemutatta a Kamra-túrát turisztikai szemszögből.
Utolsó blokkban Lajosmizse kapta a főszerepet. Basky András, Lajosmizse Város polgármestere ismertette a település turisztikai látványosságait és ehhez kapcsolódóan Ujhelyi Sándor szállodaigazgató vette át a szót, hogy bemutassa Lajosmizse legújabb szálláshelyét a Liza Aqua & Conference Hotelt. Végül Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke, aki Lajosmizse szülötte, képekkel illusztrálta a grillázs készítésének mindenki számára különleges fortélyait.
A résztvevők elégedetten nyilatkoztak a fórum témaválasztása vonatkozásában a színvonalas előadások meghallgatását követően.

A Fórum ebéd keretén belül kötetlen beszélgetéssel folytatódott és folyamatos turisztikai együttműködés reményében zárult.

 

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!