
Milyen Hungarikumokkal találkozhatnak a gasztronómiában? Megkóstolhatják az Erős Pistát, a Piros Aranyat, a tiszai és bajai halászlevet, a magyar gulyáslevest, a debreceni páros kolbászt, a csabai kolbászt, a hízott libából előállított, valamint a magyar szürke szarvasmarha termékeket, a Gundel palacsintát, a kürtőskalácsot, az akácmézet, valamint fogyaszthatnak pálinkát, fröccsöt, Törley pezsgőt, Unicumot, Egri Bikavért és Tokaji Aszút.
Minden nap kóstolással egybekötött látványfőzéseket rendezünk.

Pénteken 18 órakor Rimóczi László grillázsmester tart bemutatót, és kóstolót.
Az érdeklődők a ballószögiek kemencében sült kenyérlángosát és buktáit is megkóstolhatják.
Mivel várja a Gasztroszombat a vendégeket?
A TOP-6.9.2-16-KE1-2017-00001 számú pályázat támogatásával „Gasztroszombat” a helyi ízek jegyében” című rendezvény gazdagítja a programsorozatot május 11-én, szombaton.
Szombaton 10:00-14:00 között Németh József Venesz-díjas séf mutatja meg, hogyan készül a pásztortarhonya gazdagon, melyet meg is lehet majd kóstolni.
A hungarikum ételek mellett idén olyan különlegességeket is megkóstolhatnak, mint például a vízibivaly pacalpörkölt (szombaton 10:00-14:00). A kerekdombi Termáldomb Kft. pedig három napig tiszai és bajai halászlével várja a vendégeket.
Szombaton 18 órakor Varga Károly Séf dedikálással egybekötött könyvbemutatója, majd utána zöldség- és gyümölcsfaragás bemutatója.
Varga Károly : Olimpiai és világbajnok mesterszakács, a Szakácsok világszövetségének örökös tiszteletbeli tagjai közé választotta, melyből 99 fő lehet egyszerre az egész világon. Ők azok, akik nem csak hazájukért, de a világ gasztronómiájáért is tettek, tesznek, fogadva királyokat, királynőket, magas rangú diplomáciai személyeket és híres embereket.
Könyve:
Kreatív szakácsművészet 1. rész: Zöldségfaragás – Kreatív szakácsművészet 2. rész: Gyümölcsfaragás
Vasárnap 10:00 – 12:00 között Kovács Attila, a lajosmizsei Tanyacsárda főséfje bográcsban rotyogtatja a birkahúsból készült palóclevest.
Tovább >>