2020. július 03. péntek, Kornél, Soma

Esélyegyenlőségi nap a Móra Ferenc Általános Iskolában

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2018.október 19-én pénteken rendezte meg  Esélyegyenlőségi közösségépítő és információs napját, a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskolában.

A program a  „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” elnevezésű EFOP-1.2.1-15. azonosító számú projekt keretén belül valósult meg.

A rendezvény elsődleges célja az esélyegyenlőség irányában való érzékenyítés, a tolerancia és befogadó-készség növelése.

A programok segítettek abban, hogy a résztvevők megismerjék a sztereotípiák és az előítéletek működését, a diszkrimináció típusait.

A rendezvény fontos eleme volt a lehetséges megoldások közös feltérképezése, ami elősegítette, hogy a privilegizált helyzetben levők aktív lépéseket tegyenek a hátrányos helyzetűek kirekesztése ellen.

 

A rendezvényen részt vett többek között: a "Nemadomfel együttes", a Törekvés SE- Kerekesszékes Kosárlabda Csapat, a Láthatatlan Kiállítás, a Gyógyító Bocsok, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány. Továbbá számos játékos foglalkozás, előadás tette tartalmassá a gyermekek számára ezt a napot, az esélyegyenlőség jegyében.

Az egyének bátorítást kaptak arra, hogy felismerjék a diszkrimináció különböző formáit, és iránymutatást annak helyes kezelésére, megakadályozására.

 

A KTV felvétele:

https://youtu.be/JJNbHBNd8lc

 

Sajtócikkek az eseményről:

https://hiros.hu/kultura/oktatas/a-mozgasserult-is-olyan-mint-te--erositettek-meg-a-gyerekeknek?fbclid=IwAR3rA7GuhLEVaIN6-FM45ZbYp3meF9KS3T9oqFqaTt1ZmIonQw1bYFGX2-s

https://keol.hu/kecskemet-bacs/eselyegyenlosegi-kozossegepito-es-informacios-nap-a-mora-ferenc-iskolaban?fbclid=IwAR0gPVN3u2Bx5bTB2vNRQXYURe2ZGdom0Qs09AuvXplYtr9u7g-ACnMGixc

További információ: www.aranyhomok.hu/vedohalo

 

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!