2023. február 05. vasárnap, Ágota, Ingrid

Hamarosan XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál – Citera Ünnep Kecskemét Főterén

2022. május 6-8-ig Kecskemét főtere benépesül kézműves, helyi termékekkel, hungarikumokkal, valódi hagyományőrző, családi programokkal, kellemes citeramuzsika kíséretében, az Aranyomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából.

Az esemény évről évre megújul. Idén egyik fő attrakciója a kiemelkedő nemzeti értékek sorába felvett magyar citera és citerajáték lesz. Szombaton 10 órától az Egyesület Citera Ünnepet szervez citera- és hangszerkészítési bemutatóval, vásárral, szakmai konferenciával, térségi hagyományőrző gyermek- és ifjúsági citeraegyüttesek bemutatkozásával, hat országos hírű citerazenekar gálaműsorával a népi hangszer sokoldalúságának bemutatása és megszerettetése érdekében.

A színpadi programok között mindenki megtalálja a kedvére valót, ugyanis nemcsak a hagyományőrzés jegyében lesznek fellépők, hanem könnyűzene és operett is hallható lesz. Csak néhány ízelítő a gazdag választékból: tárogató műsor Szabó Sándorral, táncszínházi előadás a Kecskemét Táncegyüttes jóvoltából, Kecskemét City Balett Piros Aranyak és Erős Pisták c. előadása, szablyavívás bemutató, a MintaPinty zenekar gyermek koncertje, HangOver Gang, Kollányi Zsuzsi & Ritmo akusztik duó koncertje, és a Konyha zenekar koncertje.  A HI-Kecskemét program Gasztrovasárnapja ezúttal is kivételes gasztronómiai élményt kínál majd gazdag kóstolókkal.

Mi mindennel találkozhat még a kedves vendég a rendezvény ideje alatt? Bársony Anett karikásostoros világrekorder bemutatója is látható lesz. Kiállítás keretén belül megismerhetik a hungarikumokat, nemzeti értékeket, valamint hagyományőrző tájegységek mutatkoznak be, Hévízről a Turisztikai Egyesület, Lakitelekről a Hungarikum Liget és Értéktár, de kiállít Mohács, Szolnok, Szeged, Kalocsa, Tard, Balatonfüred, Békéscsaba és Vásárosnamény is.  A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standján is számos megyei település értékeit, különlegességeit csodálhatja meg az érdeklődő.

A gyermekeknek is sokszínű programokat kínálnak: Hungarikum mesevonat, Hungarikum játszóház, Térségi Mesekuckó, bábelőadás, Csupa-Csoda Vándorjátszótér és pecsétgyűjtő nyereményjáték csalogatja a főtérre a legkisebbeket. Mindezeken túl kóstolók, Hungarikum kvíz, Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár, finom falatok, jó hangulat gondoskodik a kellemes időtöltésről kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az „Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat” címmel meghirdetett rajzversenyre beküldött pályaművek is kiállításra kerülnek a rendezvény ideje alatt.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Töltse velünk Kecskeméten ezt a hétvégét! Ismerje meg a hungarikumokat, nemzeti értékeket!

Fedezzük fel újra hagyományainkat! Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Hamarosan jövünk a részletekkel, kövessen bennünket!

További információk: www.aranyhomok.hu

Keresse eseményünket a facebookon: XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!