2021. február 25. csütörtök, Géza

Hungarikum kiállítás és játszóház a VIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon

A rendezvényre látogatók megtekinthetik a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és az NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának Hungarikum kiállítását, a gyerekeket pedig játszóházzal várják.

Bács-Kiskun Megyei Értéktár kiállítása

A Bács-Kiskun Megyei Értéktár kiállítása a megyei kötődésű nemzeti értékeinket mutatja be látványos, interaktív eszközök segítségével.
A látogatók megismerhetik a megyéhez köthető hungarikumokat, továbbá a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvett értékeinket. Könnyen befogadható módon tárja elénk azt a hihetetlen gazdagságot és sokszínűséget, amely körülvesz bennünket itt, a Duna-Tisza közén.

Vannak közöttük nagyszerű hagyományok, amelyek összekötnek őseinkkel, építészeti remekművek, amelyek nemzedékek óta szerves részei lakókörnyezetünknek, életművek, amelyeknek példája, üzenete ma is hat ránk, találmányok, amelyek a múltban gyökerezve hatnak jövőnkre. A kiállítás mindezekre hívja fel a figyelmet, segítséget nyújtva és további lendületet adva további értékek felismeréséhez és oltalmához.

NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.

Az NMI Művelődési Intézet a területi és országos közművelődési szakmai szolgáltatások biztosításához kapcsolódó feladatokat ellátására jött létre.
A Művelődési Intézet tizenkilenc megyei irodával megerősített országos szakmai hálózatán keresztül a hazai, valamint a határainkon túli magyarlakta területekre is kiterjedő fejlesztőmunkát folytat. Tevékenysége minden építőelemét eszközként használja a társadalmi, gazdasági problémákból fakadó kulturális hiányok enyhítésére, az atomizálódott közösségek újjáélesztése, megerősítése érdekében.
A szervezet nagy hangsúlyt fektet a kutatásokra, képzésekre, tudásmegosztó alkalmakra és módszertani fejlesztésekre, valamint a szakmai utánpótlás erősítésére.

Küldetése, hogy elősegítse a helyi közösségek létrejöttét, működését, egyben képessé tegye saját érdekeik felismerésére, és az ebből adódó lehetőségek kihasználására.
Fő céljai között szerepel a magyar emberek nemzeti és helyi identitásának erősítése, a magyar nemzet értékeinek és erőforrásainak közösségben történő hasznosulása, valamint a tudatos érték és közösség alapú társadalom és gazdaságfejlesztés.

   
Bács-Kiskun Megyei Értéktár kiállítása   Hungarikum játszóház   Hungarikum játszóház

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!