2021. január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Idén is megrendezésre került a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Napokon

A 2020. évi Hírös Napok keretében - immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő –Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár ez évben augusztus 16-23. között várta látogatóit.

A pandémiás helyzetre való tekintettel idén, az elmúlt évektől eltérő módon, a kormány döntéseinek figyelembevételével mutatkozott be Kecskemét és térsége a Hírös Napokon. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét környékének települései egy közös faházban jelentek meg a térségi seregszemlén, kiállítással, termékkóstolóval, vásárral megismertetve és megszerettetve a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket, kézműves mesterek munkáit.

Az Aranyhomok Egyesület 2020. augusztus 17-én hétfőn 15:00 órától sajtótájékoztatóval egybekötött Térségi Kiállítás Mustrát szervezett, mely a XXIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás megnyitója is volt egyben. A megnyitón Basky András, az Aranyhomok Egyesület elnökhelyettese, Lajosmizse város polgármestere ismertette a résztvevő 17 térségi település bemutatkozó termékeit, értékeit. Nagyon örülünk, hogy 7 településnek a polgármestere személyesen is eljött a megnyitóra.

A kiállítás megtekintése remek lehetőséget nyújtott arra, hogy nemcsak hagyományos módon, hanem modern formában is újabb információkhoz jussanak a kedves érdeklődők a térségről.

A települések összevont kiállításán vetítésre kerültek a 2019-ben elkészült települési turisztikai kisfilmek, valamint népszerűsítésre került a folyamatosan bővülő tartalmú Kecskemét és térsége mobilapplikáció is.

Újdonságként elkészült a települések közreműködésével az elmúlt 2 év kiállításairól egy virtuális barangolás a Kecskemét és térsége mobilapplikáción belül, amely a Hírös Hét Fesztivál menüponton keresztül érhető el. Színes fotókkal, leírásokkal, videókkal bemutatásra kerültek a települési kiállítások, fellépő kulturális csoportok, bemutatót tartó kézművesek.

A rendezvény alatt az Egyesület folyamatosan népszerűsítette az applikáció használatát.

A látogatók így interaktív módon is megismerhették a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

A rendezvényen bemutatkozott a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is. A faházhoz ellátogatók információkat kaphattak a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól, egyéb pályázati- és képzési programokról, a kistermelők piacra jutásának lehetőségeiről.

Ezúttal is érdemes volt kilátogatni a főtérre. A szabadtéri kiállítás kitűnő lehetőséget teremtett a tagtelepülések bemutatkozására, valamint a térség értékeinek bemutatására, mely egyben erősítette a térségi összetartozást.

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!