2024. március 03. vasárnap, Kornélia

Őszi Helyi Termék Ünnep 2017

SZÍNES PROGRAMOK, ÚJDONSÁGOK AZ ŐSZI HELYI TERMÉK ÜNNEPEN

Kecskemét főterén

 

 

A Kecskemét Város Napja programsorozathoz kapcsolódva hagyományőrző programokkal várja az érdeklődőket az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szeptember 30-án a VII. Őszi Helyi Termék Ünnepen.

 

Kecskemét főterén minden korosztály számára érdekes és szórakoztató, az őszi betakarítási munkálatokhoz kapcsolódó programokkal készülnek a szervezők, úgymint szőlőpréselés, mustkészítés, borkóstoló, kukoricamorzsolás és -darálás. Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok adnak műsort, fakörhinta, betyárbemutató, népi játékok, kézműves udvar, bábelőadás várja az érdeklődőket. A gyerekeket pecsétgyűjtő játékkal, kézműves foglalkozásokkal, terményüveg-készítéssel, a Szentkirályi Önkormányzat és Varga Imre termelő jóvoltából kukoricamorzsolással és -darálással, fajátékokkal, állatsimogatóval, pónilovaglással várjuk. A színpadon fellép a Kunság Táncegyüttes és a Hírös Néptánc Tanoda, a helvéciai Kenderkóc Tánccsoport, a Grapevine Show Dance Club, a tiszaalpári Bársony Mihály Néptánccsoport, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület. Az esti jó hangulatról a Bor La Bor együttes és a Dockers Party Zenekar gondoskodik 19 órától.

 

Rendezvényünkön jelennek meg együtt első ízben a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek: Dimenzió Borászat, Varga Birtok Kft., Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, Keresztesi József és Hetényi József, Polyák Borászat, Damax Kft. Boraik a helyszínen megkóstolhatók, illetve meg is vásárolhatók.

 

Külön standon láthatják az újjáalapításának 160. évfordulóját ünneplő Kerekegyháza kiállítását, „Alföldi életképét”, kézműveseinek bemutatóját, Jakabszállásról Kecső Gizella gobelin kiállítását és vásárát, valamint a jakabszállási standon madáretetőt is készíthetnek a gyermekek és kukoricát is morzsolhatnak. A helvéciai Balogh Borház többféle borait is megkóstolhatják vendégeink. Bemutatkozik Kunbaracsról a Homokgyöngye Kertészet és Hegedűs László pásztortárgy készítő is.

 

A kézműves udvarban elsajátíthatják a népi kismesterségek rejtelmeit Kovács Zsolt bőrdíszművestől, Bánföldi Ferenc fazekas mestertől, Bedő Istvánné vertcsipke készítőtől, Barcsik Sándorné népi iparművész szövőtől, Apró Tamás fafaragótól.

Az Aranyhomok Életmód tábor képes beszámolóját is megtekinthetik vendégeink, amelyen 10 térségi település 100 tanulójával vett részt augusztus 21-től 25-ig.

 

Ezen alkalommal ünnepli 4. évfordulóját a Kecskeméti Tanyai Termék Piac is. Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándék- és élelmiszerkínálattal várja vásárlóit. A helyi gasztronómia is képviselteti magát. Kökény Sándor sült hurka, kolbásza igazi ínyenc csemege lesz. Különlegességnek számít az agyagedényben, parázson főzött babgulyás. Közkívánatra a Kecskeméti Sörmanufaktúra is jelen lesz kézműves söreivel.

 

 

 

A „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” c. projekt megvalósításához kapcsolódóan az egészséges életmódra nevelés jegyében Aranyhomok Egészségnapot szervezünk. Az ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadáson, különböző felméréseken masszázzsal, íriszdiagnosztikával, biorezonanciás felméréssel, hajdiagnosztikával, testzsír és testtömeg meghatározással, vérnyomásméréssel, dietetikai tanácsadással, állunk rendelkezésre azok számára, akik fel szeretnék térképezni egészségük állapotát, akiknek fontos az egészséges életmód, illetve meg kívánják előzni a különböző betegségeket. Eközben gyermek rajzversennyel kötjük le a legkisebbek figyelmét.

A programokon való részvétel ingyenes. Nyitva tartás: 10-től 20 óráig.

 

Legyenek a vendégeink Önök is!

Fedezzük fel újra hagyományainkat!

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

 

Információ, részletek:

www.helyitermekunnep.aranyhomok.hu/,

www.facebook.com/akegyesulet,

info@aranyhomok.hu,

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!