2023. február 05. vasárnap, Ágota, Ingrid

Programbőséget kínál az Egyesület 2022-ben is a rendezvényein

Igazi szabadtéri programbőséggel kényezteti vendégeit 2022-ben az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Kecskemét Főterén. A hagyományos programok mellett újdonságokkal is találkozhattunk a rendezvények palettáján.

2022. május 6-8. között kerül megrendezésre a XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál. A háromnapos hagyományőrző esemény felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, megismerteti azok széles spektrumát, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést. Egyik különlegessége a fesztiválnak a Hungarikum kisvasút lesz a magyarságtudat erősítése és a népi hagyományok iránti érdeklődés felkeltése érdekében.  A kisvasútra felülve a legkisebbek  játékosan, szórakozva szerezhetnek ismereteket a hungarikumokról a 120 m hosszú vasútpálya képekkel illusztrált állomásain megállva. Idén először kerül megrendezésre a Citera Ünnep Kecskemét főterén a Hungarikum Fesztivál társrendezvényeként. A rendezvény keretében kerül sor a citerának, mint több zenei irányzat hangszerének bemutatására nagy múltú citerazenekarokkal. Tánccsoportok, könnyűzenei együttesek, Térségi Mesekuckó, magyar népmese, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, kézműves foglalkozás garantálja a kellemes időtöltést. Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár árusai egyedi portékákkal várják a vásárlókat.

 

 

2022. augusztus 23-28. között kerül megrendezésre az év legnagyobb térségi seregszemléje, 20 település több mint 100 kiállítóval, gazdag termékkóstolóval, polgármesteri köszöntőkkel, településbemutatóval, gálaműsorral a Hírös Hét Fesztivál - XXV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Kecskemét és térsége települési összefogásának köszönhető rendezvény idén 25. alkalommal kerül megrendezésre nagy figyelmet fordítva arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű kertészeti termékeket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült élelmiszereket, sokszínű kulturális és turisztikai kincseket, kézműves mesterek munkáit.

 

A tervek szerint szeptember 30-tól október 2-ig tart a XVI. Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár fesztivál, ahol minden korosztály számára szórakoztató, őszi hagyományőrző programokkal készülnek a szervezők. Prezentálásra kerülnek a Kecskemét térségi szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai. A rendezvényen együtt jelennek és kóstolhatók meg a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek. A gyerekeket népi és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, bábelőadás, állatsimogató várják, a felnőtteknek pedig bor- és szőlőkóstolóval, látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskednek a szervezők.

A rendezvényeken való részvétel INGYENES!

 

 

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!