Az idei év újdonsága, hogy Kecskemét és térsége települései Gasztrohéttel várják a kedves vendégeket a XXVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon augusztus 22 – 26. között, ahol a nagyközönség megismerkedhet a térség ételeivel.
A Hírös Forrás szökőkút környékén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület gasztroudvart rendez be, ahol az adott napon bemutatkozó települések kínálják a helyben megtermelt alapanyagokból készített, rájuk jellemző, hagyományos, főtt egytálételeiket és desszertjeiket a színpadi programok után, melyet a kilátogató közönség egy kellemes nyáresti vacsora formájában fogyaszthat el a helyszínen. Aki vásárol ezekből a finomságokból, az támogatja a térség településeinek kulturális tevékenységét is.

A Térségi Gasztrohét csábító ízekkel várja a finom ételek kedvelőit az alábbi kínálattal:
Augusztus 22. kedd 19 órától:
Ballószög – kolbászos lecsó
Lajosmizse – tejespite szamóca lekvárral
Kerekegyháza – tarhonyás hús
Felsőlajos – tejespite sárgabarack lekvárral
Augusztus 23. szerda 19 órától:
Helvécia – csülkös paprikás krumpli, csemege uborka
Kunszállás – slambuc
Fülöpháza - túróscsusza
Augusztus 24. csütörtök 18:30 órától:
Orgovány – halászlé
Lakitelek, Tiszakécske – kemencés tarja lapcsánka ágyon, savanyúság, üdítő
Jakabszállás – káposztás kocka
Augusztus 25. péntek 19 órától:
Nyárlőrinc – csülökpörkölt
Szentkirály – helyi ízesítésű lekváros palacsinta
Augusztus 26. szombat 17 órától:
Tiszaalpár – halászlé
Bugacpusztaháza - palacsinta
Ezek az alkalmak remek lehetőséget teremtenek arra, hogy a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók bemutathassák újdonságaikat és a kedves közönség helyben ismerkedhessen meg a helyi specialitások előállítóival, az ételek elkészítésének fortélyaival, hagyományával.
Ez a rendezvény méltó ünnepe ételnek, italnak, valamint az összetartozásnak és a magyar vidéknek.
Látogasson ki Ön is!
Éltesse a helyit, éltesse az igazit!

