2024. április 28. vasárnap, Valéria

Hírös Hét Fesztivál a youtube-on is

A 2016. augusztus 19-28. között megrendezett Hírös Hét Fesztivál - Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron készült rövidfilm, illetve az Aranyhomok Hírös Riport riportjai megtekinthetők az Aranyhomok Egyesület YouTube csatornáján:

 

 

 

Tovább >>

Bugac és Bugacpusztaháza is tagja lett az Aranyhomok Egyesületnek

December 8-án tartotta az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület év végi taggyűlését. A 20 térségi önkormányzatot tömörítő nonprofit szervezet ezentúl két településsel bővülve folytatja tevékenységét.
Bugac Nagyközség Önkormányzata és Bugacpusztaháza Község Önkormányzata előzetes csatlakozási szándékát fejezte ki az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülethez. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület taggyűlése örömmel fogadta a bővülést.

Tovább >>

TÉRSÉGI RUHAADOMÁNY OSZTÁS

2016. december

Tovább >>

"Hazai bányászati termékek és ásványi nyersanyagok mezőgazdasági felhasználása"

Időpontja: 2016. november 16.

Helye: Alpha Holding konferencia terme Budapest, Hofherr Albert u. 38, 1194,

Tovább >>

Helyből jobb! Fórum Kecskeméten

A Helyi Termék Éve program folytatása, a Helyből jobb! szakmai programsorozat első állomása Kecskeméten volt október 12-én. A szakmai napnak a patinás Katona József Színház adott otthont az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület közreműködésével.

A Helyi Termék Éve program megvalósítása kapcsán az FM-NMI között együttműködési megállapodás jött létre, amely 2016. március 31-ig szólt. A program zárásakor mindkét fél részéről megfogalmazódott a további együttműködés igénye. A szakmai fórumsorozatot Helyből jobb! címmel rendezik meg a Helyi Termék Éve program folytatásaként. Megegyezés született, hogy a rendezvényeket 7 alkalommal, régiónként tartják, az előző év tapasztalatait figyelembe véve.

 

Tovább >>

Az Őszi Helyi Termék Ünnep beszámolója

Ötödik alkalommal, 2016. szeptember 29. - október 1. között rendezte meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének támogatásával. A Város Napja programsorozathoz kapcsolódva a Kecskeméti Tanyai Termék Piac 3. évfordulója alkalmából 3 naposra bővült rendezvény bőségesen kínált minden korosztály számára programokat melyről 17 kulturális csoport gondoskodott. A főtéren az Aranyhomok Portéka tanyai termékei és kézműves vására várta ajándékkínálattal vásárlóit. A helyi értékek közvetítésében több mint 20 termelő, kézműves vett részt.

Tovább >>

A kecskeméti Tojáskirály és Tojásherceg a KerekFeszten

A kerekegyházi KerekFeszt egyik népszerű programja már évek óta a Tojásfutam. A mindenkori Tojás király és Tojás herceg feladata, hogy a következő játék nyerteseit megkoronázzák. Így történhetett, hogy a tavasszal megrendezett II. Tojásfesztivál Tojás királya, Molnár Balázs, a Somogy megyei Kéthely község polgármestere és Tojás hercege, a kerekegyházi Szenti Richárd tette fel a koronát a szeptember 17-ei kerekegyházi Tojásfutam győzteseinek fejére. Az idei helyezettek: Tojás király: Marton Tamás, Tojás királynő: Kiss Barbara, Tojás herceg: Orbán Sámuel, Tojás hercegnő: Hermán Viktória lettek.

Tovább >>

Sikeres hetet zárt a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a Hírös Héten

Vasárnap este hét órakor bezárta kapuit a Hírös Hét Fesztivál keretében a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék Vásár.

Tovább >>

XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Tekintse meg a Hírös Hétre készült  XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár honlapját. Nézze meg széles programkínálatunkat!

Tovább >>

Felhívás lekvárversenyre

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 2016. augusztus 19-28. között megrendezésre kerülő 82. Hírös Hét Fesztivál XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül II. ARANYHOMOK TÉRSÉGI LEKVÁRVERSENYT hirdet.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!