2024. április 28. vasárnap, Valéria

Aranyhomok EGÉSZSÉGNAP

A „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” című projekt megvalósításához kapcsolódóan az egészséges életmódra nevelés jegyében Aranyhomok egészségnapot szervezünk ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, felmérésekkel az Őszi Helyi Termék Ünnepen, szeptember 30-án Kecskemét főterén.

Elcsépelt vagy sem az “EGÉSZSÉG”-ről beszélni? - Egy 2015-ös vizsgálat szerint hazánkban a férfiak már 72%-a volt túlsúlyos vagy elhízott, a nőknél pedig 64 ez az arány.

Az elhízás nem esztétikai probléma, hiszen népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei napjainkban már a dohányzáséval vetekszenek. A 40. életévben fennálló elhízás akár 6-7 évvel is csökkentheti a várható élettartamot, a túlsúly és az elhízás a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában is jelentős szerepet játszik". A 15 évnél idősebb magyar lakosságnak a 30 százaléka elhízott az OECD tanulmánya szerint.

Mivel az elhízás összetett és sok tényezőre visszavezethető probléma, csak úgy lehet kezelni, ha az érintettek egyesítik erőiket és együtt keresik a megoldási lehetőségeket. A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (International Sweeteners Association - ISA) a május 20-ai Európai Elhízás Nap támogatása érdekében csatlakozott a Francia Obezitológiai Szövetséghez (Collectif National des Associations d’Obèses - CNAO).

Az „EGÉSZSÉG” témájában a testsúly csak egy tényező, de az is biztos, hogy nagyon fontos! Épp ezért tervezünk Dietetikus tanácsadást a tervezett rendezvényünkre!

Miért lesz Íriszdiagnosztika? Az íriszdiagnosztika célja: a betegségek gyors, pontos feltárása, a szervezet összefüggéseinek vizsgálata, holisztikus szemléletben. Előnyei:  Az íriszdiagnosztikai vizsgálat teljesen fájdalommentes! Alkalmas a rejtett betegségek felfedezésére a testi tünetek megjelenése előtt. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő.

A gyógyulás akkor kezdődik, amikor szembesülünk a problémával, betegséggel.

Miért lesz biorezonanciás vizsgálat? Mert a biorezonancia készülék megmutatja, melyek az eltérések az egészséges állapottól és miket lehet korrigálni. Az eredmények alapján feltárulhat a tünetek kialakulásának háttere. Szakember értékeli ki a tesztek eredményeit és ezután javaslatokkal látják el.

Miért lesz masszőr a rendezvényen? Mert a mozgás, testünk fittségi állapota hasonlóan fontos az egyén egészségi állapotában, mint a táplálkozás!

Mérni fogjuk a testzsír és a testtömeg arányát és a vérnyomást is!

Tovább >>

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a térség gyermekei az első Aranyhomok Életmód Táborban!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési egyesület első alkalommal rendezte meg a „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” nevű EFOP-1.2.1-15 azonosítószámú pályázat támogatásával, Aranyhomok Életmód Táborát, 100 gyermek részvételével, 12 kistérségi településről érkeztek a gyerekek:

Bugac, Helvécia, Lajosmizse, Nyárlőrinc, Fülöpjakab, Fülöpháza, Tiszaalpár, Kecskemét, Kerekegyháza, Jakabszállás, Kunbaracs, Tiszaug.

A táborban hét animátor gondoskodott a gyerekek vidám nyaralásáról, egészségügyi biztonságáról a nap 24 órájában. A pedagógusok, segítők szintén kistérségi településekről érkeztek: Kecskemétről, Lajosmizsétől Tiszaugról, Fülöpjakabról.

Nagy örömmel és lelkesedéssel készültünk a táborra. Sok izgalom és nagy várakozás előzte meg a tábori előkészületeket, arra törekedtünk, hogy mindenki számára felejthetetlen, izgalmas és élményekkel teli legyen a táborban eltöltött idő.

A részvétel minden gyermek számára ingyenes volt. A tábor helyszínét a Kecskeméti Református Kollégium, a napi négyszeri étkezést a Kollégium Konviktusa biztosította.

Az öt napos együttlét célja, olyan nyári táborozási lehetőség megteremtése volt a kistérségben élő fiatalok részére, amely erősíti bennük a helyi identitást, emellett olyan életmód és tevékenységek megismertetése, melyek testi, lelki és szellemi gazdagodásukat és egyéni képességeik fejlesztését szolgálják. A változatos és játékos programokat színesítette, hogy mindezt kooperatív módon, települések szerinti csoportbontásban tevékenykedve tehették meg a táborlakók.

Tovább >>

Térségi Összetartozás Napja Kecskeméten

Színes forgataggá vált szombat délelőtt a Kálvin tér az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 20. éves jubileuma alkalmából megrendezett Térségi Összetartozás Napján - tudósított a hiros.hu

Tovább >>

Sajtócikk a Kecskeméti Lapokban a Kiállításunkról

XVIII. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum

 

Augusztus 22-én került megrendezésre a XVIII. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum a kecskeméti Városháza Dísztermében, amelynek fő témája: "A 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései" volt.


Az esemény fővédnöke Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár volt, a levezető elnöke Basky András, Lajosmizse Város polgármestere, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnökhelyettese.


Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Vidékfejlesztési Program pályázatairól adott tájékoztatást a jelenlévőknek. A mezőgazdaság aktualitásairól Szépe Ferenc, Földművelésügyi Minisztérium Mezőgazdasági Főosztályának főosztályvezetője beszélt, a gabonapiac aktuális helyzetéről. Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökhelyettese. A szünet után a 20 éves Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás történetéről és jelentőségeiről Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára tartott előadást. Őt a levezető elnök, Basky András polgármester mutatta be városát, Lajosmizse Város fejlesztése az Európai Unió pályázatainak tükrében címmel.


A jelenlévőket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete „Gazdaebéddel” és borkóstolóval várta a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás helyszínén, a Hírös Forrás szökőkútnál.

A fórumon elhangzott előadások letölthetők pdf formátumban a következő oldalon.

Tovább >>

Augusztus 26-a a Térségi Összetartozás Napja

 

Az idei Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás fő attrakciója augusztus 26-án szombaton a Térségi Összetartozás Napja, amelyen a jubileumi évforduló alkalmából a térségi települések látványos fogatos felvonulással és ünnepi műsorral várják a vendégeket.

Tovább >>

XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 20 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal.

 

Tovább >>

Programajánló- Hírös7 Fesztivál XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Meghívó a Térségi Összetartozás Napjára

Védőháló Kecskemét és kistérsége családjaiért - EFOP-1.2.1-15-2016-00262 projekt bemutatása

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 2016. június 26-án pályázatot nyújtott be az EFOP-1.2.1-15 számú pályázati kiírásra „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” címmel. A pályázat 100%-os támogatási intenzitású. Az elnyert összeg: 31.025.790.- Ft vissza nem térítendő támogatás.

Jelen pályázat forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt megvalósításának időszaka: 2017. augusztus 07. - 2019. augusztus 07. (24 hónap)

Szeretnénk, ha a projekthez kapcsolódóan minél több rendezvény az Egyesület tagtelepülésein valósulna meg, példaértékű módon nem csak Kecskemétre, hanem az Egyesület - kisebb/nagyobb - tagtelepüléseire is koncentrálva.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!