2024. április 26. péntek, Ervin

Hamarosan XV. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál – Citera Ünnep Kecskemét Főterén

2022. május 6-8-ig Kecskemét főtere benépesül kézműves, helyi termékekkel, hungarikumokkal, valódi hagyományőrző, családi programokkal, kellemes citeramuzsika kíséretében, az Aranyomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából.

Az esemény évről évre megújul. Idén egyik fő attrakciója a kiemelkedő nemzeti értékek sorába felvett magyar citera és citerajáték lesz. Szombaton 10 órától az Egyesület Citera Ünnepet szervez citera- és hangszerkészítési bemutatóval, vásárral, szakmai konferenciával, térségi hagyományőrző gyermek- és ifjúsági citeraegyüttesek bemutatkozásával, hat országos hírű citerazenekar gálaműsorával a népi hangszer sokoldalúságának bemutatása és megszerettetése érdekében.

A színpadi programok között mindenki megtalálja a kedvére valót, ugyanis nemcsak a hagyományőrzés jegyében lesznek fellépők, hanem könnyűzene és operett is hallható lesz. Csak néhány ízelítő a gazdag választékból: tárogató műsor Szabó Sándorral, táncszínházi előadás a Kecskemét Táncegyüttes jóvoltából, Kecskemét City Balett Piros Aranyak és Erős Pisták c. előadása, szablyavívás bemutató, a MintaPinty zenekar gyermek koncertje, HangOver Gang, Kollányi Zsuzsi & Ritmo akusztik duó koncertje, és a Konyha zenekar koncertje.  A HI-Kecskemét program Gasztrovasárnapja ezúttal is kivételes gasztronómiai élményt kínál majd gazdag kóstolókkal.

Tovább >>

Töltse le a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációt!

Aranyhomok Hungarikum rajzpályázat

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Aranyhomok Hungarikum rajzpályázatot hirdet a tagtelepülésein (lásd www.aranyhomok.hu) általános iskolás korú gyermekek részére két kategóriában.

A rajzpályázat témája: Hungarikumok

Az Egyesület olyan alkotásokat vár A/4-es rajzlapon, amelyen egy kiválasztott hungarikum - vagy akár tematikusan több is -  jelenik meg gyerekszemmel.

A rajzok a XV. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon 2022. május 6-8-ig Kecskemét Főterén kiállításra kerülnek. Célunk a hungarikumok minél szélesebb körű megismertetése a gyerekek körében. Szeretnénk felkelteni érdeklődésüket a magyar népi hagyományok iránt, hogy ezáltal az értékes kultúra fogyasztójává váljanak, büszkék legyenek magyarságukra.

Az egyéni témaválasztáshoz segítség: http://www.hungarikum.hu/hu/szakkategoria

Pályázati kategóriák:
1. 5-6. osztály,
2. 7-8. osztály

Beküldési határidő, postára adás dátuma: 2022. április 25.

Tovább >>

Legyen vendégünk 2022. március 26-án, szombaton a Kerekegyházi Értékjáró Sétán!

2021. évben Térségi Értékjáró Séta sorozatot indított az Aranyhomok Egyesület, melyben tagtelepüléseinkre teszünk kirándulást és ott a település értékeit felfűzve egy sétaútvonalra, töltünk el egy kellemes szombati napot a sétára jelentkező vendégekkel. A séta nagy sikert aratott, így a 2022-es évben is folytatjuk, újabb négy helyszínnel gazdagodik a sétasorozat!

Sétánk ötödik állomása a Kerek Esztendő Meseparkjáról, a települést újra telepítő Balatoni Farkas János 160 éves hársfájáról híres Kerekegyházán lesz, ide invitáljuk Önöket!

 


A túrában helyet kap:

- a Katona József Művelődési Ház helyi termékkóstolóval egybekötött időszaki kiállítása, a települést újra telepítő Balatoni Farkas Jánosról

- a Római Katolikus templom

- a település 160 éves hársfája

- a csodás tavaszi virágokkal teli Balatoni Farkas János Emlékpark

- a Kunpusztai Református templom

- a Kondor-tó és Halásztanya

- a Kunsági-Major – Kerek Esztendő Meseparkja. Fakultatív programként ebéd várja a séta résztvevőit a Kunsági-Majorban 2.000,- Ft-os áron (babgulyás és palacsinta).

Utazás egyénileg. A programokon a részvétel ingyenes, a Kunsági-Majorban elköltött ebéd kivételével, ez fakultatív program.

Előzetes jelentkezését várjuk az info@aranyhomok.hu e-mail címen március 24-ig, kérjük jelentkezésében írja meg, hogy az ebéden részt kíván-e venni (2.000,- Ft/fő). Bővebb információ: 06-30/931-1064.

 

Találkozunk:

2022. március 26-án, szombaton 9 órakor a Kerekegyházi Szent István téren.

A programról részletesen tájékozódhat az Aranyhomok Egyesület Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/akegyesulet

 

A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével.

Tovább >>

Ajándékozzon Húsvétra Kecskeméti Húsvéti Ízek Ajándékcsomagot!

Programbőséget kínál az Egyesület 2022-ben is a rendezvényein

Igazi szabadtéri programbőséggel kényezteti vendégeit 2022-ben az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Kecskemét Főterén. A hagyományos programok mellett újdonságokkal is találkozhattunk a rendezvények palettáján.

Tovább >>

Ajándékozzon karácsonyra Aranyhomok Portéka ajándékcsomagokat a térségi termelőktől, kézművesektől!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az elmúlt évben sikerrel értékesítette a Kecskemét és térségében élő gazdák egészséges élelmiszereiből és kézműveseinek egyedi termékeiből álló karácsonyi ajándékcsomagjait a vásárlók és az ajándékozottak nagy örömére. A környezettudatos gondolkodással a vállalkozások és a családok is egyre inkább arra törekednek, hogy az ajándékcsomagok helyi, egészséges és mégis ízletes élelmiszereket, kulináris ínyencségeket, finomságokat és a tömegcikkek helyett egyedi kézműves termékeket tartalmazzanak.

Támogassa Ön is Kecskemét és térsége kistermelőit, kézműveseit azzal, hogy tőlük vásárol a karácsonyfa alá valót munkatársainak, üzletfeleinek, szeretteinek!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az elmúlt év sikerein fellelkesülve, ismét szeretné megkönnyíteni a karácsonyi ajándékválasztást, ezért készített hétféle Aranyhomok Portéka ajándékcsomagot. Az idén is a minőséget, egyediséget szem előtt tartva, Kecskemét és környéki kézműves kincsekkel, finomságokkal tölti meg a kosarait, fadobozait. Többféle ajánlatuk lehetővé teszi, hogy figyelembe vegyék annak ízlését, akinek az ajándékot szánják.

Tovább >>

Legyen vendégünk 2021. november 20-án, szombaton a Lajosmizsei Értékjáró Sétán!

Térségi Értékjáró Séta sorozatot indított az Aranyhomok Egyesület, melyben tagtelepüléseinkre teszünk kirándulást és ott a település értékeit felfűzve egy sétaútvonalra, töltünk el egy kellemes szombati napot a sétára jelentkező vendégekkel.

A sorozat negyedik állomása a grillázs csodáiról is híres Lajosmizsén lesz, a szamóca fővárosában, ide invitáljuk Önöket!

A túrában helyet kap:
- a Városház tér - Városháza,
- az Iskola-tó,
- a Földeáki Csárda – Régi Városháza - Helytörténeti Gyűjteménye,
- a Lajosmizsei Szent Lajos Római Katolikus templom,
- a Központi Park – emlékművek, szobrok megtekintése,
- a KissCuki – fakultatív programként sütizés,
- a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon, ahol kézműveskedünk is,
- a Tanyamúzeum és az Öreg Tanyacsárda, ahol az ebéd fakultatív program.

Utazás egyénileg.
A programokon a részvétel ingyenes, a KissCuki és az Öreg Tanyacsárda kivételével, ez fakultatív program. A Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalonban ismerkedés a grillázskészítés fortélyaival programunk, a Tanyamúzeum belépőjegye, illetve a Helytörténeti Gyűjtemény belépőjegye az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ajándéka a sétán résztvevőknek.

Előzetes jelentkezését várjuk az info@aranyhomok.hu e-mail címen
november 18-ig, kérjük jelentkezésében írja meg, hogy az Öreg
Tanyacsárdában elköltött ebéden (mizsei raguleves és tejes pite) részt kíván-e venni (Az ebéd ára: 2.000,- Ft/fő).
Bővebb információ: 06-30/931-1064.

Találkozunk:
2021. november 20-án, szombaton 10 órakor a lajosmizsei Városháza előtt a
Városháztéren.

A programról részletesen tájékozódhat az Aranyhomok Egyesület Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/akegyesulet

vagy az egyesület honlapján www.aranyhomok.hu

A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével, mely letölthető innen:

http://aranyhomok.hu/hireink/elindult-a-kecskemet-es-tersege-turisztikai-applikacio

Tovább >>

KÉPEK - 1. nap (Életképek, Megnyitó, II. Térségi Nagy Koccintás) XIV. Őszi Helyi Termék Ünnep

Stúdióbeszélgetés a Kecskeméti Televízióban - XIV. Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár

Stúdióbeszélgetés Hamzáné Lakó Judittal az Aranyhomok Egyesület titkárával és Kocsis Pállal a Mathiász János Borrend elnök-nagymesterével a fesztiválról és a Térségi Nagy Koccintásról.

 

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!