2021. január 25. hétfő, Pál

Kecskemét

Kecskemét Magyarország közepén, a Duna - Tisza közi homokhátságon, Budapesttől 86 kilométerre, délre fekszik. Ősi kereskedelmi útvonalak találkozásánál jött létre a település, amelyet fekvése és kedvező földrajzi adottságai kiemeltek a környékbeli falvak közül. Nagy Lajos király 1368-ban kelt oklevele már mezővárosként említi. Mezővárosi jellegét évszázadokon át megőrizte, a sajátos homoki szőlő - és gyümölcskultúra nagyban hozzájárult a város gyarapodásához. A nemesítők munkájának eredménye a kecskeméti kajszibarack és a belőle készített páratlan zamatú fütyülős barackpálinka.

Városháza

A XIX. sz. második felére az egykori mezőváros piacteréből szecessziós palotákkal díszes főtér vált. Kecskemét máig a magyar szecessziós építészet "fővárosa", belvárosát a stílus legszebb remekei ékesítik.

Kecskemét 1950 óta Bács-Kiskun megye székhelye, 112 ezer lakosa van, dinamikusan fejlődő ipari, kereskedelmi és kulturális központ, a logisztikai adottságoknak, a jelentős mértékű ipari fejlődésnek, valamint a Mercedes-Benz gyár létrejöttének köszönhetően 2012-től Magyarország kiemelt járműipari központja. A város ugyanakkor a zene, a képzőművészet és az animáció nemzetközi hírű műhelyeinek, egyedülálló gyűjtemények és elismert tudományos intézetek fellegvára, mely évről-évre visszatérő fesztiválok sorával várja a látogatókat.

Akár turistaként, akár üzleti céllal érkezik a városba, egész évben gazdag programkínálattal, változatos kulturális eseményekkel, hagyományos rendezvényekkel találkozhat. Ez a sokszínűség a múlt öröksége, hiszen az "Aranyhomok városa" már évszázadok óta a kereskedők, a különböző felekezetek és kultúrák találkozási pontja.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Polgármester: Szemereyné Pataki Klaudia

 Alpolgármesterek: Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Gaál József, Dr. Homoki Tamás, Engert Jakabné, Falu György

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Telefon: +36-76/513-513

Telefax: +36-76/513-538

E-mail:

kecskemet@kecskemet.hu

Honlap: www.kecskemet.hu

 

Jegyző: Dr. Határ Mária

 Aljegyző: Dr. Mayer Endre, Dr. Boros Anita

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!