2021. január 25. hétfő, Pál

Kunszállás

Falusi környezet, városi minőség!

 

A Bács-Kiskun megyei Kunszállás a Duna-Tisza közén, az Alföld közepén, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között, a Szeged-Budapest vasútvonal és az M5-ös autópálya szomszédságában helyezkedik el.Tömegközlekedési szempontból – kiváló a járatsűrűség a közeli Kiskunfélegyháza és a megyeszékhely, Kecskemét irányába: mind autóbusz, mind vonattal.

Tudományos kutatások, ásatások igazolják, hogy ez a terület már a bronz-korban is ember által lakott volt. Őrzünk néhány cserépmaradványt melyet az itt letelepedett emberek készítettek közel 4 ezer évvel ezelőtt. Éltek itt szarmaták, hunok, szlávok, avarok, még bolgárok is. 1945-ben lett önálló község, de még mindig Majsajakabszállás néven szerepelt.

A Kunszállás név - emlékezve kun őseinkre is - kisebb-nagyobb huzavona után a Minisztertanács határozatával vált törvényessé. A település megtartotta oktatási intézményeik önállóságát, felújította az iskolát. Faluházat, egészségházat épített, köztereket hoztak létre. Jól működő, aktív civil szervezeteket működnek Kunszálláson. A sikeres pályázatoknak köszönhetően modern könyvtárat alakítottak ki, felújították az útburkolatokat, parkokat és játszótereket.
Kunszállás, egy dinamikusan fejlődő, logisztikailag nagyon kedvező helyen elhelyezkedő település. Egyre több vállalkozás talál otthont magának az 1700 fős településen. Meghatározó szerepet tölt be a területen a mezőgazdasági termelés. Több évtizedes hagyományra nyúlik vissza az egyre korszerűbb fóliás zöldségtermesztés az ökogazdálkodást folytató családi vállalkozásokban. Évről évre nagyobb területeket vonnak be a biotermesztésbe. Az elmúlt években az élelmiszer előállító és feldolgozó iparágak is megjelentek a településen.

Kunszállás 2015. évben ismét elnyerte a Magyarországi Falumegújítási Díjat a fenntartható falumegújítás kiváló színvonalú megvalósításáért.

 

Turisztikai értékek:

Petőfi Faluház és Könyvtár, Információs és Közösségi Hely, Római Katolikus Templom, Gyöngyösi Mátyás helytörténeti múzeum, Kovácsműhely, Óramúzeum, Székely Ház, Somogyi Lovas és Szabadidőpark, Csőke park,

 

Helyi vállalkozások:

Polyák borászat, Nemes Biokertészet, Cines Horgász Baráti kör, Kézműves szappan gyártás           

 

Elérhetőségek:

6115 Kunszállás,
Dózsa György u. 24.

Tel.:76/587-621

www.kunszallas.hu

info@kunszallas.hu

 

 

 

 

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!