2024. április 28. vasárnap, Valéria

„A legszebb konyhakertek” kecskeméti fordulójának eredményei (2018)

A Kecskemét 650 - Helyi Termék Ünnepen kerültek kihirdetésre a 2018. évi díjazottak.

Az év kiemelt témája: „A termőföld, a talaj védelme”

A benevezett kertek megművelői lelkesen mutatták meg hol hobbi, hol profi szintű kertjeiket, büszkeségeiket a zsűri tagjainak a kertbejárás alkalmával.

A zsűri tagjai: Győri András Kecskemét Város Főkertésze, Hamzáné Lakó Judit az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, Kéhl Pál a Hírös Kertészek Egyesületének Elnöke.

 

Tovább >>

Meghívó- Aranyhomok Esélynap

Meghívó- Baba-mama klub programsorozat orgoványi foglalkozására

Szeretettel meghívjuk a 3 év alatti babákat, kisgyermekeket és kedves szüleit, nagyszüleit a Baba-mama klub programsorozat orgoványi foglalkozására.

Helyszín: Orgoványi Művelődési Ház és Könyvtár

6077 Orgovány, Kossuth u. 69.

Időpont: 2018. október 4. csütörtök 16:00-17:30

Foglalkozásvezető:

Andrási-Csáki Ildikó óvónő

A foglalkozás témája:

Mozgásfejlesztő torna 0-3 éves korú babáknak, kisgyermekeknek

 

A programon való részvétel INGYENES!

Várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Tovább >>

Meghívó Baba-mama klub programsorozat jakabszállási foglalkozására

Szeretettel meghívjuk a 3 év alatti babákat, kisgyermekeket és kedves szüleit, nagyszüleit a Baba-mama klub programsorozat jakabszállási foglalkozására.

Helyszín: Jakabszállási Óvoda és Bölcsőde Pöttömkert Bölcsőde

6078 Jakabszállás, Ady E. u. 5.

Időpont: 2018. szeptember 26. szerda 16:00-17:30

Foglalkozásvezető:

Kisné Péli Anikó - kisgyermeknevelő

A foglalkozás témája:

Ölbeli játékok - ölbe vevős, simogatós mondókák

Minden érzékszervet lehengerlő élmény a babának

 

Tovább >>

Kecskemét város lakossága együtt ünnepli a város 650. évfordulóját a Helyi Termék Ünnepen

A rendezvény saját honlapja:

kecskemetfeszt.aranyhomok.hu

Az Őszi Helyi Termék Ünnep régi-új köntösben a jubileum tükrében.

2018-ban a Város Napja rendezvénysorozathoz tartozó – 2016-ban és 2017-ben is nagy sikerrel megrendezett – Őszi Helyi Termék Ünnep a 650 éves Kecskemét megünneplése jegyében zajlik 2018. szeptember 28. – október 2-ig, melyet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervez Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve.

A Kecskemét 650- Helyi Termék Ünnep című rendezvény céljául tűzte ki az Egyesület az egyes programelemekhez kapcsolódó szervezetek, civil együttműködések bevonását, hogy összefogásukkal valódi, élő közösségé formálja a városban és a térségében élőket, valamint elősegítse az egymás közötti jó kapcsolatot is.
A rangos jubileumhoz méltó fesztivál létrehozásával megelevenedik a város és térsége múltja, közös hagyományai, ugyanakkor bemutatja pezsgő kulturális életét, hűen tükrözve annak sokszínűségét. Megelevenednek a mezőgazdasághoz és az őszhöz kapcsolódó hagyományaink, bemutatásra kerülnek messze földön híres gasztronómiai értékeink, ételeink a Tanyacsárda jóvoltából. Régi mesterségek képviselői interaktív bemutatót tartanak a kézműves udvarban.

Meghívjuk a „Kecskemét Város Bora” címet viselő pincészeteket, korhű piacot rendezünk be.
A megnyitó alkalmával a térség településeinek hintós szüreti felvonulására kerül sor polgármesterek részvételével, az öt nap során a színpadon kecskeméti és térségi zenekarok, együttesek szórakoztatják majd a vendégeket. Retro partyt, táncházat, Kecskemét Települési Értéktár Kiállítást szervezünk és még számos érdekes programmal várjuk a közönséget.

Részletes programok ITT

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Tovább >>

„Mit egyen a család? – Fókuszban az ételallergia”

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, valamint az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola közös szervezésében programsorozat indul "Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia" címmel. A baba-mama klub tevékenységen belül indított gyakorlati főzőbemutató sorozat az EFOP -1.2.1 számú „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” elnevezésű pályázati támogatásnak köszönhetően valósul meg. A résztvevők közreműködhetnek az ételek elkészítésében, elsajátítva annak minden csínját-bínját.

Tovább >>

Meghívó- Baba-mama klub programsorozat orgoványi foglalkozás

Szeretettel meghívjuk a 3 év alatti babákat, kisgyermekeket és kedves szüleit, nagyszüleit a Baba-mama klub programsorozat orgoványi foglalkozására.

Helyszín: Orgoványi Művelődési Ház és Könyvtár

6077 Orgovány, Kossuth u. 69.

Időpont: 2018. szeptember 25. kedd 16:00-17:30

Foglalkozásvezető:

Gellért Emőke óvónő

A foglalkozás témája:

Mondókák, ölbeli játékok szerepe a babák, kisgyermekek nevelésében

A programon való részvétel INGYENES!

Várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Tovább >>

Nagy érdeklődés fogadta a térség településeinek kiállítását a Hírös Hét Fesztiválon

Eredményesen zárult a 2018. augusztus 19-26. között az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által megrendezett XXI. Térségéi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás.

Új helyszínen, de a megszokott magas színvonalon, immáron 21. alkalommal mutatkozott be 19 település mintegy 100 termelője, kézműves mestere a Hírös7 Fesztiválon.

Idén a Hírös Forrás szökőkút környéke adott helyet a kiállításnak, ahol 19 település mutatkozott be a nagyszabású térségi seregszemlén, megismertetve és megszerettetve a kézműves mesterségek műhelytitkait, a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár a Városháza előtti téren várta az érdeklődőket. Itt különleges térségi kézműves termékek, kerámiák, gyöngyfűzött ékszerek, patchwork műremekek, szőnyegek, egyedi grafikák, fajátékok és sok más gyönyörű portéka közül válogathattak a fesztiválozók.

Tovább >>

Kihirdették a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjazottjait

Kihirdették a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjazottjait

Augusztus 23-án, csütörtökön délután hirdették ki a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjazottjait. A települések termékeinek minőségben, esztétikai megjelenésben, és egyediségben kellett megnyernie a zsűrit. A kiállítás értékelése mellett pedig sor került a IV. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny eredményhirdetésére is.

Idén is kiváló termékeket vonultattak fel a kiállításon. A mezőgazdasági- és élelmiszeripari- termékek mellett az iparosok is bemutatták munkájukat az egyes településekről. A sokszínű forgatag nehéz feladat elé állította a bírákat, a zsűri végül ma ismertette a termelőkkel az eredményeket. Összesen 10 elismeréssel jutalmazták a 19 kistérségi település legjobbjait.

A legrangosabb díjat ebben az évben Ballószög vihette haza. A község Önkormányzata kapta Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját színes, ízléses és kimagaslóan igényes termékekkel berendezett pavilonjáért. A többi kiállító is szép eredményt ért el. Többek között az agrárkamara, a megyei önkormányzat, és az iparkamara is különdíjjal jutalmazta a termelőket. A kiállítás fő célja, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, kulturális és turisztikai kincseit. Azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi és, erre a tájegységre jellemző alapanyagokból készítik termékeiket.

A IV. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyen pedig már csak az ízeké volt a főszerep. Az Aranyhomok Kistérségi Egyesület megmérettetésére 19-en jelentkeztek 63 lekvárral. A délutáni eredményhirdetésen megtudhattuk, hogy idén a hagyományos gyümölcsízek közül Kasza Szilvia sárgabarack lekvárja, a vegyes kategóriában Fenyvesiné Horváth Edit 6 féle gyümölcsből készült alkotása, a kreatív lekvárok közül pedig Járdiné Demeter Mária bazsalikomos-rebarbarás-málnás különlegessége lett az első helyezett.

A további eredmények megtekinthetők a következő oldalon.

Minden díjazottnak sok szeretettel gratulálunk!

Tovább >>

Folyamatos tudósítás a facebookon

Hírös Hét Fesztivál - XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Időpon: 2018. augusztus 19-26.

Helyszín: Kecskemét, Hírös Forrás Szökőkút

Képgaléria:

Államtitkári látogatás a kiállításon

XIX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum

Szakmai zsűrizés - 2018. augusztus 21.

19 település kiállítása 2018-ban

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!