2022. szeptember 25. vasárnap, Eufrozina

Bemutatjuk fellépőinket: Kecskemét Táncegyüttes

XV. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál - Citera ünnep - 2022. május 6-8-ig Kecskemét főterén.

Pénteken 18.15-től a 45 éves Kecskemét Táncegyüttes Az Alföld - "Itt születtem én...." előadása lesz látható a színpadon.
A Kecskemét Táncegyüttes a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. fenntartásában 1976 óta működik. Kecskemét város legnagyobb múlttal és létszámmal rendelkező együttese, Bács-Kiskun megye reprezentatív táncegyüttese. Legfontosabb számára, hogy a közösségi élményeken keresztül értéket közvetítsen a fiatal generációknak és az összetartozást, egy nagy családhoz való tartozást erősítse a tagjaiban.
Kecskemét város Helyi és Megyei Értékévé nyilvánított együttes. Kiválóan Minősült, Nívó Díjas, Kulturális miniszteri dicséretben részesült, Kodály Zoltán Díjat, Kecskemét Közművelődéséért Díjat, Ifjúság a Közösségért Díjat és Megyei Príma Díjat elnyerő Táncegyüttes.
Az együttes idén is részt vett a Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfia Versenyen, ahol a Kecskeméti előválogató után 2 koreográfia bejutott az országos döntőben, így az ország legjobb 16 koreográfiájából 2 a Kecskemét Táncegyüttesé volt. Ezen felül az elnyerhető 6 örökség díjból 1-et el is hozott az együttes.
Magyarország képviseletére a magyar CIOFF(Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége) minden évben delegálja a Kecskemét Táncegyüttest nagy nemzetközi fesztiválokra. Idén az együttes a Portugáliai Madeira szigeteken, a Francia rivérán és Mexikóban képviselheti országunkat, városunkat.
A Táncegyüttes művészeti vezetője: Lukács László.
Művészeti vezető helyettes: Lukácsné Haránt Eszter és Böde István Gábor.
Művészeti asszisztensek: Böde-Harkai Csilla és Márkli Zsuzsanna.
Pénteki előadásukban Az Alföld (részlet) “Itt születtem én…” műsorukat Petőfi Sándor - Az Alföld című verse ihlette, mégis vezér szálát a nép ajkán folklorizálódott Alku című verse formálta, melynek köszönhetően egy csokorba foglalták az itt élő parasztság, polgárság, betelepült népcsoportok kultúráját, értékteremtő és megőrző világát Bodrogköztől-Vajdaságig. Megjelenik a pásztorok, betyárok világa, az ifjúság szerelmi játékai, a parasztpolgárság „tánczmulatsága”.
A Kecskemét Táncegyüttes Ifjúsági, Felnőtt, valamint Parázs csoportjai és Petőfi Sándor versei kalauzolnak végig minket ezen az utazáson.
Rendező: Böde István Gábor
Dramaturg: Tóth Kata
Narrátor: Aradi Imre
Zene: Vizeli Bálint és barátai
Koreográfusok: Böde István Gábor, Böde-Harkai Csilla, Lukács László, Lukácsné Haránt Eszter, Márkli Zsuzsanna, Molnár Máté, Majer Tamás, Ligetiné Csendom Erika, Sikentáncz Szilveszter, Vincze Levente
Az előadás után táncházba várják a kedves vendégeket.

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!