2024. július 24. szerda, Kinga, Kincső

Bugac egyedülálló értékeivel ismerkedtek a Térségi Értékjáró Séta résztvevői

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Térségi Értékjáró Séta sorozat keretén belül  Bugacra invitálta a kirándulni vágyókat június 1-jén, ahol páratlan élmények, világraszóló leletek, csodálatos természeti környezet várta a vendégeket.

A 16. alkalommal meghirdetett séta most is óriási érdeklődés mellett zajlott, amelyen több mint százan vettek részt. A Szent István templomban Szabó László, Bugac Nagyközség polgármestere köszöntötte a látogatókat, majd Kárpáti Rita, az Aranymonostor Látogatóközpont vezetője ismertette a programot, a csoportok beosztását. Ezután Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Egyesület titkára üdvözölte a népes túrázó csapatot és megköszönte polgármester úrnak és Kárpáti Ritának, valamint munkatársaiknak a séta megszervezését, lebonyolítását. A csoportok a kapott térkép alapján jutottak el az egyes helyszínekre, ahol már várták őket a településen dolgozók, hogy bemutathassák értékeiket, kincseiket, érdekességeiket.

Tovább >>

Sétáljon velünk! Bugacon folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az Értékjáró Séta Sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

Az idei év harmadik kirándulása alkalmával Bugacra invitáljuk Önt június 1-jén, ahol páratlan élmények, világraszóló leletek, csodálatos természeti környezet várja! Tartson velünk!

 

Tovább >>

Eredményesen zárult az első Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás

Április 26-án pénteken hagyományteremtő szándékkal Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Tourinform Kecskemét üzemeltetője.
A Tourinform Irodánál az érdeklődők betekintést nyerhettek Kecskemét és térsége gazdag turisztikai kincseibe, ugyanis 15 szolgáltató mutatkozott be. Az esemény célja, hogy a helyi és térségi szálláshelyek, szabadidős programlehetőségek és éttermek előtérbe kerüljenek, valamint hozzájáruljon a turizmus fellendítéséhez. Izgalmas kvízek és nyereményjátékok, helyi termék kóstolók és kézműves foglalkozások színesítették a programot.
Az eseményen a jelenlevőket köszöntötte Tóth János, Tiszakécske Város Polgármestere, az Aranyhomok Egyesület Elnökhelyettese, Nemcsik Mátyás, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője és Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára.
A térség szolgáltatói megismerkedtek egymással. Lehetőség nyílik ezentúl közös programok megvalósítására és együttműködések kialakítására. Az idelátogató vendégek sok újdonságot, érdekességet ismerhettek meg a térségről.

Tovább >>

Hatalmas érdeklődés övezte a Felsőlajosi Értékjáró Sétát

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Térségi Értékjáró Séta sorozat keretén belül  Bács-Kiskun vármegye északi bástyájára, Felsőlajosra invitálta a vendégeket április 20-án, szombaton. A 15. alkalommal meghirdetett kirándulás ismét rekordszámú érdeklődőt vonzott, közel száz fő, köztük családok, baráti társaságok, nyugdíjas klubok, egyéni túrázók választották szombati programjuknak a község értékeinek felfedezését. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével a sétát.

Tovább >>

Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás lesz április 26-án

Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

Tovább >>

Sétáljon velünk! Felsőlajoson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta

Az Értékjáró Séta Sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

 Az idei év második kirándulása alkalmával Felsőlajosra, Bács-Kiskun vármegye északi bástyájára invitáljuk Önöket április 20-án! Tartson velünk!

 

 

Tovább >>

Nagy sikert aratott az év első Értékjáró Sétája Nyárlőrincen

Március 23-án szombaton a gyönyörű tavaszi időben több mint 100 fő vett részt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett idei év első Értékjáró Sétáján Nyárlőrincen, az egykori Koháryszentlőrincen. Ezzel a létszámmal újabb rekord született, a szervezők és a vendéglátó települések nagy örömére egyre többen kíváncsiak Kecskemétről és a szomszédos településekről a közvetlen környezetünkben fellelhető értékekre, turisztikai attrakciókra, az Aranyhomok kincseire. Első alkalommal, a Iustitia Egyesülettel összefogva, nyolcan érkeztek kerékpárral Kecskemétről.

 

Tovább >>

Beszámoló a Fülöpházi Értékjáró Sétáról

2023. november 11-én szombaton szervezte meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Fülöpházi Értékjáró Sétát, amelyre ismét rekordszámú résztvevő, több, mint 80 fő jelentkezett. A térség 13. településére látogattunk el ezúttal. Az eső sem riasztotta vissza lelkes túrázóinkat, akik végig kitartottak a programon a folyamatos esőzés ellenére. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a séták iránt, a szomszédos települések természeti, kulturális és épített örökségei, valamint a települések hagyományai nagy vonzerővel rendelkeznek és különleges értéket képviselnek.

Hálásan köszönjük a túra szervezésében és a lebonyolításban nyújtott segítséget Nagyné Balogh Csillának, Fülöpháza polgármesterének, Baksa Henriettának, a Fülöpházi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely vezetőjének, Juhász Istvánnak, a Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola igazgatójának, Morvai Edinának, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelőjének, Molnár Lászlónénak és mindenkinek, aki hozzájárult valamilyen módon a program sikeres megvalósulásához.

Tovább >>

Sétáljön velünk! Fülöpházán folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

 Az idei év ötödik, utolsó kirándulása alkalmával Fülöpházára, a szél formálta mozgó homokbuckák hazájába invitáljuk Önöket november 11-én! Tartson velünk! 

Tovább >>

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon.

Az idei év negyedik kirándulása alkalmával Kunszállásra invitáljuk Önöket, ahol a vendégeket falusi környezet, városi minőség várja! Tartson velünk!

Kunszállási megállóhelyek:

1.      Kunszállás Község Önkormányzata
2.      Gyöngyösi Mátyás Helytörténeti Gyűjtemény
3.      Kármel-hegyi Boldogasszony Plébánia
4.      Órák Háza
5.      Cines Horgásztó *
6.      Polyák Borbirtok *
7.      Petőfi Rendezvény- és Faluház

*: Gépjárművel érjük el ezeket a helyszíneket.

A programokon a részvétel ingyenes, a Faluházban elköltött ebéd kivételével, ez fakultatív program. Az ebéd ára: 2000,-Ft / fő. Menü: csülökpörkölt.

A Polyák Borbirtokon borkóstolóval és borvásárlási lehetőséggel várják a vendégeket. Meg lehet majd kóstolni a Polyák Borászat Grand Kékfrankos borát is, amely az idei évben a Kecskemét Város Bora díjat nyerte el.

Kérjük, hogy minden kedves jelentkező regisztráljon ezen a felületen október 11. szerda 12 óráig: https://forms.gle/65y8sYwWAajvW7m1A

 

Bővebb információ: 06-76/504-780.

Utazás: egyénileg. 

Találkozó időpontja: 2023. október 14. szombat 9 óra

Helyszíne: Kunszállás Község Önkormányzata, Dózsa György u. 24.

Jelentkezés: https://forms.gle/65y8sYwWAajvW7m1A

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!