2021. május 07. péntek, Gizella

Elfogadta éves rendezvénytervét az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Közgyűlése

2019-ben az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület számos, színes programot felvonultató rendezvényén túl, két új izgalmas feladatba fog bele. Első körben elkészítteti a térség településeinek turisztikai kisfilmjeit, majd egy informatikai fejlesztést tervez a térség egységes marketingje érdekében.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület március 26-án, a Hírös Város Turisztikai Központban tartotta évindító közgyűlését. A Kecskemét és térsége 21 önkormányzatát tömörítő nonprofit szervezet polgármesterei megtárgyalták az idei év tervezett eseményeit, feladatait. Levezető elnök Szemereyné Pataki Klaudia, az egyesület elnöke, Kecskemét Város polgármestere volt.

A közgyűlésen Hamzáné Lakó Judit, az egyesület titkára tájékoztatta a megjelenteket az Egyesület 2019 évi rendezvényeiről. Az Aranyhomok Egyesület Kecskeméten évek óta nagy népszerűségnek örvendő, nagy tömegeket megmozgató, helyi termékek piacra jutását segítő, gazdag programokat kínáló rendezvényeket szervez, melyek az idén sem maradnak el. 2019. május 10-12. között idén másod ízben lesz Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál, a Hírös Hét Fesztivál - XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár pedig augusztus 17-25-ig várja a kedves érdeklődőket.  Az 2019-ben az XI. Őszi Helyi Termék Ünnep megszervezését az Egyesület szeptember 27. és szeptember 29. közti időpontra tervezi.  Az egyesület rész vesz továbbá a Hírös Város Turisztikai Központ által szervezett április 20-ai III. Húsvétoló a régi Városi Mozinál és  a május 24-26. között megrendezésre kerülő Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál - Kisüzem 2019 szervezésében.

Az egyesülethez tartozó települések képviselői egy európai uniós EFOP pályázat megvalósításának a folytatásáról is tájékoztatást kaptak. Az egyesület által elnyert „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” című pályázat fő célja a családok társadalmi szerepének erősítése. A két éves időszak alatt tervezett 93 rendezvényből 2019-ben még 27 tevékenység kerül megrendezésre Kecskeméten és a környező településeken előadássorozatok, workshopok, baba-mama klubok, szülőakadémia, esélyegyenlőségi közösségépítő és információs napok, fiatalok iskolán kívüli képzése, családépítő tematikus napok formájában.

A közgyűlés meghívott vendége volt Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, aki a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválról számolt be, hisz az Egyesület társrendezője a 14.  KAFF-nak és 12 kistelepülésen vetítik majd a fesztivál versenyfilmjeit és a közönségdíj szavazásán a térség lakossága is részt vesz. Oláh Edit a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei igazgatója is vendége volt a közgyűlésnek, aki szóbeli tájékoztatást tartott a Nemzeti Művelődési Intézet 2019 évi feladatairól.

 

Az idei évben is sok kihívásokat magába rejtő feladatokat tervez az Aranyhomok Egyesület. Számos, színes programot felvonultató, közösségi összefogást generáló rendezvényt valósít meg, mely nemcsak Kecskemét, hanem a térségi települések hagyományainak bemutatását és azok fejlődését is szolgálta.

 

Minden kedves közreműködő partner idei évi munkájára is számítanak a szervezők.

 

További információ: www.aranyhomok.hu , www.facebook.com/akegyesulet

 

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!