2023. február 05. vasárnap, Ágota, Ingrid

Évértéklés 2016. - Tavaly is népszerűek voltak rendezvényeink

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület eredményes évet zárt, mivel a jelentős helyi és térségi összefogással megszervezett fesztiváljaink hiánypótló, sokoldalú, hagyományőrző események voltak.

A tavaszi és az őszi Helyi Termék Ünnepek rendezésével célunk a helyi termékek, értékek bemutatása, a fogyasztók, látogatók figyelmének felhívása a térségben előállított, biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból is megfelelő és egyedi termékekre. A nagyszabású, de mégis családias hangulatú események számos hagyományőrző és kulturális programot kínáltak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A három napos II. Országos Tojássokadalom - Tojásfesztivál bővelkedett gasztronómiai, könnyűzenei, gyermek és művészeti programokban, amelyek a tojásfogyasztás népszerűsítésére és a tojás biológiai, kulturális, gyógyászati és étkezésben betöltött szerepének bemutatására irányultak.

Az idén 19. alkalommal rendeztük meg a Hírös Hét Fesztivál keretében a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt. A nagyszabású térségi seregszemlén a kiállítás ideje alatt minden nap más-más település volt a házigazda, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhették a 16 település különleges és egyedi finomságait, megtekinthették kulturális műsoraikat.

Idén 3. éve működtetjük sikeresen a Kecskeméti Tanyai Termék Piacunkat a NAK Bács-Kiskun megyei szervezetével, amely minden csütörtökön, Kecskemét főterén a Városháza előtt várja vásárlóit. Elmondhatjuk, hogy kistermelőink komoly forgalmat bonyolítanak hétről hétre, termékeik egyre keresettebbek. A kínálat egyre bővül, az árak kedvezőek, a gazdák igyekeznek megfelelni a vásárlói igényeknek.

Egyre többen keresik fel az online Aranyhomok Portéka – a térség ajándéka! Ajándék katalógusunkat www.aranyhomok-porteka.hu honlapon.
A Háztájit az asztalra! programunk által a gazdák idén több lehetőséget kaptak a piacra jutás terén.
Ebben az évben megújult az egyesületünk honlapja is: www.aranyhomok.hu

Bízunk benne, hogy a 2017-es évben is hasonló sikerekről számolhatunk be és még több látogatót várhatunk folyamatosan megújuló programjainkon! Önöket is várjuk szeretettel!

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!