2021. május 07. péntek, Gizella

Hangolódjunk idén is együtt a Húsvétra! III. Húsvétoló a régi Városi Mozinál

Április 20-án, szombaton 10 órától 18 óráig családi, hagyományőrző programokkal, egész napos gazdag kulturális műsorral várja a vendégeket a Hírös Város Turisztikai Központ a régi Városi Mozinál Kecskeméten.

Délelőtt 10 órától a Leskowsky Hangszergyűjtemény hangszerbabusgatójával indul a nap, 11órakor Hörcsök Imre KMJV önkormányzati képviselő köszönti a vendégeket. Ezután a Tűzön-Vízen Át Egyesület néptánc műsorával, korhű locsolkodással és táncházzal elevenednek meg a népi húsvéti hagyományok. A gyerekek színpadi programként a Furfangos Paraván két bábelőadását láthatják, délelőtt a Húsvéti Csipogó piros tojást, délután pedig a Vajaspánkót.

Délután 15:30 órától Anikó Mesekuckójának interaktív gyermekműsorát, ezt követően Csongrádi Béla Húsvéti nyuszi a bűvészkalapból c. bűvészműsorát élvezheti a közönség.  A nap folyamán a Kecskeméti Zenészegylet „Tavaszi dalcsokor” c. produkciója is garantáltan kellemes kikapcsolódást fog nyújtani.

Leskowsky Albert tavaszköszöntő kerékpárshowja során a különleges kerékpárgyűjtemény egy-egy darabjával, történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A rendezvényt megelőző egy hétben és a rendezvény ideje alatt Kecskemét Város Tojásfájára várják a hímes tojásokat nemcsak az óvódás és iskolás csoportoktól, osztályoktól, de egyénileg is hozhatnak tojást a gyerekek, családok akasztóval ellátva.

Értékes nyeremények kerülnek kiosztásra és kisorsolásra mind az óvodák, iskolák, mind az egyének között, érdemes részt venni a programban!

Az Aranyhomok Portéka Kézműves Vásár és a Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület minőségi ajándéktárgyai, népművészeti termékei egész nap megvásárolhatóak lesznek.

A gyermekeknek számos érdekes és izgalmas játékot, elfoglaltságot ajánlanak: lesznek kézműves és népművészeti foglalkozások, játszóház, tojásfestés, locsolóvers-mondó verseny, tojáskeresés, Kecskemét Tojásfájának feldíszítése, krétarajzverseny, állatsimogató, fa- és textiljáték, valamint tűzzománc készítés, ügyességi feladatok. Kismotoros és roller akadálypálya kipróbálása is színesíti a programkínálatot.

Idén sem maradhat el a gyerekek által nagyon népszerű pecsétgyűjtő játék. A rendezvény helyszínén a gyermekek aktivitásukkal a megadott állomásokon összesen 6 db pecsétet gyűjtenek, nyereményként egy csokinyuszit kapnak ajándékba.

Nem marad éhesen-szomjasan a család, hiszen többféle frissensült, egytálétel, lángos közül lehet majd választani, de lesz rétes, palacsinta, kürtöskalács, üdítő, kézműves sör és bor is.

A programokon való részvétel ingyenes.

Szeretettel várják a vendégeket!

Részletes információk: www.hiroskozpont.hu, www.facebook.com/hiroskozpont
 

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!