2022. december 08. csütörtök, Mária

KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL

2015. június 24-28. Kecskemét és térségi települések

2015-ben 12. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, a magyar animációs filmek seregszemléjét. Ezzel párhuzamosan zajlott a 9. Európai Animációs Játékfilmfesztivál. A fesztiválon a versenyfilmekkel és a versenyen kívüli filmekkel együtt összesen 30 ország filmjét vetítették. Idén először külföldön élő magyarok is nevezhettek a versenyprogramba.

A fesztiválon szereplő 342 alkotás közül 18 rövidfilm, 13 diákfilm, 17 tévésorozat, 10 videoklip és 20 alkalmazott animációs kisfilm került a magyar versenyprogramba az előzsűri döntése alapján. A KAFF idei díszvendége Latin-Amerika volt, ahonnan 56 alkotást nézhettek meg az érdeklődők.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület különdíjat ajánlott fel a kistérségi települések képviseletében. Kecskemét környékén 16 kistelepülés lakosai helyben tekinthették meg a versenyműveket, és szavazhattak rájuk. 2015-ben Fülöpháza, Fülöpjakab, Helvécia, Jakabszállás, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Lajosmizse, Nyárlőrinc, Orgovány, Szabadszállás, Szentkirály, Tiszakécske, Tiszaug, és Városföld szavazóinak legjobban a LIKASKŐ, az elsőfilmes Tóth Árpád munkája tetszett. A 150.000 forintos különdíjat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, Hamzáné Lakó Judit és Szentkirály Község Önkormányzatának Polgármestere Szabó Gellért adta át. A díjat átvette: Fazakas Szabolcs producer.

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!