2023. február 05. vasárnap, Ágota, Ingrid

Szilveszteri gazdaebéd az Aranyhomok Hotelben

Harmadik alkalommal szervezett az Aranyhomok Egyesület gazdaebédet az Aranyhomok Hotel felkérésére szilveszter napján a szálloda Széchenyi termében.

A svédasztalos ebéden a szálló vendégei ízelítőt kaptak a térség gazdáinak termékeiből, és kézművesek portékáiból is vásárolhattak ajándéktárgyakat.

A vendégeket a lakiteleki Spiritus Primus Kft. pálinkájával alapozhatták meg az étkezést. A kecskeméti Kökény Sándor füstölt áruival vendégelte meg a szilveszterezőket, szalámi-, angolszalonna-, sonka-, disznósajt tálak mellett friss sült hurkát, sült kolbászt is kínált hentesünk. Hozzá a savanyúság az ugyancsak kecskeméti Fülöp Erika piaci standjáról kerültek a tányérokra. Palástiné Zsuzsa Törtelről hozta füstölt- és lilahagymával, medvehagymával, kaporral, csilivel ízesített sajtjait. A lajosmizsei Csurpek Ágnes fazekas nem csak kerámiáival, hanem különleges zöldségpástétomaival és lekvárjaival is megvendégelte a szálló vendégeit. Kerámia almasütője helyben is ízelítőt adott a benne sült almából. Ugyancsak Kecskemétről jött a Gulyás Méhészet termelői mézeivel, fajtamézeivel. Nagy sikere volt a lajosmizsei Rimóczi László grillázsműveinek, sült marcipánjának és trüffelkrémes télifagyijának. Az innivalót a kecskeméti Flóravit Kft 100%-os gyümölcslevei biztosították. Mindehhez Felföldi Mihály dió-, mogyoró- és mandula kínálójából csipegethettek.
Ajándéktárgyakat is vásárolhattak a vendégek, Csupek Ágnes kerámiáin kívül a kecskeméti Bánfi Tiborné Ica néni horgolt kézimunkáit is sokan megcsodálták, vitték haza vagy ajándékba .
A gazdaebéd sikerével a térség gazdáinak és kézműveseinek hírét is magukkal vitték az óévet városunkban búcsúztató, az ország különböző részeiből és külföldről érkező vendégek.

GALÉRIA

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!