2024. március 03. vasárnap, Kornélia

Térségi Nagy Koccintásra hív a XVI. Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

2022. szeptember 30. és október 2. között tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet – Aranyhomok Portéka Vásárt, Kecskemét főterén a Hírös Forrás szökőkútnál.

Minden korosztály számára szórakoztató, közösségi programokkal készülnek a szervezők. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagítják a kínálatot. Bemutatásra kerülnek a Kecskemét térségi szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai. A rendezvényen együtt jelennek meg és kóstoltatnak a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek. A gyerekeket többek között logikai és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, bábelőadás, állatsimogató, mini óriáskerék, kisvonat és gokartozás várják, a felnőtteknek pedig szőlő-, must- és borkóstolóval, látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskednek a szervezők.

Szeptember 30-án, pénteken 17.00 órakor kerül sor a megnyitóra a főtéren, amely Szabó Sándor tárogatóművész előadásával kezdődik. A rendezvényt dr. Fekete Gábor Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője nyitja meg és köszöntőt mond dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő.

Kilencedik évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Tanyai Termék Piac, ezen alkalomból köszöntőt mond Göbölyös Károly, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének alelnöke, valamint átadja „Az év kecskeméti helyi termék piac gazdája” díjat és a vele járó vándorserleget.

17.45 órától a szervezők immáron harmadik alkalommal Térségi Nagy Koccintásra invitálják a fesztivál résztvevőit, melynek keretében 150 pohárral koccintanak 9 városi és térségi boros gazda és borászat felajánlásából, megszerettetve ezáltal Kecskemét és környéke borait. Először mutatkoznak be a nagyközönség előtt a 2022. évi Kecskemét Város Bora címet viselő borok is, a Damax Kft. Irsai Olivér, illetve a Borászati Kutatóintézet Generosa bora. A térségi koccintás a Mathiász János Borrend közreműködésével valósul meg. Kocsis Pál a borrend elnök - nagymester köszönti és bemutatja a jelenlévő pincészeteket, Kisari István kancellár rövid ismertetőt nyújt a „Város Bora” versenyről és a Térségi Nagy Koccintást levezényli Szabó Attila ceremóniamester. A nap zárásaként 19 órától színpadra lép Pataky Attila.

Október 1-jén szombaton 11 órától Tengeri Attila Hull a szilva…. című interaktív zenés műsorával várják a gyerekeket, majd 12 órától Radics Sándor cimbalomművész szórakoztatja a kilátogató közönséget.  13 órától a szervezők kóstolóval egybekötött „pásztortarhonya” látványfőzésre invitálják a résztvevőket a tiszakécskei Balogh Tészta felajánlásából, a jakabszállási Magyarkert tulajdonosának, Szalontai Tündének a közreműködésével. 13.15 órától népzenei és könnyűzenei blokkok váltják egymást, az Algo-Ritmus Zenekart a Tavaszi Szél Népdalkör, majd a Hírös Barackvirág Tánccsoport váltja a színpadon. 15 órától a The Healer szórakoztatja a közönséget, majd a Kecskemét Táncegyüttes Parázs csoportja gondoskodik a hangulatról. 17 órától a Kecskeméti Városi Fúvószenekar Kuna Lajos vezetésével kínál vidám őszi muzsikát, majd a napot a Lionfish Zenekar zárja.

A hétvégén ismét igazi gyerekparadicsommá alakul a tér, a mini óriáskerék, a kisvonat, a gokart, az állatsimogató, a pónilovaglás mellett, logikai és ügyességi játékokkal várja a gyerekeket szombaton a Szivárvány Játéktár és mindkét nap a tiszaugi Olar Mircea. A legkisebbeknek lesz kukorica morzsoló kuckó, valamint szülőknek és gyerekeknek közös alkotási lehetőséget nyújt a kézműves sátor, ahol vasárnap újdonságként a ballószögi Fazekas Heléna népi iparművész segítségével ismerkedhetnek majd a csuhéfonás művészetével.

Október 2-án vasárnap 11 órától a Furfangos Paraván bábműsora várja a kicsiket. 12 órától a színpadi műsorokat a Kecskeméti Zenészegylet szervezésében Paya és Anna nyitja, majd az Ülő Bikák és a Trendkillerz könnyűzenei blokkja után a Lajosmizsei Városi Kamarakórus, a Szentkirályi Tánccsoport és a Szentkirályi Népdalkör lép színpadra az Aranyhomok Egyesület tagtelepüléseit képviselve. Az esti hangulatról a Dockers Party Zenekar gondoskodik, majd a nap sztárvendége, Varga Miklós lép a színpadra.

Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei az egész rendezvény alatt megvásárolhatóak lesznek.

A kilátogató közönség különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhat megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal, ínyencségekkel, újdonságokkal várják vevőiket.

Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár egyedi ajándékokat kínál, bőr- és nemezáruk, rézékszerek, tarsolyok, textilbábok, ásványékszerek, kézműves ruhák, fa termékek, horgolások, kések, parajdi só, szappanok széles választékából válogathatnak az érdeklődők elérhető áron. De azokat is szívesen látják, akik ajándékozási ötleteket gyűjtenek vagy pusztán csak élvezni szeretnék a vásár egyedülálló hangulatát.

A tudatos vásárlók és a reform konyha kedvelői kistermelői élelmiszerek közül választhatnak kedvükre közvetlenül a termelőktől. Füstölt áru, fürjtojás, chili készítmények, mézek, mézes puszedlik, marcipán, lekvárok, teafüvek, aszalt gyümölcsök, reform édességek és a magas C-vitamin tartalmú homoktövis termékek várják az odaérkezőket.

Akik vásári finomságokra vágynak, azokat lepényekkel, kürtőskaláccsal, fánkkal, hamburgerrel, hot-doggal, lángossal és finom tájjellegű borokkal, pálinkával, kézműves sörrel várják.

Látogasson ki Ön is rendezvényünkre!

Fedezzük fel újra hagyományainkat!

Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

 

Keresse eseményünket a facebookon: XVI. Őszi Helyi Termék Ünnep

Kapcsolódó galéria

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!