2024. május 02. csütörtök, Zsigmond

Igazi különlegességekkel várták a vásárlókat a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Idén a korábbiaktól eltérően, - a járványügyi előírásokat szigorúan betartva - október 2-a és 4-e között került megrendezésre a XII. Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten, a Deák téren kellemes napsütésben, mindenki nagy örömére, közel 50 helyi, hazai termelő és kézműves a megszokottól is szélesebb árukínálatával, igazi ínyencségekkel.

A rendezvényszegény időszakban nagy várakozás övezte ezt az eseményt. Az ünnep célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyben élő, helyi terméket előállító kistermelők, kézművesek értékes munkájára és annak megbecsülésére. Az Aranyhomok Egyesület - Kecskemét és térsége 21 településének összefogásával – hosszú évek óta törekszik arra, hogy a fogyasztók, látogatók figyelmét felhívja a térségben előállított, biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból is megfelelő és egyedi termékekre, élelmiszerekre és hogy az év többi részében is ezeket a portékákat válasszák a vásárlók a tömegtermékek és egészségtelen élelmiszerek helyett. A szervezet rendezvényeivel, munkájával segítséget nyújt a mindennapi vásárláshoz és a tudatos választás, valamint a termelő és a vásárló közötti hosszú távú bizalmi kapcsolat kialakításához.

A hétvégi esemény szlogenje ezúttal is: „Éltessük a helyit, éltessük az igazit!” volt.

Tovább >>

Éltessük a helyit, éltessük az igazit a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen!

Október 2 és 4 között, péntektől vasárnapig 10-től 18 óráig kerül megrendezésre hagyományosan a XII. Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten, a Deák téren, a korábbiaktól eltérően, ebben az évben egyszeri alkalommal. Az ünnep célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyben élő, helyi terméket előállító kistermelők, kézművesek értékes munkájára és annak megbecsülésére.

A rendezvény szlogenje ezúttal is: „Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”

Tovább >>

Gyenes Kata fotográfus kiállítása

Vertcsipkekiállítás és bemutató

A Kecskeméti Települési Értéktár Tablókiállítása a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Hihetetlenül sok és sokszínű értékekkel rendelkezik Kecskemét. Ezek bemutatását szolgálja az a közel 60 települési értéket felvonultató szabadtéri tablókiállítás, mely kiegészítő programként megtekinthető lesz a rendezvény teljes ideje alatt.

Az Aranyhomok Egyesület gondozásában lévő Kecskeméti Települési Értéktár Tablókiállítás tematikus csoportokban mutatja be városunk büszkeségeit. Lehetőség nyílik a helyi értékek felelevenítésére, megismerésére és rácsodálkozásra, hogy mennyi kinccsel rendelkezik Kecskemét.

A Tablókiállítás megtekinthető: október 2-4-ig a Deák Ferenc téren.

 

Tovább >>

Ingyenes főtéri városnéző séta Kecskeméten

Október 3-án szombaton ingyenes főtéri városnéző séta Kovács Antallal

2020. október 3-án szombaton Kecskemétről kecskemétieknek főtéri városnéző sétát tart Kovács Antal Kecskemét város volt képviselője, nyugdíjas gazdasági igazgató a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen. Bemutatásra kerül Kecskemét belvárosa a szecesszió jegyében.

Indulás: 14:00 órakor a Szent István szobor elől
A városnéző sétán való részvétel ingyenes, várjuk szeretettel!

Tovább >>

Különleges zöldségszobrok a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Varga Károly mesterszakács, zöldségszobrász kiállítással, bemutatóval várja Önöket a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen október 2-4-ig 10-18 óráig a Deák téren.

 

 

Köszönjük az alapanyagokat a felajánlóknak:

- Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola Tangazdasága
- Szentkirályi Vágó János Gazdakör
- Somodi Ferenc
- Bács-Zöldért Zrt.

 

Tovább >>

A „Legszebb konyhakertek” –című országos verseny kecskeméti kertjeinek díjátadója

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 8. alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” című országos programhoz, mely a kertészkedés szépsége mellett az önellátás fontosságára szeretne rávilágítani.


A jelenlegi egészségügyi helyzetben a Szervezők, arra ösztönözték a lakosságot, hogy minél több udvaron alakítsanak ki konyhakertet, ami most aktuálisabb, mint valaha. A konyhakert művelése a szép hobbin túl az egészséges életmód részévé is válik, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos, természetes anyagokkal termelt élelmiszerhez juthat a lakosság. A szervezők tapasztalata az, hogy az idei évben még többen kezdtek el kertet művelni. Az idei évben a legfiatalabb kertművelő 2 éves, míg a legidősebb 80 éves volt.

 

 

Tovább >>

Idén is megrendezésre került a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Napokon

A 2020. évi Hírös Napok keretében - immár 23. alkalommal megrendezésre kerülő –Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár ez évben augusztus 16-23. között várta látogatóit.

A pandémiás helyzetre való tekintettel idén, az elmúlt évektől eltérő módon, a kormány döntéseinek figyelembevételével mutatkozott be Kecskemét és térsége a Hírös Napokon. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét környékének települései egy közös faházban jelentek meg a térségi seregszemlén, kiállítással, termékkóstolóval, vásárral megismertetve és megszerettetve a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket, kézműves mesterek munkáit.

Az Aranyhomok Egyesület 2020. augusztus 17-én hétfőn 15:00 órától sajtótájékoztatóval egybekötött Térségi Kiállítás Mustrát szervezett, mely a XXIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás megnyitója is volt egyben. A megnyitón Basky András, az Aranyhomok Egyesület elnökhelyettese, Lajosmizse város polgármestere ismertette a résztvevő 17 térségi település bemutatkozó termékeit, értékeit. Nagyon örülünk, hogy 7 településnek a polgármestere személyesen is eljött a megnyitóra.

Tovább >>

Virtuális barangolás a Hírös Hét - Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

Az idei térségi kiállítás fő attrakciója az Aranyhomok Egyesület Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációjában az elmúlt évek legjobb pillanataiból ízelítőt nyújtó virtuális barangolás. A nagymúltú térségi bemutatkozó XXIII. alkalommal kerül az idén megrendezésre. Bízunk benne, hogy még több fiatalt szólíthatunk meg a modern technikai eszköz segítségével, felkeltve a hagyományaink iránti érdeklődést.
Az alkalmazásban megtalálhatják a kistérség 19 tagtelepülését, polgármestereik bemutatkozójukban ízelítőt adnak “szűkebb hazájuk” életéből, vonzerejéből, értékeiből, megismerheti a nagyközönség a települések legfontosabb mezőgazdasági, élelmiszeripari termelőit, termékeit.
Külön címszavakba szedve találhatják a kulturális bemutatkozókat. Ezek a csoportok minőségi munkájuk jutalmaként képviselhették saját szűkebb lakókörnyezetüket, változatos programot kínálva ezzel a kiállítást kiegészítő településnapokon. Itt mutatkoznak be, azok a nívós produkciók résztvevői is a néptánctól a népzenéig, a modern akrobatikus táncon át a funky zenekarig, akik a kulturális seregszemlén a nagyszínpadon léptek fel.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!