2024. június 16. vasárnap, Jusztin
 • Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.
  Bővebben

  Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.

 • Találkozzunk 2024-ben is!
  Bővebben

  Találkozzunk 2024-ben is!

 • Kecskemét és térsége mobilapplikáció
  Bővebben

  Kecskemét és térsége mobilapplikáció

Bács-Kiskun Meseföld Élménybusz a XIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztiválon

Augusztus 12-én, begördül a Kecskemét Főterére a Mesebusz, ahol kicsi és nagy gyerkőcöket egyaránt várnak egy vidám délutánra - színezéssel, ügyességi játékokkal, fejtörőkkel, kirakóval és finom falatokkal.

A közelmúltban megjelent Meseföld című megyei mesekönyv történetei és grafikai elemei felhasználásával alakította ki Meseföld Élménybuszát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A minden érdeklődő számára ingyenes programon a gyerekek elolvashatják a meséket, a szereplők megismerését pedig színező, kvízjáték, puzzle, memóriakártya és társasjáték is segíti.  Azok a gyerekek, akik megválaszolnak egy kérdést, szépen színeznek, rajzolnak, együtt játszanak velünk, nem távoznak üres kézzel, hiszen kis meglepetésekkel készülnek a szervezők. A mesefigurák nem csupán a buszon jelennek meg: készült matrica, kitűző és más meglepetés ajándékok is, Tüskös, Béka Banya vagy épp Tóbiás figurájával. A helyi történetek mellett igen fontos, hogy a lakosság minél szélesebb körben megismerhesse a helyi termelőket és termékeiket. Ezért is gondolták úgy a programszervezők, hogy az érdeklődő szülőket és gyerekeket kóstolóval - házi szörpökkel, lekvárokkal és kolbászfalatokkal csalogatják az egyébként is vonzó programra.

Szeretnénk, hogy az itt élők értsék, mit jelent Bács-Kiskun megyeinek lenni, és azt is, hogy hovatartozásuk meghatározásakor használják: „Bács-Kiskun megyei vagyok”. Ennek a célnak vetettek alá temérdek előkészítő munkát, kiadványt, rendezvényt, hogy megismertessék az itt élőkkel szeretett megyénket, Bács-Kiskunt.

 

Tovább >>

XIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskemét Főterén 2021. augusztus 12 – 15.

Kecskemét város főterén kerül megrendezésre a XIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál a XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) társrendezvényeként az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 2021. augusztus 12-15. között.

HUNGARIKUM KIÁLLÍTÁS, NÉPMESE, KAFF FILMVETÍTÉSEK, JÁTSZÓHÁZAK, GASZTROSZOMBAT, KÉZMŰVES VÁSÁR, MESTERSÉGEK UTCÁJA, KONCERTEK, TÉRZENE

 

A rendezvény a közösségi oltalom alatt álló hungarikumokról és települési értéktárak, hagyományőrző szervezetek bemutatásáról szól. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti és települési értékekre, megismertesse azok széles spektrumát, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést.

A Hungarikum Bizottság 2020. őszén hungarikummá nyilvánította a Magyar népmesék című, Kecskeméten készült rajzfilmsorozatot. A Magyar népmesék kiemelkedő nemzeti értékek, kultúránk alapját képezik. A rajzfilmsorozat egyedülálló formában és vizuális elemekkel terjeszti széles körben hazánk hagyományait. Ezen apropóból az idei évben a Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat lesz szabadtéri vetítésekkel a Tér a térben, továbbá minden nap egész estés animációs filmek vetítésére is sor kerül a Kecskemétfilm Kft. szervezésében.  

Tovább >>

Turisztikai kisfilm Kecskemétről - Várja Önt is a rónák fővárosa Kecskemét!

Az Aranyhomok Egyesület tagtelepüléseit bemutató turisztikai kisfilmeket készítetett, melynek sorában ezúttal a Kecskemétről szóló látványos drónfelvételekkel gazdagított filmet ajánljuk Önöknek, amely bemutatja a megyeszékhely értékeit, látnivalóit.

A kisfilm ízelítőt nyújt a város sokszínű értékeiből az ország egyik legszebb szecessziós főteréről indulva, mely a közelmúltban Kiemelkedő Nemzeti Érték lett. Az eleven szabadtéri múzeumban a Városháza, az Újkollégium, a Tudomány és Művészetek Háza és a többi, száz éve emelt, remek épület különleges keverékét adja a ma is korszerű építészeti felfogásnak és a népművészeti ihletésű nemzeti stílusnak. Megismerkedünk Kecskemét „hírös szülötteivel” és emléküket őrző intézményekkel, a Kecskemét jelképévé vált Zsolnay-porcelánnal díszített Cifrapalotával, mely a szecessziós városmag legkiemelkedőbb épülete, a város kiállítótereivel, múzeumaival a teljesség igénye nélkül. Programokat kínál az idelátogató gyerekes családoknak, bemutatja a város fontos kulturális színtereit, mely koncerteknek, előadásoknak ad otthont.

Bemutatkozik a város zöld szíve, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, ahol többek között horgászni és wakeboardozni is lehet és az Arborétum, valamint a nyári hőségben méltán népszerű Kecskeméti Fürdő is 3000 négyzetméter vízfelülettel és 17 medencével  és a technikai sportok kedvelőinek a gokart pálya.

A kisfilm ajánlja a város világbajnok mesterszakácsai által fémjelzett gasztronómiáját.

Ez a város egy kiegyensúlyozott, gyorsan fejlődő település, ahol jó élni, nyitott szívvel és barátsággal fogadják a világ minden tájáról hozzájuk érkezőket!

Tekintsék meg a kisfilmet és látogassanak el az élettel teli, eleven európai városba, Kecskemétre!

Tovább >>

Kecskemét és térsége településeinek turisztikai kínálata kisfilmeken

Tekintse meg Kecskemét és térsége 17 településének turisztikai kisfilmjét az Aranyhomok Egyesület YouTube csatornáján.

!!!KATTINTSON!!

Tovább >>

Újra Kecskemét Főterén a Tanyai Termék Piac!

Kecskemét Főterén, a Tér a térben, csütörtökönként 14-18 óráig friss, térségi zöldségekkel, gyümölcsökkel és megújult kínálattal várja vásárlóit a Tanyai Termék Piac. Június elején visszaköltözött a Főtérre a Kecskeméti Tanyai Termék Piac. Az egészséges, nyomon követhető élelmiszereket fogyasztó tudatos vásárlók köre egyre inkább bővül, ezért számukra nagy öröm, hogy a Tanyai Termék Piac széles árukínálattal várja őket hétről-hétre. A már megszokott homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru és házi sajtok mellett az idényjellegű, friss zöldségek és gyümölcsök választéka is nagymértékben bővült. A horgolt kézműves termékek mellett már textil termékek közül is válogathatnak.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti a Kamra-Túra Egyesülettel együttműködésben, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Tovább >>

Emlékséta, Kormorán ONLINE koncert és kisfilm készült a Nemzeti Összetartozás Napja tiszteletére

TRIANON 101 - KECSKEMÉT ONLINE EMLÉKSÉTA - ELÉRHETŐ ITT

KORMORÁN KONCERT - ELÉRHETŐ ITT

2021. június 4-én a trianoni békeszerződés százegyedik évfordulójára emlékezett a város. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával - 1920. június 4-én aláírt békediktátum alkalmából - a Kormorán Zenekar másfél órás koncertjével és egy emléksétával készült.  

Az évforduló apropójából az Egyesület Trianon 101 - Kecskemét elnevezéssel olyan kulturális megemlékezést szervezett, amely a Kárpát-medencei magyar nemzeti összetartozás fontosságára hívta fel a figyelmet és az elszakított nemzettársainknak azt üzente, hogy nincsenek egyedül.

Tovább >>

Trianon 101 – Kecskemét (2021. június 4.)

A történelmi Magyarország területét szétdaraboló és a magyar nemzet harmadát idegen államok fennhatósága alá szorító, 1920. június 4-én aláírt békediktátum 101. évfordulójára emlékezünk. Az évforduló alkalmából az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Trianon 101 - Kecskemét elnevezéssel olyan kulturális megemlékezést szervez, amely a Kárpát-medencei magyar nemzeti összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet és az elszakított nemzettársainknak azt üzeni, hogy nincsenek egyedül, egyek vagyunk, sorsközösségben élünk.

 

 

2021. június 4-én 17:00 órakor városi megemlékezésre, koszorúzásra kerül sor Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében a Városháza Lestár tér felőli oldalán lévő Országzászlónál.

Ezt követően, erről a helyszínről 17:30 órakor az Aranyhomok Egyesület Trianon 101 - Kecskemét Emléksétára invitálja a lakosságot.  A Székelyné Kőrösi Ilona történész, főmuzeológus által összeállított és vezetett kulturális eseményen a résztvevők Kecskemét főterén a békediktátum helyi emlékeit őrző helyszíneket járják végig.

 

A séta ezzel egyidejűleg indul a Kecskemét és Térsége Turisztikai Mobilapplikációban is, Trianon 101 - Kecskemét Online Emlékséta címen. Az applikáció bemutatja a kecskeméti helyszíneket, ahol a Trianonnal kapcsolatos események történtek, illetve megjeleníti, felidézi az akkori emberek szolidaritását, együttérzését. A szövegek és versek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészei tolmácsolásában hallhatóak. Letölthető iOS és Android platformon, illetve elérhető lesz korlátlan ideig a www.trianonkecskemet.aranyhomok.hu weboldalon is.

A napot a Kormorán Zenekar ONLINE koncertje koronázza meg. A koncert premierjére  2021. június 4-én pénteken 19:00 órakor kerül sor az Aranyhomok Egyesület YouTube csatornáján, a következő linken:

https://www.youtube.com/channel/UCXrCCuY3BU_q05WhB37qc5A/featured

Kísérjék figyelemmel a csatornát, iratkozzanak fel rá, hogy kapjanak értesítést a koncert közvetlen elérhetőségéről!

A Koltay Gergely által alapított zenekar fennállása óta több mint száznegyven zenealbumot publikált Magyarországon és külföldön. A zenekar nevéhez köthető a folk és rock műfaj ötvözése, illetve színpadra álmodták a népzene hangszerparkját és a rockzene instrumentumait. A másfél órás koncerten hallhatók lesznek részletek a Trianon című zenés történelmi rockoperából is.

Az esemény felvételére 2021. május 21-én 19:00 órakor a Hírös Város Turisztikai Központban került sor a sajtó bevonásával, az erről szóló tudósításokat megtekinthetik a facebook.com/akegyesulet oldalon.

A sétát és a koncertet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ingyenesen bocsájtjuk a Tisztelt Emlékező Közönség rendelkezésére, így tesszük elérhetővé minden kedves honfitársunk számára.

Nemzet. Haza. Kecskemét. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata rendhagyó kisfilmmel készül a Nemzeti Összetartozás Napjára. Városunk legkiválóbb előadóművészei a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország! című dallal állítanak emléket a 101 évvel ezelőtt Trianonban elszenvedett országvesztésnek, amely Kecskemét város hivatalos facebook oldalán érhető el:

www.facebook.com/kecskemetmegyeijoguvaros

 

Hisszük és valljuk, hogy határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs.

Tartson velünk Ön is, várjuk szeretettel!

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra.

 

Tovább >>

Felhívás „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei kecskeméti fordulójára (2021)

 

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 9. alkalommal részese „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos jelentőségű programnak.

Egyesületünk a versenyhez való csatlakozással felvállalt egy olyan nemes ügyet, melynek célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké teremtése. Hiszen ez az országos mozgalom nem csupán a versenyről szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet azokra a lelkes kertművelőkre, akik fáradságot nem kímélve művelik konyhakertjüket, gyümölcsöseiket. Munkájukkal megmutatják környezetüknek, hogyan kell értékesen, értelmesen élni, kihasználva a környezet adta lehetőségeket.

Az év témája: „Szorgalom, kitartás, hűség!”

A jelenlegi egészségügyi helyzetben az a legfőbb feladatunk, arra ösztönözni a lakosságot, hogy minél több udvaron alakítsanak ki konyhakertet, ami most aktuálisabb mint valaha.

Úgy gondoljuk, hogy a konyhakert művelése a szép hobbin túl nagyban hozzájárul az egészséges életmód elterjedéséhez, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos anyagokkal kezelt élelmiszerhez juthat a lakosság.

A megmérettetés keretén belül keressük a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét. Nevezési kategóriák között megtalálhatóak a hagyományos kertek, illetve balkonládákban termelők, és közösségi kertek!

Tovább >>

Vásároljon húsvétra finomságokat a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén!

A pandémia miatt az üzletek nagy része vesztegzár alá került, de a korlátozás a piacokat nem érinti, ezért a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén változatlanul várja Önöket a Kecskeméti Tanyai Termék Piac!A piac korábban a kecskeméti Városháza előtt működött, de a korlátozások bevezetésével a Budai utcai Piaccsarnok szabadterére költözött.Változatlan nyitva tartással és egészséges termékeikkel minden csütörtökön 13-17 óráig várják a kistermelők és kézművesek a kedves vásárlókat a járványügyi előírások betartásával. Minden árus maszkot, gumikesztyűt visel, plexilappal védi a vásárlókat a cseppfertőzés veszélyétől, élelmiszert csak előre csomagoltan árusítanak.

Ízelítő a termékkínálatból: homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru, házi sajtok, friss zöldség és gyümölcs, savanyúság, horgolt kézimunkák.

Tovább >>

Térségi Értéktár

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!