2024. július 24. szerda, Kinga, Kincső
 • Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.
  Bővebben

  Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért 2017-2019.

 • Találkozzunk 2024-ben is!
  Bővebben

  Találkozzunk 2024-ben is!

 • Kecskemét és térsége mobilapplikáció
  Bővebben

  Kecskemét és térsége mobilapplikáció

Sikeresek voltak a karácsonyi Aranyhomok Portéka ajándékcsomagok

Ezúton is köszönjük szépen az Aranyhomok Portéka ajándékcsomagok megrendeléseit és minden kedves partnerünknek a gyors és korrekt együttműködést ebben a jó célt szolgáló értékteremtő, örömet szerző tevékenységben!


A pandémia időszakában a karácsonyi vásárok meghiúsultak és ezzel egy időben a vásárlói szokások is átalakultak. Úgy döntöttünk, hogy a még tanácstalanul ajándékot keresgélők dolgát megkönnyítve, Aranyhomok Portéka ajándékcsomagokat készítünk, mellyel egyben a térségi termelőket és kézműveseket kívántuk a piacra jutásban segíteni. Az Aranyhomok Portéka Online Adventi Vásár néven indított facebook oldallal is ezt a célt szolgáltuk. A karácsonyi vásárok hangulatát szerettük volna felidézni, hiszen a készülődés, a bevásárlás is másként alakult ezúttal, az üzletek forgataga, most az online térbe szorult. Elkötelezett hívei vagyunk a vásárolj helyit mozgalomnak, hiszen így nemcsak a környezetünket védjük, segítjük a közvetlenül a lakókörnyezetünkben élő gazdákat, kézműveseket, de mindemellett még egészséges élelmiszerekhez és minőségi, egyedi termékekhez is juthatunk!


A térségi termelők, kézművesek bevonásával nyolc féle csomagot állítottunk össze, de nyitva hagytuk annak a lehetőségét is, hogy a vásárlók a termelőktől származó finomságok közül szabadon választhassanak. Válogatott, kiváló minőségű, Kecskemét és környéki kézműves kincsekkel, finomságokkal töltöttük meg kosarainkat, fadobozainkat. Bíztunk abban, hogy sok szép térségi kézműves termék, kistermelői élelmiszer kerül majd a karácsonyfák alá!
Örömmel jelentjük, hogy sok-sok csomag készült!


Köszönjük szépen a megrendeléseket és minden kedves partnerünknek a gyors és korrekt együttműködést ebben a jó célt szolgáló értékteremtő, örömet szerző tevékenységben.


Legnagyobb örömünkre azt láttuk, hogy igény van a minőségi termelői finomságokra, szép kézműves termékekre, ezért úgy döntöttünk, hogy 2021-ben is vállaljuk az összekötő szerepét gazda és vásárló között. Ajánljuk csomagjainkat vállalatoknak és
magánszemélyeknek is, ünnepekre, évfordulókra ajándékozzanak helyi termékcsomagokat! Keressenek minket, segítünk!
Jelszavunk az idén is: Éltessük a helyit, éltessük az igazit

Tovább >>

Kecskemét térségi borászatok- Damax Kft.

Új sorozatot indítottunk csütörtökönként, melynek célja a Kecskemét térségi borászatok bemutatása. Elsőként a Hetényi Család Pincészetét és Szőlőiskoláját, majd a Polyák Borászatot mutattuk be és ezzel egyidejűleg játékra invitáltuk Önöket.
Ezen a héten a Damax Kft. mutatkozik be.
A céget 1996-ban Dabasi Gábor borász és Magyar László szőlész alapította Kecskeméten.
Kezdetben mindketten a Közép-Magyarországi Pincegazdaságnál, a későbbi Kecskemétvin–nél dolgoztak, majd az állami cégek privatizációja után kezdtek saját vállalkozásba. Kezdetben szőlő ültetvényeket vásároltak Szentkirályon, majd 2004-ben megvásárolták a Kutató Intézeti Borpincét Lakitelken.
A Szentkirály-Lakitelek Hegyközség területén működő vállalkozásuk a saját termés mellett a helyi termelőktől vásárolja fel a szőlőtermést. Évente hozzávetőlegesen 40-60 ezer mázsa szőlőt dolgoznak fel, így a térség legnagyobb felvásárlójaként üzemeltetik vállalkozásukat.
Kezdetben csak fojtott must és must sűrítmény előállítását végezték, majd hazai nagy pincészetek számára borok készítésével is elkezdtek foglalkozni. Palackos borokat kezdetben nem, csak lédig (hordós) borokat készítettek.

Tovább >>

Kecskemét térségi borászatok - Polyák Borászat

Új sorozatot indítottunk csütörtökönként, melynek célja a Kecskemét térségi borászatok bemutatása. Elsőként a Hetényi Család Pincészetét és Szőlőiskoláját mutattuk be és ezzel egyidejűleg facebook oldalunkon játékra invitáltuk Önöket.
Ezen a héten a Polyák Borászat mutatkozik be.
Kunszálláson 1983-ban kezdődött a Polyák családnál az első saját telepítésű szőlő ültetése, amelyből aztán elkészülhetett az első házi készítésű bor. Először még csak néhány négyszögölön folyt a termesztés, de a hozzáértő kezek által kiváló termést szüretelhettek. A tulajdonos, Polyák Mátyás édesapja mellett tanulta meg a szőlőtermesztés alapjait. 2010-ben azután 16 hektár szőlő ültetése következett, amelyen a mai napig folyik a munka.
2011-ben megépült Kunszálláson a Polyák Borászat, mely 2000 hl mennyiségű bor előállítását biztosítja. Az üzem alapterülete közel 800 m2. Itt történik a szőlőfeldolgozás, bortárolás és a palackozás.
A szőlőfeldolgozást korszerű és kíméletes technológiával végzik. A 2016-os évtől a fejlesztéseknek köszönhetően, ha szükséges, oxigént is ki tudnak vonni a palackozás előtt a borokból, ezáltal még frissebbé és üdévé teszik. Mára már körülbelül 100.000 üveget palackoz a borászat évente.
Pincészetük 4 fajta vörös és 4 fajta fehér szőlővel dolgozik. Rozé és fehér boraikat reduktív eljárással készítik, míg a vörösborok esetén ászokhordós érlelést alkalmaznak. Minden esetben törekednek az előállítás során arra, hogy a boraik megőrizzék tiszta fajta jellegüket és jellegzetes ízvilágukat!

Tovább >>

Megnyílt az Aranyhomok Portéka Online Adventi Vásár

A pandémia időszakában a karácsonyi vásárok meghiúsulnak, ezért szeretné az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület kezdeményezésével a kézműveseket és gazdákat segíteni abban, hogy termékeikkel piachoz jussanak. Bíznak abban, hogy kampányuk révén sok szép térségi kézműves termék kerül idén a karácsonyfák alá és kistermelői élelmiszer a karácsonyi asztalra.

A készülődés, a bevásárlás idén másként alakul, az üzletek forgataga, most az online térbe szorul. Az Aranyhomok Portéka Online Adventi Vásár néven indított facebook oldaluk segítségével a vásárlók közvetlenül tudnak vásárolni a térségi kistermelőktől, kézművesektől a folyamatosan bővülő kínálatból. Kézművesek és kistermelők ingyenesen csatlakozhatnak a csoporthoz portékáikkal árusítás céljából.

Arra kérik a tudatos vásárlókat, hogy Kecskemét és térsége kistermelőit, kézműveseit támogassák azzal, hogy tőlük vásárolnak karácsonyi ajándékot szeretteiknek, munkatársaiknak, üzletfeleiknek!

A bizonytalankodók dolgát is szeretnék megkönnyíteni. Az Egyesület összeállított néhány Aranyhomok Portéka ajándékcsomagot válogatott, kiváló minőségű, Kecskemét és környéki kézműves kincsekkel, finomságokkal megtöltve. A kosarakban, fadobozokban összeállított ajándékválogatások egyedi feliratokkal is kérhetők.

Bővebben a facebook Aranyhomok Portéka Online Adventi Vásár csoportjában tájékozódhatnak:

Csatlakozás a csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/portekavasar

„Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”

Tovább >>

Új helyszínen a csütörtöki Kecskeméti Tanyai Termék Piac a veszélyhelyzet ideje alatt

A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében hozott kormányrendelet miatt csütörtökönként a kecskeméti Városháza előtt megrendezésre kerülő Kecskeméti Tanyai Termék Piac 2020. november 19-től a veszélyhelyzet idejére a Budai utcán lévő Kecskeméti Piaccsarnok külső részén kerül megrendezésre változatlan nyitva tartással és termékkínálattal, minden csütörtökön 13-17 óráig. 

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac őstermelői, kistermelői és kézművesei szeretettel várják a kedves vásárlókat az új helyszínen a járványügyi előírások betartásával. Minden árus maszkot, gumikesztyűt visel, plexilappal védi a vásárlókat a cseppfertőzés veszélyétől, élelmiszert csak előre csomagoltan árusítanak. 

Ízelítő a termékkínálatból: homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru, házi sajtok, friss zöldség és gyümölcs, savanyúság, horgolt kézimunkák.

Tovább >>

Kecskemét térségi borászatok - Hetényi Pincészet

Térségünkben sok embernek a munkát és a fő bevételi forrást a mezőgazdaság jelenti. Ha beköszönt az ősz, akkor ez egyet jelent a szürettel. A szüretről pedig elsőként a szőlő és a bor jut eszünkbe. A melankólikus időjárásban faluhelyen ősszel megelevenednek hagyományaink a szüreti felvonulásokon és a hosszú téli estéken baráti társaságban előkerülnek a demizsonok és velük együtt az új alföldi borok is. Ennek apropóján indítunk új sorozatot csütörtökönként, ahol a Kecskeméti térség szőlészeteit, borászatait mutatjuk be. Elsőként a Hetényi Család Pincészetét és Szőlőiskoláját ismerhetik meg.

2008-ban nyitották meg termelői borkimérésüket Ballószögön, a Bem utca 13. szám alatt, ahol kínálatukban Kövidinda, Cserszegi fúszeres, Generosa, Rajnai rizling, Zweigelt rose és Vörös cuvée is szerepel. Borászatuk a hangsúlyt nem a technológiára helyezi, bár irányított erjesztéssel is készítenek borokat, inkább a jó minőségű szőlőben rejlő, de természetes potenciál kiaknázására törekszenek. A szinte már elfeledett fajták és az újonnan nemesített fajták esetében a fajtaértékek megmutatására törekszenek. Különleges tételeik például a Pozsonyi fehér, a Szirén, a Néro vagy a Zeusz. A borászatban bejelentkezés útján csoportos borkóstolóra van lehetőség, maximum 40 főig. Bejelentkezni Hetényiné Pap Viktóriánál a +36-20/4906054-as telefonszámon lehet.

Tovább >>

Először mutatkozik be nagyközönség előtt Kecskemét Város Bora az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásáron, a hosszú hétvégén

Közkívánatra 2020. október 23-25-ig újra Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásárt szervez az Aranyhomok Egyesület Kecskeméten, a Deák Ferenc téren, az október elején megtartott XII. Őszi Helyi Termék Ünnep folytatásaként, amelyen először mutatkozik be nagyközönség előtt a Királyleányka, mint Kecskemét Város bora.

Tovább >>

Aranyhomok Portéka Vásár - Várjuk szeretettel!

Sokak kívánságára 2020. október 23-25-ig újra Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásárt szervez az Aranyhomok Egyesület Kecskeméten, a Deák Ferenc téren - az október elején megtartott XII. Őszi Helyi Termék Ünnep folytatásaként, ezúttal is a járványügyi előírások szigorúan betartásával.

A kilátogató közönség különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhat megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal, ínyencségekkel, újdonságokkal várják vevőiket.

 

Tovább >>

Közkívánatra Aranyhomok Portéka Vásár a hosszú hétvégén

 

Sokak kívánságára 2020. október 23-25-ig újra Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásárt szervez az Aranyomok Egyesület Kecskeméten, a Deák Ferenc téren az október elején megtartott XII. Őszi Helyi Termék Ünnep folytatásaként.

A kilátogató közönség különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhat megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal, ínyencségekkel, újdonságokkal várják vevőiket.

 

 

Tovább >>

Igazi különlegességekkel várták a vásárlókat a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Idén a korábbiaktól eltérően, - a járványügyi előírásokat szigorúan betartva - október 2-a és 4-e között került megrendezésre a XII. Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten, a Deák téren kellemes napsütésben, mindenki nagy örömére, közel 50 helyi, hazai termelő és kézműves a megszokottól is szélesebb árukínálatával, igazi ínyencségekkel.

A rendezvényszegény időszakban nagy várakozás övezte ezt az eseményt. Az ünnep célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyben élő, helyi terméket előállító kistermelők, kézművesek értékes munkájára és annak megbecsülésére. Az Aranyhomok Egyesület - Kecskemét és térsége 21 településének összefogásával – hosszú évek óta törekszik arra, hogy a fogyasztók, látogatók figyelmét felhívja a térségben előállított, biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból is megfelelő és egyedi termékekre, élelmiszerekre és hogy az év többi részében is ezeket a portékákat válasszák a vásárlók a tömegtermékek és egészségtelen élelmiszerek helyett. A szervezet rendezvényeivel, munkájával segítséget nyújt a mindennapi vásárláshoz és a tudatos választás, valamint a termelő és a vásárló közötti hosszú távú bizalmi kapcsolat kialakításához.

A hétvégi esemény szlogenje ezúttal is: „Éltessük a helyit, éltessük az igazit!” volt.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!