2021. május 07. péntek, Gizella

Felhívás mézversenyre

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Észak-Bács-Kiskun megyei szervezete
2015. augusztus 13-20. között megrendezésre kerülő XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül meghirdeti az ARANYHOMOK TÉRSÉGI MÉZVERSENYT.


Szeretettel várjuk a térségi méztermelők jelentkezését kizárólag természetes eredetű mézeikkel az alábbi kategóriákban:
1. Fajtamézek
2. Vegyes mézek
3. Mézkülönlegességek
Különdíj: Csomagolás, design

Tovább >>

Kistérségi különdíj is átadásra került a KAFF-on

Idén 12. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, a magyar animációs filmek seregszemléjét. Ezzel párhuzamosan zajlott a 9. Európai Animációs Játékfilmfesztivál. A fesztiválon a versenyfilmekkel és a versenyen kívüli filmekkel együtt összesen 30 ország filmjét vetítették. Idén először külföldön élő magyarok is nevezhettek a versenyprogramba.

Tovább >>

Sikeres volt a térségi bemutatkozás a kecskeméti Tourex Kiállításon

Kép forrása http://www.kecskemet.hu/

2015. március 6-7-én került megrendezésre Kecskeméten a Kulturális és Konferencia Központban a 25. jubileumi TOUREX Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár. A térségünket, illetve a térségi turisztikai szolgáltatókat az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület képviselte. Egyesületünk külön figyelemben részesíti a Kecskemét és térsége tanyai turizmusát, ennek megfelelően a 8 m2-es standon kihelyezésre kerültek a szolgáltatók molinói, szórólapjai, rendezvény ismertetői, illetve néhányan személyesen is megjelentek a kiállításon. Partnereink közül ezúttal a kecskeméti Hírös Lovarda, felsőlajosi Új Tanyacsárda, a fülöpházi Somodi Tanya, a helvéciai Wéber Tanya, a jakabszállási Gedeon Tanya Panzió, a jakabszállási Aero Hotel, a tiszakécskei Barack Thermal Hotel, illetve a tiszakécskei Tiszaparti Termál Fürdő ajánlatai színesítették a vásár kínálatát. A kiállítás sikeres volt, sok érdeklődővel, mely tény megerősít bennünket abban, hogy a továbbiakban is érdemes ilyen közös megjelenéseket szerveznünk a térség látogatottságának fellendítése érdekében.

Tovább >>

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület részvétele a kecskeméti Civil Napon

Június 5-én és 6-án került megrendezésre a V. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó és II. Hangszerválasztó, illetve Civil Nap. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület első ízben vett részt a rendezvény szombati napján, mint a Hagyományőrző Civil Kerekasztal tagja. Termelőink, kézműves élelmiszer előállítóink termékeiből készítettünk keménylebbencset a gasztromómiai hagyományőrzés jegyében, amely egy igazi kecskeméti étel.

Tovább >>

Igazi családias hangulatban zajlott a III. Helyi Termék Ünnep

Várakozáson felüli érdeklődést váltott ki a Háztájit az Asztalra! III. Helyi Termék Ünnep. A május 9-10 én megtartott, közkívánatra kétnaposra bővült rendezvény alatt Kecskemét Főterére látogatók megismerhették a helyi értékeket, melyről több mint 40 termelő, kézműves és közel 20 kulturális csoport gondoskodott. Részt vettek a rendezvényen a Hagyományőrző Civil Kerekasztal tagjai is. A rendezvény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony volt.

Tovább >>

III. Helyi Termék Ünnep - közkívánatra 2 napon keresztül

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az idén 3. alkalommal rendezi meg a nagy sikerű Háztájit az asztalra! Helyi Termék Ünnepet Kecskemét főterén 2015. május 9-10-ig.

Tovább >>

Ott leszünk az Öttusa Világkupán!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Háztájit az asztalra! Tanyai Termék és Kézműves Vására sok szeretettel várja kedves vásárlóit a Benkó Zoltán Szabadidő Központban Kecskeméten az Öttusa Világkupa ideje alatt.

Tovább >>

Falusi vendégasztal és falusi szálláshely és étkeztetés, lakásétterem -szakmai fórum

2015 április 15-én szerdán, Szentkirályon, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban (6031 Szentkirály, Kossuth L. u. 16) tisztelettel várunk minden termelőt és termelni vágyót, falusi turisztikai szereplőt, valamint vidékfejlesztéssel, közösség építéssel foglalkozó érdeklődőt a Falusi vendégasztal és falusi szálláshely és étkeztetés, lakásétterem - szakmai fórumra.

Tovább >>

VI. Duna-Tisza közi Agrár Expo

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében Kecskemét és térsége gazdái és kézművesei is bemutatkoznak, árusítják portékáikat.

Tovább >>

"Tanyavilág 2020" szakmai műhelykonferencia Szentkirályon

Szentkirály Község Önkormányzata és a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete "Tanyavilág 2020" címmel szakmai műhelykonferenciát szervez.
Időpont: 2015. március 11-12.
Helyszín: Gárdonyi Géza Művelődési Ház (6031 Szentkirály, Kossuth L. u. 16.)

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!