2021. május 07. péntek, Gizella

MEGHÍVÓ - Kecskeméti Tanyai Termék Piac II. évfordulója

Ezúton tisztelettel meghívjuk a KECSKEMÉTI TANYAI TERMÉK PIAC II. ÉVFORDULÓJA alkalmából szervezett rendezvényre, mely 2015. október 1-jén kerül megrendezésre Kecskemét Főterén, a Városháza előtt.

Tovább >>

Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál Kecskeméten!

2015. október 9-10-én Kecskemét főterére várjuk szeretettel!

www.tojasfeszt.hu

Látogasson el az ország egyetlen Tojásfesztiváljára Kecskemétre, mely a tojás világnapjához kapcsolódó nagyszabású kulturális rendezvény.

A rendezvény célja a tojásfogyasztás népszerűsítése, a tojás marketingjének erősítése, mely fontos szerepet vállal a tojással kapcsolatosan kialakult tévhitek eloszlatásában és a tojás az egészséges táplálkozásban elfoglalt fontos rangjának visszaállításában.

Tovább >>

Országos Tojás Sokadalom avagy Tojásfesztivál Kecskeméten!

Kecskeméten október 9-10-én az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Baromfi Termék Tanács, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők illetve annak tagszövetsége a Tojástermelők Szövetsége a Hírös Tojással karöltve Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivált szervez Kecskemét főterére.

Tovább >>

Hungarikum Turisztikai Fórum a Bozsó Gyűjteményben

"A nemzeti értékek szerepe és fontossága a turizmusban" címmel rendezett szerdán - 2015. augusztus 19-én - Turisztikai Fórumot az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Bozsó gyűjteményben. A fórumon részt vett dr. Ruszinkó Ádám Barnabás turizmusért felelős helyettes államtitkár is.

Tovább >>

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum 16. alkalommal

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idén 16. alkalommal rendezte meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot augusztus 17-én hétfőn 10:00 órától a Kecskeméti Városháza Dísztermében. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései voltak.

Tovább >>

Méz-, lekvár-, és Legszebb konyhakert verseny eredményhirdetése

"Aranyhomok Térségi Mézverseny"

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Észak-Bács-Kiskun megyei szervezet meghirdette az első Aranyhomok Térségi Mézversenyt. A megmérettetés célja felpezsdíteni a kecskeméti kistérség méhész társadalmát, ezzel együtt a méhész szakma, és termékeik megismertetése Kecskemét és környéke lakosságával, valamint fejlesztéseik és marketing (ezen belül elsősorban csomagolás) ösztönzése. A megmérettetés arra is kiváló eszköz, hogy rangsoroljuk a térség méhészeit, a kecskeméti térségben termelt mézek minőségét felmérjük, és kiválasszuk a Kecskeméti Térség Mézét, amely úgy gondoljuk, hogy rangos elismerés a legjobb mézek termelőinek.

Tovább >>

A Kecskeméti kistérség tanyafejesztési programja

A Kecskeméti kistérség tanyafejlesztési programja

Készült: 2012-ben

Készítette:

A Magyar Tudományos Akadémia,Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézete - Alföldi Tudományos Osztály az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület megbízásából

LETÖLTÉS

Tovább >>

Gazdag programkavalkád a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon!

A 81. Hírös Hét Fesztivál keretén belül a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és a „Háztájit az asztalra!” Térségi Tanyai Termék Vásár 2015. augusztus 13-20. között kerül megrendezésre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által Kecskeméten, a Kossuth téren.

Tovább >>

Kecskemét - XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Újra bemutatkoznak a kistérség települései, illetve idén először három új település is megmutatja gasztronómiai, turisztikai és kulturális kincseit, kézműveseit és termelőit.
Minden nap érdekes előadásokkal, műsorokkal, kóstolókkal, kézműves bemutatókkal és foglalkozásokkal, beszélgetésekkel, látnivalókkal valamint vásárral várjuk Önöket!

Tovább >>

Felhívás lekvárversenyre

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 2015. augusztus 13-20. között megrendezésre kerülő
XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül
ARANYHOMOK TÉRSÉGI LEKVÁRVERSENYT hirdet.

Szeretettel várjuk a térségi lekvárfőzők jelentkezését saját, házi készítésű lekvárjaikkal az alábbi kategóriákban:
1. Hagyományos ízű lekvárok
2. Vegyes gyümölcslekvárok
3. Különleges, kreatív lekvárok

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!