2021. május 07. péntek, Gizella

Meghívó

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Háztájit az asztalra!” programján belül "Helyi Termék Ünnepet" szervez 2013. április 28-án vasárnap 10 órától Fülöpházán, melyre ezúton tisztelettel és szeretettel hívunk meg minden kedves érdeklődőt! A Helyi Termék Ünnepen a fülöpházi Kemence-parkban felállított szabadtéri színpadon kulturális programokkal, koncertekkel, valamint gyermekprogramokkal és egész napos Helyi Termék Kóstolóval és Vásárral várják a szervezők Kecskemét és térsége lakosságát.

Tovább >>

Jövőépítő játékok 2013

Kecskemét és térsége diákjainak Ökomozija, Biopiaca és Élménykonferenciája

Tovább >>

Meghívó gazdaképzésre

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Háztájit az asztalra!” című tanyafejlesztési programja keretében képzést szervez a gazdáknak, melyre tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait.

Tovább >>

Kecskemét és térsége diákjainak jövőépítő játékai 2013

Jó játékot, izgalmas versengést és sok nyereményt ígérő játékra invitáljuk a Kecskemét és környékén élő általános és középiskolás diákokat!
Településenként várunk egy-egy csapatot, melynek tagjai 2 alsó tagozatos, 2 felső tagozatos és 2 középiskolás diákból álljanak. Az egyes települések csapatban, az egyes érdeklődők személyesen versenyezhetnek és nyerhetnek ebben a játékban. Miről szól a játék?
Az Ökomoziban érdekes kisfilmeket láthatnak a résztvevők. A filmeket találós kérdések követik.
Az Élménykonferencián jövőépítő játékokra kerül sor. Érdekes, rövid előadások hangzanak el, melyeket kérdések, feladatok követnek. A feladatok a jövőnkről szólnak: Együnk-e genetikailag módosított élelmiszert? Milyen lesz a vegyszer nélküli mezőgazdaság? Mivel működnek a traktorok 2020-ban? Hogyan fogjuk megdolgoztatni a baktériumokat? …
A Biopiacon ki-ki kedvére válogathat a helyben termelt, vegyszermentesen termelt zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, üdítőitalok között. Lehet vásárolni „HOMOKI-ARANNYAL” és Forinttal egyaránt.

Tovább >>

Előadások a gazdáknak

Szombaton délelőtt a „Háztájit az asztalra” konferencián a gazdákat, termelőket, tanyasi embereket, a mezőgazdaságból élőket várták szakirányú előadásokkal a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központba. Milyen kitörési lehetőségeik lehetnek a helyi mezőgazdaságból élőknek – ez volt a szombati konferencia vezérgondolata – melyen neves előadók gondolatait hallgathatták és vitathatták meg az érdeklődők, közöttük a helyi agráriumot képviselő politikusok, polgármesterek és a mezőgazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői is.

Tovább >>

Homokhátság hírei - 2012. december

Hamarosan lejár az első kifizetési kérelem benyújtásának meghosszabbított határideje!

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 76/2012. (VII.27.) VM rendelet alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló, az alábbiakban felsorolt beruházási jogcímek jogcímrendeleteinek 2012. július 28-án hatályba lépett módosítása értelmében meghosszabbodott az első kifizetési kérelem benyújtására vonatkozó határidő 2012. december 31-ig, melyet az augusztusi hírlevelünk is részletezett.

Tovább >>

Advisor Net - Üzemlátogatással egybekötött workshop volt Kecskeméten

Üzemlátogatással egybekötött workshopot tartottak november 28-án Kecskeméten a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Advisor Net elnevezésű projektben, ahol magyar és szerb klaszterek képviselői tanácskoztak.

Tovább >>

Megújult a Kecskemét és térsége című turisztikai kiadvány

A Kecskemét és térsége című turisztikai kiadvány több éve a belföldi és külföldi turisták egyik legkedveltebb információs anyaga. Az előző kiadás után 2 évvel a turisztikai szolgáltatók és szolgáltatások aktualizálása időszerűvé vált, ezzel együtt új ruhát kapott a kis információs könyvecske. A kiadvány a kistérség természeti értékeiről, lovastanyáiról, fürdőiről, szállás- és szabadidős lehetőségeiről, illetve gasztronómiai különlegességeiről ad tájékoztatást a látogatóknak. Terveink között szerepel a brosúra országos népszerűsítése tourinform irodákban és turisztikai kiállításokon, ezzel is elősegítve a térségi turizmus fellendülését.

Tovább >>

Homokhátság hírei - 2012. november

A Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület tájékoztatja a Tisztelt ügyfeleket, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Falumegújításra és -fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 102/2012. (X. 1.) VM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Vidéki örökség megőrzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2012. (X. 1.) VM rendelet kereteiben meghirdetett támogatási kérelem benyújtási időszakot az Irányító Hatóság meghosszabbítja, így a 113/2012. (XI. 9.) VM rendelet alapján 2012. november 15. helyett 2012. november 30-ig van lehetőség a támogatási kérelmek benyújtására.

Tovább >>

Akadémia a magyar vidékért

A mezőtúri Gál Ferenc Főiskola adott otthont 2012. október 16. és 18. között a Vidék Akadémia a vidék jövőjéért – stratégiai irányok a 2014-2020 közötti időszakra című rendezvénynek. A három napos találkozón széles körű egyeztetés indult a vidék helyzetéről és kilátásairól.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!