2017. június 24. szombat, Iván

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület részvétele a kecskeméti Civil Napon

Június 5-én és 6-án került megrendezésre a V. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó és II. Hangszerválasztó, illetve Civil Nap. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület első ízben vett részt a rendezvény szombati napján, mint a Hagyományőrző Civil Kerekasztal tagja. Termelőink, kézműves élelmiszer előállítóink termékeiből készítettünk keménylebbencset a gasztromómiai hagyományőrzés jegyében, amely egy igazi kecskeméti étel.

Tovább >>

Igazi családias hangulatban zajlott a III. Helyi Termék Ünnep

Várakozáson felüli érdeklődést váltott ki a Háztájit az Asztalra! III. Helyi Termék Ünnep. A május 9-10 én megtartott, közkívánatra kétnaposra bővült rendezvény alatt Kecskemét Főterére látogatók megismerhették a helyi értékeket, melyről több mint 40 termelő, kézműves és közel 20 kulturális csoport gondoskodott. Részt vettek a rendezvényen a Hagyományőrző Civil Kerekasztal tagjai is. A rendezvény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony volt.

Tovább >>

III. Helyi Termék Ünnep - közkívánatra 2 napon keresztül

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az idén 3. alkalommal rendezi meg a nagy sikerű Háztájit az asztalra! Helyi Termék Ünnepet Kecskemét főterén 2015. május 9-10-ig.

Tovább >>

Ott leszünk az Öttusa Világkupán!

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület „Háztájit az asztalra! Tanyai Termék és Kézműves Vására sok szeretettel várja kedves vásárlóit a Benkó Zoltán Szabadidő Központban Kecskeméten az Öttusa Világkupa ideje alatt.

Tovább >>

Falusi vendégasztal és falusi szálláshely és étkeztetés, lakásétterem -szakmai fórum

2015 április 15-én szerdán, Szentkirályon, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban (6031 Szentkirály, Kossuth L. u. 16) tisztelettel várunk minden termelőt és termelni vágyót, falusi turisztikai szereplőt, valamint vidékfejlesztéssel, közösség építéssel foglalkozó érdeklődőt a Falusi vendégasztal és falusi szálláshely és étkeztetés, lakásétterem - szakmai fórumra.

Tovább >>

VI. Duna-Tisza közi Agrár Expo

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében Kecskemét és térsége gazdái és kézművesei is bemutatkoznak, árusítják portékáikat.

Tovább >>

"Tanyavilág 2020" szakmai műhelykonferencia Szentkirályon

Szentkirály Község Önkormányzata és a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete "Tanyavilág 2020" címmel szakmai műhelykonferenciát szervez.
Időpont: 2015. március 11-12.
Helyszín: Gárdonyi Géza Művelődési Ház (6031 Szentkirály, Kossuth L. u. 16.)

Tovább >>

Ramháb Mária is a Kemény Bertalan Falufeljesztési Díj kitüntetettje

Fotó: www.kecskemet.hu


Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója is a Kemény Bertalan Falufeljesztési Díj kitüntetettje.

Tovább >>

Mezőgazdasági Termékek és Szolgáltatások Nemzetközi Vására Wieselburg

Vegyen részt az ausztriai Wieselburgban megrendezésre kerülő Mezőgazdasági Termékek és Szolgáltatások Nemzetközi Vásárán!
Ismerje meg az osztrák kistermelők termék előállítási tapasztalatait, és piacra jutással kapcsolatos ötleteit!

Tovább >>

TájGazda előadások a térségünkben

A Háztájit az asztalra! program partnereként az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében Dr. Márai Géza a gödöllői Szent István Egyetem c. egyetemi docense, az Ökológiai Egyesület elnöke tart előadásokat a TájGazda programmal kapcsolatban 5 térségi településen.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!