2021. január 25. hétfő, Pál

Sikeresen lezárult a Hírös Hét Fesztivál keretein belül megrendezett Turisztikai Fórum

2012. augusztus 23-án az Aranyhomok Szállodában megrendezett Turisztikai Fórumon idén is színvonalas előadásokat hallhattak az érdeklődők. A Fórumot Hamzáné Lakó Judit, a Kecskeméti Kistérségi Iroda vezetője nyitotta meg, majd a továbbiakban Basky András, Lajosmizse Város polgármestere vette át a levezető elnöki szerepet.

Tovább >>

Hírös Hét Fesztivál XV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás települései idén 15. alkalommal jelennek meg a nagyközönség előtt a 78. Hírös Hét Fesztivál egyik fő attrakciójaként. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mint a leglátványosabb térségi seregszemle, az idei évben is, a kecskeméti Kossuth téren fogadja az érdeklődőket. A kiállítást augusztus 21-én 15.30-kor Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitja meg a Kossuth téri színpadon. A kiállításon a Társulás 17 településéről több mint 150 kiállító terményeit ismerhetik meg, 50 kézműves munkájába tehetnek betekintést, 18 kulturális csoport produkcióját láthatják és számos különböző terméket kóstolhatnak meg az érdeklődők. A kiállításon minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait.

Tovább >>

MEGHÍVÓ - XIV. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum

Időpont:
2012. augusztus 21. (kedd) 9.00 óra 

Helyszín:
Kecskemét, Városháza, Díszterem 

A fórum fővédnöke:
Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás elnöke 

Levezető elnök:
Kovács Ernő, Tiszakécske Város polgármestere

A fórum fő témája:
A helyi gazdaság és foglalkoztatás kiemelt szerepe a vidékfejlesztésben

Részletes programok a következő oldalon olvashatók.

A XV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás plakátja letölthető INNEN

Tovább >>

Kecskemét és Térsége Komplex Tanyafejlesztési Program átdolgozott változat

2012. június 7-én tartott tanyafejlesztési program véleményező fórum után tett észrevételeknek megfelelően a Kecskemét és Térsége Komplex Tanyafejlesztési Program első változata átdolgozásra került.

Tovább >>

"Háztájit az asztalra" Egyedi Ízek a Kecskeméti kistérség termelőitől

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, és a kistérségi települések közel 15 éve kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket - legyen szó tejtermékről, húsáruról, zöldségről, gyümölcsről - megismertessék és megszerettessék a nagyközönséggel.

Tovább >>

"Kecskemét és térsége komplex tanyafejlesztési program" készül

Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás eredményesen pályázott a Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Program előirányzat keretében meghirdetett 2011. évi „A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására” elnevezésű felhívás „Térségi tanyafejlesztési programok kidolgozása” című alfejezetére.

Tovább >>

LEADER rendezvényekkel kapcsolatos tudnivalók

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy amennyiben a LEADER pályázat 2. kör keretében 2011. december 5. napjáig nyújtottak be pályázatot, és a pályázatban rendezvény jellegű eseményt is megvalósítanak, ugyanazon szabályok vonatkoznak rájuk, mint a "LEADER rendezvény" jogcím keretében megvalósuló pályázatokra.

Tovább >>

Képzés indul Kecskeméten

A gazdák több lábon állásának elősegítésére, az új lehetőségek feltárása, megismertetése érdekében „Alternatív jövedelemszerzés” címmel 30 órás, térítésmentes képzés indul 2012.04.20-án a Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft. és a Csongrád Megyei Agrár Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében Kecskeméten az Agrárkamara székházában.

Tovább >>

Homokhátság hírei - LEADER kérelmek feldolgozása

A Homokhátság Nonprofit Kft. Munkaszervezetéhez benyújtott pályázatok elbírálása a végső szakaszába érkezett. A LEADER második pályázati fordulójában 40 db pályázatot fogadott be a Helyi Akciócsoport munkaszervezeti irodája, melyből 4 db került átadásra összeférhetetlenség miatt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részére, így 36 pályázat ügyintézésre került sor az elmúlt hónapokban.

Tovább >>

EMVA-LEADER Kifizetési kérelmek benyújtásának határideje

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy az EMVA-LEADER kifizetési kérelmek benyújtási módjáról a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 19/2012. (I. 20.) számú közleménye rendelkezik.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!