2017. október 23. hétfő, Köztárs. napja, Gyöngyi

Lovas oktatás zajlik a lakiteleki iskolában

Megkezdődött a lovas oktatás a lakiteleki általános iskolában. Az országban először a településen részesülnek ilyen előnyben a harmadik osztályos diákok.
Magyarországon először a lakiteleki Eötvös iskola három harmadik osztályában ötvennégy tanuló részesül lovas oktatásban. Az órákat a népfőiskolán tartják. Az új tanév második hetében Dobecz Éva szakoktató irányításával már elkezdődött a munka.

Tovább >>

KerekFeszt - Kereki Tojás és Szüreti Fesztivál

Kerekegyházán szeptember 28-29-én megrendezésre kerül a Kereki Tojás és Szüreti Fesztivál. További információk a következő oldalon találhatóak.

Tovább >>

Őszköszöntő szüreti nap Lakiteleken

"Adatik tudtára embernek és asszonynak!"
2012. szeptember 29-én
ŐSZKÖSZÖNTŐ SZÜRETINAP, FELVONULÁS ÉS BÁL lesz LAKITELEKEN!

Tovább >>

Meghívó Kunbaracsra egy hagyományőrző szüreti mulatságra

Szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2012. szeptember 22-én szombaton megrendezendő HAGYOMÁNYŐRZŐ SZÜRETI MULATSÁGRA.

A rendezvényt Kunbaracsi Kulturális Egyesület és a Kunbaracs Község Önkormányzata szervezte.

Tovább >>

"Megérkezett az ősz Tiszakécskére"

Szeptember második hétvégéjén zajlott a Kécskei Ősz nevű rendezvénysorozat a Tisza-parti városban. A több napos rendezvény olyan tevékenységeket, terményeket, termékeket valamint közösségi programokat állít a figyelem középpontjába, amelyekben Tiszakécske hagyományai, egykori életformái élnek és hagyományozódnak tovább. 

 

Tovább >>

Sikeresen zárult a XV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás települései idén 15. alkalommal jelentek meg a nagyközönség előtt a 78. Hírös Hét Fesztivál egyik fő attrakciójaként. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mint a leglátványosabb térségi seregszemle, az idei évben is, a kecskeméti Kossuth téren fogadta az érdeklődőket. A kiállítást augusztus 21-én délután Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg a Kossuth téri színpadon, melynek köszöntőjét a Mathias Borrend és a Kunsági Női Borrend felvonulása tett különlegessé. A megnyitót követően, a lajosmizsei Rimóczi László által készített páratlan grillázs tortával ünnepelte a kistérség, a 15 éves évfordulót.

 

Tovább >>

Homokhátság hírei - ARCULATI ELEMEK VÁLTOZÁSA

Új arculati elemeket kell használni a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból támogatásban részesülő kedvezményezetteknek.

Tovább >>

Sikeresen zárult a XIV. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás idén 14. alkalommal rendezte meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot a Kecskeméti Városháza Dísztermében. A fórum előadói és résztvevői az alábbi szakmai nyilatkozatot fogalmazták meg a további együttműködés céljából.

Tovább >>

Sikeresen lezárult a Hírös Hét Fesztivál keretein belül megrendezett Turisztikai Fórum

2012. augusztus 23-án az Aranyhomok Szállodában megrendezett Turisztikai Fórumon idén is színvonalas előadásokat hallhattak az érdeklődők. A Fórumot Hamzáné Lakó Judit, a Kecskeméti Kistérségi Iroda vezetője nyitotta meg, majd a továbbiakban Basky András, Lajosmizse Város polgármestere vette át a levezető elnöki szerepet.

Tovább >>

Hírös Hét Fesztivál XV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

A Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás települései idén 15. alkalommal jelennek meg a nagyközönség előtt a 78. Hírös Hét Fesztivál egyik fő attrakciójaként. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mint a leglátványosabb térségi seregszemle, az idei évben is, a kecskeméti Kossuth téren fogadja az érdeklődőket. A kiállítást augusztus 21-én 15.30-kor Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitja meg a Kossuth téri színpadon. A kiállításon a Társulás 17 településéről több mint 150 kiállító terményeit ismerhetik meg, 50 kézműves munkájába tehetnek betekintést, 18 kulturális csoport produkcióját láthatják és számos különböző terméket kóstolhatnak meg az érdeklődők. A kiállításon minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!