2017. október 23. hétfő, Köztárs. napja, Gyöngyi

Országos Tojás Sokadalom avagy Tojásfesztivál Kecskeméten!

Kecskeméten október 9-10-én az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, a Baromfi Termék Tanács, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők illetve annak tagszövetsége a Tojástermelők Szövetsége a Hírös Tojással karöltve Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivált szervez Kecskemét főterére.

Tovább >>

Hungarikum Turisztikai Fórum a Bozsó Gyűjteményben

"A nemzeti értékek szerepe és fontossága a turizmusban" címmel rendezett szerdán - 2015. augusztus 19-én - Turisztikai Fórumot az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Bozsó gyűjteményben. A fórumon részt vett dr. Ruszinkó Ádám Barnabás turizmusért felelős helyettes államtitkár is.

Tovább >>

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum 16. alkalommal

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület idén 16. alkalommal rendezte meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot augusztus 17-én hétfőn 10:00 órától a Kecskeméti Városháza Dísztermében. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései voltak.

Tovább >>

Méz-, lekvár-, és Legszebb konyhakert verseny eredményhirdetése

"Aranyhomok Térségi Mézverseny"

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Észak-Bács-Kiskun megyei szervezet meghirdette az első Aranyhomok Térségi Mézversenyt. A megmérettetés célja felpezsdíteni a kecskeméti kistérség méhész társadalmát, ezzel együtt a méhész szakma, és termékeik megismertetése Kecskemét és környéke lakosságával, valamint fejlesztéseik és marketing (ezen belül elsősorban csomagolás) ösztönzése. A megmérettetés arra is kiváló eszköz, hogy rangsoroljuk a térség méhészeit, a kecskeméti térségben termelt mézek minőségét felmérjük, és kiválasszuk a Kecskeméti Térség Mézét, amely úgy gondoljuk, hogy rangos elismerés a legjobb mézek termelőinek.

Tovább >>

A Kecskeméti kistérség tanyafejesztési programja

A Kecskeméti kistérség tanyafejlesztési programja

Készült: 2012-ben

Készítette:

A Magyar Tudományos Akadémia,Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézete - Alföldi Tudományos Osztály az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület megbízásából

LETÖLTÉS

Tovább >>

Gazdag programkavalkád a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon!

A 81. Hírös Hét Fesztivál keretén belül a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és a „Háztájit az asztalra!” Térségi Tanyai Termék Vásár 2015. augusztus 13-20. között kerül megrendezésre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által Kecskeméten, a Kossuth téren.

Tovább >>

Kecskemét - XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Újra bemutatkoznak a kistérség települései, illetve idén először három új település is megmutatja gasztronómiai, turisztikai és kulturális kincseit, kézműveseit és termelőit.
Minden nap érdekes előadásokkal, műsorokkal, kóstolókkal, kézműves bemutatókkal és foglalkozásokkal, beszélgetésekkel, látnivalókkal valamint vásárral várjuk Önöket!

Tovább >>

Felhívás lekvárversenyre

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a 2015. augusztus 13-20. között megrendezésre kerülő
XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül
ARANYHOMOK TÉRSÉGI LEKVÁRVERSENYT hirdet.

Szeretettel várjuk a térségi lekvárfőzők jelentkezését saját, házi készítésű lekvárjaikkal az alábbi kategóriákban:
1. Hagyományos ízű lekvárok
2. Vegyes gyümölcslekvárok
3. Különleges, kreatív lekvárok

Tovább >>

Felhívás mézversenyre

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Észak-Bács-Kiskun megyei szervezete
2015. augusztus 13-20. között megrendezésre kerülő XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül meghirdeti az ARANYHOMOK TÉRSÉGI MÉZVERSENYT.


Szeretettel várjuk a térségi méztermelők jelentkezését kizárólag természetes eredetű mézeikkel az alábbi kategóriákban:
1. Fajtamézek
2. Vegyes mézek
3. Mézkülönlegességek
Különdíj: Csomagolás, design

Tovább >>

Kistérségi különdíj is átadásra került a KAFF-on

Idén 12. alkalommal rendezték meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, a magyar animációs filmek seregszemléjét. Ezzel párhuzamosan zajlott a 9. Európai Animációs Játékfilmfesztivál. A fesztiválon a versenyfilmekkel és a versenyen kívüli filmekkel együtt összesen 30 ország filmjét vetítették. Idén először külföldön élő magyarok is nevezhettek a versenyprogramba.

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!